09/28/2023

Desktop-as-a-Service (DaaS) 101: O prezentare generală [4 Providers]

Cloud computing oferă mai multe servicii avansate care permit afacerii dumneavoastră să reducă infrastructura IT și să se concentreze mai mult pe funcțiile de bază ale afacerii, cum ar fi marketing, vânzări, servicii pentru clienți etc. Un astfel de progres în cloud computing este Desktop-as-a-Service (DaaS).

DaaS este un concept relativ nou în sectorul cloud computing. Cu toate acestea, beneficiile sale sunt nenumărate și oferă posibilități nelimitate furnizorilor de servicii gestionate (MSP), startup-urilor, întreprinderilor mici și mari, organizațiilor complet la distanță, locurilor de muncă hibride și așa mai departe.

Adopția DaaS crește într-un ritm din ce în ce mai mare. Prin urmare, este resursa potrivită dacă intenționați să intrați în afacerea de cloud computing sau trebuie să alegeți un astfel de model pentru afacerea dvs. existentă. Continuați să citiți pentru a obține cunoștințe aprofundate despre DaaS pentru a lua decizia corectă.

Ce este Desktop-as-a-Service (DaaS)?

DaaS permite aducerea propriului dispozitiv (BYOD) la locul de muncă sau pentru lucrul de la distanță. Companiile se abonează la un model de licențiere per utilizator pentru a obține desktop-uri virtuale de la furnizorii de servicii gestionate sau furnizorii DaaS. Deoarece dvs. sau echipa dvs. veți accesa un computer desktop cloud, majoritatea dispozitivelor sunt acceptate pentru utilizarea serviciului DaaS.

Furnizorul de servicii gestionează stațiile de lucru de pe serverul lor central și furnizează resursele de calcul necesare, cum ar fi memoria, viteza de procesare, GPU, spațiul de stocare etc. Prin urmare, puteți folosi un smartphone, Chrome Book, laptop sau desktop pentru a accesa calcularea de ultimă generație. infrastructura pe cloud.

Tendința pieței și rata de adoptare pentru DaaS

Piața DaaS are un mare potențial de afaceri. Raportul Future Market Insights spune că valoarea globală a pieței DaaS va ajunge la 5,5 miliarde USD până la sfârșitul anului 2022. De asemenea, până la sfârșitul anului 2029, acest sector al serviciilor tehnologice va atinge pragul de 17,8 miliarde USD. Rata de creștere anuală compusă din 2022 până în 2029 va fi de 18,1%.

Sectoare precum media și divertismentul, BFSI, producția, educația, dezvoltarea de software, jocurile etc., manifestă un interes din ce în ce mai mare pentru adoptarea serviciilor DaaS. Deoarece DaaS este o modalitate accesibilă de digitalizare a fluxurilor de lucru și a proceselor, mai multe guverne își manifestă, de asemenea, un interes puternic.

Celebrele date ale sondajului „Anul VDI” spun că 48% din industria financiară a adoptat deja modelul DaaS. Și a doua în această cursă este industria sănătății, care se ridică la 47%.

De ce companiile au nevoie de DaaS?

Există câteva probleme fundamentale cu utilizarea infrastructurii IT bare metal. De exemplu:

 • Aprovizionarea și asamblarea hardware-ului adecvat pentru infrastructura IT este o muncă obositoare.
 • Odată ce obțineți aceste stații de lucru, trebuie să recrutați administratori IT pentru a gestiona sistemele.
 • De asemenea, ar trebui să fiți pregătit să gestionați întreținerea, reparațiile și înlocuirile pieselor și accesoriilor computerului.
 • Costul de proprietate pentru astfel de active crește, de asemenea, atunci când aveți nevoie de un sistem securizat.
 • Lucrul de la distanță devine extrem de limitat sau nu este deloc fezabil.
 • Dacă trebuie să trimiteți angajați să lucreze la distanță, trebuie să aranjați transportul stațiilor de lucru existente și să vă ocupați de stresul suplimentar al securității datelor confidențiale.
 • Virtualizarea stațiilor de lucru este o altă afacere costisitoare și, prin urmare, este ușor declinată de companii.
  Cum să porniți un site de marketing afiliat și să câștigați bani

În cele din urmă, angajații iubesc DaaS și pe stațiile de lucru fizice, deoarece își pot accesa munca de oriunde, oricând, prin internet, fără a-și face griji cu privire la siguranța datelor de afaceri.

Beneficiile DaaS

Fii primul care mișcă

Desktop-as-a-Service oferă posibilități nelimitate pentru afaceri și productivitate în ecosistemul cloud computing. Iată care sunt avantajele la care te poți aștepta:

DaaS este încă un nou concept de cloud computing. Dacă sunteți MSP și doriți să extindeți oportunitățile de afaceri, începeți să oferiți acest serviciu clienților existenți. De asemenea, căutați noi clienți și bucurați-vă de beneficiul de a deveni primul care mișcă în industrie.

Control total asupra mașinilor virtuale

Organizațiile își pot instala aplicațiile de afaceri, ERP-urile, mediile integrate de dezvoltare software (IDE), CRM-urile și multe altele. În plus, managerii IT pot schimba sistemul de operare oricând doresc.

Obțineți computere de ultimă generație

Stațiile de lucru DaaS oferă descărcări de mare viteză, telecomunicații HD prin aplicații de conferințe virtuale, editare video mai rapidă, proiectare grafică complexă, redare media animată și așa mai departe.

Pentru a beneficia de cele de mai sus, nu trebuie să vă actualizați sistemele. În plus, dispozitivele portabile mici sunt compatibile.

Scapa de managementul infrastructurii IT

Puteți economisi costuri operaționale, cum ar fi hardware IT, accesorii, facilități sofisticate la locul de muncă, energie electrică 24×7, securitate la locul de muncă etc.

Concentrați-vă pe afaceri

Dvs. și echipa dvs. puteți face mai multe afaceri rapid și la un preț accesibil folosind computerul virtual. Nu vă faceți griji cu privire la securitatea datelor, întreținerea IT, dispozitivele furate etc.

Funcționarea DaaS

Funcționarea unei soluții DaaS depinde de următoarele roluri funcționale:

Furnizorul de servicii DaaS

Agenția de furnizare de servicii va găzdui toate resursele hardware, software și de rețea necesare pentru a oferi o experiență simplificată de desktop virtual. Un furnizor de servicii DaaS transmite o stație de lucru virtuală către dispozitivul utilizatorului, cum ar fi un laptop, desktop, mobil etc.

Indiferent de calitatea instanței DaaS, cum ar fi un computer de înaltă performanță sau un computer obișnuit, utilizatorul poate folosi orice dispozitiv. MSP poate oferi, de asemenea, o aplicație client ușoară pentru a accesa instanțe desktop virtuale utilizând internetul în siguranță.

Utilizatorul

Utilizatorii au nevoie doar de un computer obișnuit pentru a accesa resursele de calcul virtuale prin internet. Uneori, tabletele, televizoarele inteligente și smartphone-urile sunt, de asemenea, eligibile pentru a accesa desktop-uri în cloud. Întregul serviciu este integrat end-to-end și ușor de utilizat. Prin urmare, utilizatorii nu au nevoie de instruire pentru a utiliza instanțe de calcul virtuale.

Proprietarul serviciului DaaS

Proprietarii de afaceri trebuie să se înscrie pentru un abonament Desktop-as-a-Service de la orice MSP. Cu toate acestea, trebuie să aleagă numărul potrivit de utilizatori, stații de lucru, memorie partajată, capacitate de descărcare, GPU-uri, procesoare etc., astfel încât stația de lucru virtuală să îndeplinească cerințele de calcul ale companiei.

Ele pot activa sau dezactiva cu ușurință accesul la una sau la toate instanțele de calcul. Dacă un angajat raportează că i-a fost furat dispozitivul, angajatorul poate închide computerul virtual pentru a preveni furtul de date.

  7 cursuri online de criptomonede pentru nivel începător până la avansat

Tipuri de implementări DaaS

Produsele DaaS sunt în prezent în stadii incipiente. Începând de astăzi, există doar două tipuri de instanțe de calcul virtuale din care puteți alege și acestea sunt:

Desktopuri virtuale persistente

Astfel de stații de lucru virtuale sunt versiuni online ale computerelor bare metal. Angajații dvs. își vor primi profilul de utilizator pe unul sau mai multe computere. Pot configura computerul cum le place și pot personaliza teme, imagini de fundal, aplicații și multe altele. Serverul central va salva toate modificările atunci când utilizatorul închide computerul. Astfel de implementări DaaS sunt premium și au un cost mai mare.

Desktopuri virtuale nepersistente

Astfel de desktop-uri în cloud sunt pur și simplu o poartă de acces pentru a accesa resursele de cloud computing stocate pe un server central. Angajații dvs. nu vor putea personaliza stațiile de lucru. Ei vor putea accesa doar aplicațiile și datele pe care doriți să le acceseze. Acestea sunt ieftine și populare în rândul întreprinderilor cu resurse limitate.

Cum diferă DaaS de VDI

Infrastructura desktop virtuală (VDI) și DaaS le permit utilizatorilor să acceseze desktop-uri la distanță printr-o rețea locală sau Internet de pe propriile dispozitive. Cu toate acestea, există câteva diferențe fundamentale și acestea sunt:

 • Afacerea trebuie să găzduiască și să construiască VDI. Dimpotrivă, companiile pot consuma DaaS prin planul de plată pe utilizare.
 • Dacă utilizați VDI, veți gestiona o infrastructură IT costisitoare. Cu DaaS, pe de altă parte, te concentrezi pe lucru, nu pe infrastructură.
 • VDI-urile vin cu sarcini de lucru fixe, iar extinderea necesită timp. DaaS este exact opusul. Vă puteți înscrie pentru mai multe PC-uri virtuale dacă trebuie să creșteți sau să încheiați contractul pentru ca unele PC-uri să reducă.

Cum să alegeți furnizorii DaaS potriviți

Luați în considerare următoarele atunci când vă înscrieți pentru o soluție Desktop-as-a-Service:

Interfață ușor de utilizat

Aplicația de acces la DaaS ar trebui să fie cât se poate de simplă. În plus, ar fi grozav dacă utilizatorii ar putea accesa instanța virtuală folosind un browser web.

Conformitatea și securitatea datelor

Furnizorul DaaS ar trebui să utilizeze protocoale de securitate populare, cum ar fi PCI DSS, HIPAA, AES, SSL etc., pentru a proteja datele în timpul tranzitului și în repaus.

Computerul virtual ar trebui să aibă, de asemenea, funcții de protecție a conținutului, cum ar fi protecție împotriva copierii, protecție a capturilor de ecran, scanarea atașamentelor de e-mail, protecție la imprimare etc.

Costul minim de proprietate

Vânzătorul oferă cel mai mic cost per utilizator per unitate partajată fără a compromite securitatea, standardul și serviciul post-vânzare.

Compatibilitate

Alegeți unități DaaS care acceptă toate aplicațiile de afaceri și care se potrivesc pe care le va folosi echipa dvs.

Recuperare și backup

Ar trebui să existe o copie de rezervă automată a sesiunilor stației de lucru și o recuperare cu un singur clic a datelor de lucru în cazul în care există erori de sistem de la sfârșitul furnizorului de servicii DaaS.

Furnizori de top DaaS

Acum că ați trecut printr-o discuție detaliată despre Desktop-as-a-Service, este timpul să cunoașteți numele furnizorilor de top DaaS de pe piață. Găsiți mai jos mărcile de încredere:

V2 Cloud

V2 Cloud este o destinație populară pentru toate lucrurile DaaS. Oferă soluții DaaS complet integrate oricui, fie că deservește clienții, gestionează propria afacere sau conduce o instituție academică. V2 Cloud înțelege că trebuie să gestionați tot ce faceți cel mai bine și nu trebuie să angajați sau să instruiți angajați sau studenți pentru a deveni specialiști în cloud computing.

  Cum să remediați microfonul AirPods care nu funcționează

Furnizarea serviciului său de desktop virtual este destul de simplă și necesită doar 20 de minute pentru a configura o nouă stație de lucru virtuală.

De asemenea, oferă funcția de monitor dublu pentru inginerii de software, dezvoltatori, programatori, designeri și reprezentanții serviciului pentru clienți care trebuie să deschidă mai multe software și instrumente pentru o muncă productivă.

Dacă sunteți cineva din următoarea listă de roluri funcționale, V2 Cloud este o încercare obligatorie:

 • Managerul IT simplifică managementul IT prin mutarea tuturor stațiilor de lucru în cloud.
 • Dezvoltatorul de software, aplicații mobile și site-uri web doresc să acceseze diferite sisteme de operare fără a investi mult în hardware IT.
 • Proprietarii de afaceri necesită securitate maximă și management IT minim.
 • MSP caută să intre în afacerea DaaS pentru marje de profit ridicate și să ofere clienților o soluție unică.

Ofertele de abonament V2 Cloud pornesc de la nivel de bază până la nivel de întreprindere. Alegeți numărul de utilizatori, opțiunea de backup, stațiile de lucru dedicate sau stațiile de lucru partajate și veți obține cu siguranță o opțiune rentabilă.

Scoici

Shell-urile vă transformă smartphone-ul, tableta, televizorul inteligent sau laptopul într-o stație de lucru puternică Windows sau Linux. De la uz personal la sarcini de lucru la nivel de întreprindere, acest DaaS este potrivit pentru toți cei care doresc să beneficieze de lucrul la distanță folosind tehnologia cloud. În plus, serviciile sale vă permit să faceți mai mult în mai puțin timp, reluând munca de pe diferite dispozitive.

Caracteristicile notabile ale acestei platforme sunt:

 • Vizualizare terminal mobil și protocol SSH pentru Android, iPhone etc.
 • Implementați orice număr de stații de lucru virtuale oricând doriți.
 • Expertiza in masini virtuale.
 • Un plan lunar sau anual simplu nu include taxe ascunse, suplimente și achiziții suplimentare.
 • Prezența globală uriașă a centrelor de date și vă permite să implementați mașini virtuale oriunde pentru a vă bucura de avantajele de marketing local și hiperlocal.

Prin urmare, dacă doriți să distrugeți sarcinile de lucru pentru managementul hardware și software IT, să vă concentrați pe activitatea de bază și să creșteți rentabilitatea investiției (ROI), vă puteți gândi la Shells ca partener de încredere pentru implementarea DaaS.

În plus, conform site-ului său web, puteți implementa un desktop virtual din Shells în mai puțin de cinci minute. În plus, nu există nicio curbă de învățare în utilizarea desktop-urilor sale la distanță în cloud; oricine poate configura și gestiona stațiile de lucru.

Amazon WorkSpaces

AWS este lider în cloud computing pe piața globală. Amazon WorkSpaces este unul dintre produsele AWS care se concentrează pe furnizarea DaaS. Puteți încerca această opțiune DaaS dacă afacerea dvs. are de-a face cu angajați contingenți, forță de muncă distribuită, servicii pentru clienți și calcule de înaltă performanță.

Desktop virtual Azure

Azure este brațul de cloud computing al Microsoft și oferă, de asemenea, servicii DaaS scalabile pentru diverse companii. Dacă organizația dvs. este centrată pe Microsoft 365 și preferă sistemele de operare Windows față de altele, vă va plăcea Azure Virtual Desktop. Acest produs DaaS oferă desktop-uri de la distanță Windows 11 și Windows 10 ieșite din cutie pentru companii de orice fel.

Concluzie

Desktop-as-a-Service (DaaS) este noul model potențial de servicii de afaceri și infrastructură IT în viitor.

După ce parcurgeți cunoștințele de bază despre DaaS, cum ar fi definiția, statisticile, beneficiile, modelul de lucru, tipurile și așa mai departe, ar trebui să aveți suficientă încredere pentru a decide dacă aveți nevoie de DaaS pentru afacerea dvs. Dacă simțiți nevoia de DaaS, nu uitați să consultați furnizorii de top DaaS de mai sus.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de cele mai bune instrumente de monitorizare a virtualizării pentru afaceri de orice dimensiune.

x