12/05/2022

Eroare 502: Cauze și tehnici de depanare

Eroare 502 Bad Gateway indică faptul că serverul de internet a returnat un răspuns nevalid atunci când a încercat să acceseze o pagină web.

Cu toate acestea, această eroare poate apărea și ca urmare a problemelor computerului.

Nu ești sigur ce înseamnă gateway-ul 502 prost sau cum să-l rezolvi?

Iată un ghid pas cu pas pentru rezolvarea erorii 502 Bad Gateway. Aflați ce înseamnă, cum să o identificați și cum să o rezolvați.

Ce este o eroare 502 Bad Gateway?

Când încercați să deschideți o pagină web, computerul trimite o solicitare unui server web pentru a accesa pagina respectivă. Când serverul primește mesajul dvs., vă completează solicitarea și returnează conținutul cu un antet HTTP și un cod de stare HTTP. Comunicarea dintre sistemul dumneavoastră și serverul web poate întâmpina mai multe probleme ca urmare a acestui fapt.

Codurile de stare HTTP din intervalul de 500, cum ar fi 500, 501, 503, 504 și așa mai departe indică erorile de server printre acele erori de rețea.

Eroarea 502 este unul dintre codurile de stare, care indică faptul că serverul web la care v-ați conectat servește ca proxy pentru datele transmise de la un alt server, dar acel server a returnat un răspuns nevalid.

În funcție de sistemul de operare, browser, server web și gazdă, eroarea 502 Bad Gateway poate apărea în diferite moduri. Următoarele sunt cele mai frecvente forme ale erorii HTTP temporare 502 Bad Gateway:

 • Eroare HTTP 502 Gateway greșit
 • 502 Eroare proxy
 • 502 Gateway greșit NGINX
 • Eroare de server
 • Serviciul Gateway 502 a fost temporar supraîncărcat
 • HTTP 502
 • Eroare temporară 502
  Cum se configurează SnapRAID pe serverul Ubuntu

Iată un exemplu despre cum îl afișează Google.

Alte servicii, cum ar fi Twitter, pot afișa un mesaj complet diferit ca răspuns la o eroare 502 Bad Gateway, cum ar fi „Twitter-ul este peste capacitate”. Acest lucru pare a fi puțin mai ușor de utilizat.

Cauzele erorii 502 Bad Gateway

Să examinăm ce cauzează o eroare 502 greșită înainte de a ne uita la cum să o rezolvăm. Eroarea gateway-ului 502 este o eroare temporară care poate apărea din mai multe motive. Următoarele sunt câteva dintre cele mai frecvente cauze.

 • Din cauza creșterii bruște a traficului (supraîncărcarea serverului)
 • Când firewall-ul blochează cererea
 • Când adresa de domeniu nu poate fi rezolvată
 • Timp de expirare a software-ului serverului (Returnarea unei cereri de la un server web durează mai mult decât era prevăzut.)
 • Unele extensii de browser pot duce uneori la erori, în principal o extensie AdBlock.

Cum se remediază eroarea 502?

O eroare de gateway defect 502 indică de obicei o problemă de rețea/server; uneori, poate fi și o problemă la nivelul clientului. Aceste opțiuni variază în funcție de faptul dacă problema este la capătul nostru sau la serverele de origine. Dacă serverul de origine cauzează problema, nu puteți face mare lucru ca utilizator, dar ar trebui să verificăm și să confirmăm că problema nu este la capătul nostru.

Dacă sunteți utilizator, încercați următoarele:

Încercați să reîncărcați pagina.

Când întâmpinați o problemă cu gateway-ul 502, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să așteptați câteva minute și apoi să reîncărcați site-ul web. Acest lucru se datorează faptului că un server supraîncărcat temporar ar fi putut cauza problema.

Verificați dacă site-ul este oprit pentru alții.

Dacă întâmpinați probleme de conectare la un site web (din orice motiv), puteți vedea dacă sunteți doar dvs. sau dacă și alte persoane au aceleași probleme. Există numeroase instrumente disponibile pentru aceasta, cum ar fi down.com.

Această metodă vă va arăta unde este problema și vă va ajuta să o rezolvați. Dacă site-ul este oprit pentru toată lumea, nu poți face mare lucru. Va trebui doar să așteptați până se rezolvă.

  Fotografiile smartphone-ului tău sunt neclare? Iata de ce

Încercați un alt browser

Eroarea 502 Bad Gateway poate fi cauzată și de o problemă cu browserul dvs. Utilizarea unui browser diferit pentru a vedea dacă funcționează este o metodă ușoară de a testa acest lucru. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari sau Microsoft Edge sunt toate opțiuni. Dacă eroarea apare și în noul browser, veți ști că nu este o problemă de browser și ar trebui să încercați o soluție diferită.

Ștergeți memoria cache a browserului

Dacă trecerea la un browser diferit rezolvă problema, este posibil ca browserul dvs. principal să fi stocat în cache fișiere învechite sau corupte care creează eroarea 502. Încercarea de a deschide site-ul web după eliminarea acestor fișiere din cache poate rezolva problema.

Verificați extensiile de browser

Dacă aveți extensii instalate în browser, una sau mai multe dintre ele ar putea cauza problema. Dezactivează toate extensiile și apoi încearcă să accesezi pagina din nou. Dacă eroarea dispare după aceea, cel mai probabil este un plugin sau o extensie care cauzează problema. Pentru a localiza infractorul, activați-vă pluginurile unul câte unul după aceea.

Reporniți dispozitivele

Dacă ați folosit verificatorul site-ului și ați stabilit că site-ul este oprit numai pentru dvs. și ați încercat un alt browser cu același rezultat, știți că problema nu este cu serverul sau browserul. Este probabil o problemă cu dispozitivul dvs.

Probabil, computerul sau echipamentul de rețea (Wi-Fi, router și așa mai departe) se confruntă cu unele probleme ciudate și temporare. Această problemă poate fi rezolvată prin repornirea computerului și a echipamentului de rețea.

Schimbați serverele DNS

Problemele DNS pot duce ocazional la erori 502. Schimbarea serverelor DNS nu este o idee bună, dar este o modalitate de a verifica erorile. Cel mai probabil ISP-ul dvs. va configura serverele dvs. DNS, dacă nu le modificați singur. Le puteți schimba pe servere DNS terțe, cum ar fi Open DNS sau DNS Google, ceea ce poate rezolva problema. Există și alte beneficii ale trecerii la servere DNS, cum ar fi viteza și fiabilitatea îmbunătățite.

  10 roți de joc pentru a simula o experiență de curse

Dacă sunteți administrator de sistem sau proprietar de site, încercați următoarele:

Serverul backend este funcțional?

 • Verificați dacă serverul de backend (ex – PHP, NodeJS, Tomcat etc.) rulează? Dacă nu, începeți.
 • Dacă serverul backend rulează, poate este blocat? Sau, nu în stare să servească vreo cerere?
 • Serverul web poate vorbi cu serverul de backend? Poate o problemă de firewall?

Vedeți, ar putea exista numeroase motive și cea mai bună modalitate de a depana este să verificați jurnalele serverului web și ale serverului de backend pentru a vedea de ce nu poate servi cererea. Odată ce știi care este cauza problemei, o poți remedia.

Dezactivează temporar CDN sau firewall.

Rețelele de livrare de conținut (CDN) sunt coloana vertebrală transparentă a internetului pentru distribuția de conținut. Eroarea 502 bad Gateway ar putea fi cauzată de un CDN. Utilizați un CDN de la un serviciu terță parte.

Dacă modificarea paravanului de protecție și a configurațiilor CD-ului nu ajută, luați în considerare oprirea temporară a acestora și repornirea site-ului web. Această procedură nu este 100% eficientă, dar merită o încercare pentru a vedea care este problema.

Încheiere 👨‍💻

În acest articol, am analizat ce înseamnă problema 502 Bad Gateway, cele mai frecvente cauze și cum să o rezolvăm.

502 este o eroare care apare atunci când serverele nu pot comunica. Prin aplicarea tehnicilor de mai sus, ar trebui să înțelegeți mai bine problema și cum să o remediați.

x