12/04/2023

De ce telecomanda TV controlează luminile LED?

Ați cumpărat o nouă pereche de lumini LED și ați fost surprins să vedeți că le puteți controla folosind telecomanda televizorului? Suntem aici pentru a vă îndepărta grijile și pentru a vă face să înțelegeți de ce televizorul dvs. controlează luminile LED și cum să împiedicați luminile LED să interfereze cu televizorul de aici. Există modalități ample de a bloca semnalele de la distanță, despre care vom discuta în continuare în articol. De asemenea, veți învăța cum să sincronizați luminile LED cu controlerul.

De ce telecomanda TV controlează luminile LED?

Veți afla de ce telecomanda televizorului dvs. controlează luminile LED mai departe în acest articol. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre el în detaliu.

Cum poți sincroniza luminile LED cu un controler?

Sincronizarea unei lumini LED cu o telecomandă este o sarcină destul de descurajantă. Pentru a sincroniza luminile LED cu controlerul, veți avea nevoie de următoarele lucruri:

 • bandă/bandă LED (1)
 • receptor (2)
 • Driver LED (1; 24 volți/30 wați; 12 intrări)
 • Cabluri de conectare a driverului (2)
 • Telecomanda LED (1)

Urmați cu atenție procesul menționat mai jos pentru a sincroniza cu succes luminile LED cu controlerul:

Pasul 1: Conexiuni inițiale

1. Conectați receptorul la portul disponibil al driverului LED.

2. Conectați un capăt al cablului de conectare la un alt receptor.

3. Acum, conectați celălalt capăt al cablului de conectare la banda LED flexibilă.

Pasul 2: Sincronizați telecomanda

1. Scoateți capacul de plastic al telecomenzii.

2. Apăsați și mențineți apăsat butonul din partea de sus a primului receptor până când acesta devine albastru.

  Integrare perfectă cu continuitate și transfer explicat [OS X]

3. Acum, apăsați și mențineți apăsat butonul ON/OFF de pe telecomandă până când lumina albastră de pe receptor pâlpâie.

4. Repetați pașii 2 și 3 folosind al doilea receptor pentru a-l sincroniza.

5. Din nou, repetați pașii 2 și 3 folosind primul receptor pentru a crea un receptor principal și a controla întreaga sincronizare.

Dacă doriți să știți de ce telecomanda televizorului dvs. controlează luminile LED, citiți mai departe pentru a afla mai multe.

De ce îți schimbă telecomanda luminile LED?

Este destul de simplu să cunoașteți motivul pentru care televizorul dvs. controlează luminile cu LED-uri odată ce înțelegeți tehnologia utilizată în acesta. Tehnologia folosită pentru a transmite semnale de la dispozitivul de telecomandă la televizor este cunoscută sub numele de lumină infraroșie. Producătorii de telecomandă și televizoare folosesc de obicei protocoale diferite în fiecare dintre modelele lor. Cu toate acestea, producătorii locali ignoră adesea necesitatea unui protocol unic și le folosesc pe cele existente pentru a reduce costurile. Prin urmare, semnalul care ar trebui să fie primit de televizorul dvs. este primit doar de luminile LED. Acest lucru devine o pacoste dacă televizorul și luminile LED sunt prea aproape una de alta.

Cum să resetați orice telecomandă cu lumină LED RGB?

Dacă oricare dintre butoanele de la telecomandă ale luminii LED nu funcționează corect, o resetare vă poate ajuta să le remediați. Urmați procesul pas cu pas prezentat mai jos pentru a reseta complet telecomanda:

1. Căutați butonul de resetare de pe telecomanda cu lumini LED. Ar trebui să arate ca o gaură mică.

2. Luați o agrafă sau un ac și introduceți-l în orificiu pentru a apăsa butonul de resetare.

3. Țineți apăsat butonul de resetare timp de aproximativ 3 secunde.

Acest lucru ar trebui să vă resetați telecomanda. Îl puteți testa pe lumini odată ce este resetat.

Puteți folosi diferite telecomenzi pentru lumini LED?

Da, atâta timp cât luminile LED sunt de calitate scăzută. Cu toate acestea, LED-urile de înaltă calitate au protocoale bine dezvoltate, care nu vă permit să utilizați o telecomandă aleatorie cu ele.

De ce noile voastre lumini LED nu funcționează?

Ar putea exista mai multe motive pentru care vă confruntați cu această problemă:

 • Poate fi din cauza sursei de alimentare încurcate. Supraîncărcarea cauzează pâlpâirea nedorită a luminilor, iar subîncărcarea cauzează luminozitate scăzută.
 • Designul circuitului nu este în ordine.
 • Luminile LED de calitate scăzută sunt de obicei fabricate cu o atenție minimă, ceea ce ar putea duce la șanse mai mari de defecte.

 • Firele conectate sunt deteriorate.
 • Lumina LED poate fi conectată folosind un prelungitor care duce uneori la o sursă de alimentare anormală a produsului.

De ce luminile dvs. cu LED-uri pot schimba culorile de la sine?

În timp ce LED-urile sunt grozave pentru a crea o atmosferă minunată pentru tine, devine iritant atunci când funcționează defectuos și încep să-și schimbe culorile de la sine. Iată o listă cu motivele pentru care ar putea să-și schimbe singuri culoarea:

 • Supraîncălzirea din cauza unei surse de alimentare anormale poate cauza probleme.

 • Fluctuația de tensiune poate duce uneori la defecte.

 • Lumina nu este conectată corect la sursa de alimentare.
 • Este posibil ca telecomanda cu lumină LED să fi funcționat defectuos.
 • Este posibil să existe o eroare de programare a software-ului încorporat.

De ce pot LED-urile voastre să se aprindă de la sine?

Vă îngrijorați de ce luminile dvs. se aprind automat? Nu vă faceți griji; cu siguranță nu este o fantomă. La urma urmei, fantomele urăsc să fie expuse la orice lumină, nu? Aruncă o privire la cauzele de mai jos:

 • Indignarea puterii sau fluctuațiile ar fi un motiv.

 • Prezența senzorilor de ocupare ar putea duce la semnale de defecțiune.
 • Luminile sunt defectuoase din cauza cablajului deteriorat.
 • Poate fi o problemă cu sursa de alimentare.
 • Este posibil ca telecomanda defectă să aprindă luminile de la sine.

Luminile LED vă încurcă televizorul?

Da, luminile LED pot interfera cu semnalele TV și vă pot distruge experiența generală. Acest lucru se întâmplă din cauza energiei electromagnetice eliberate de LED-uri.

Ce cauzează interferența telecomenzii?

De ce telecomanda televizorului dvs. controlează luminile LED? Interferența la telecomandă are loc din următoarele motive:

 • Desensibilizarea senzorului infraroșu duce la dificultăți în recepția sau trimiterea semnalelor. Senzorul ar putea fi desensibilizat din cauza luminii ambientale sau a luminii solare.

 • Sunt utilizate mai multe telecomenzi simultan. Unele telecomenzi au aceleași protocoale și coduri, ceea ce duce la interferențe.

Cum poți bloca semnalele de la distanță?

Dacă găsiți modalități de a bloca semnalele de la distanță, căutarea se încheie aici. Am oferit mai jos un proces pas cu pas despre cum să blocați semnalele de la distanță:

1. Găsiți senzorul infraroșu pe telecomandă sau pe dispozitivul de recepție. Senzorul se găsește sub un înveliș transparent din plastic.

2. Acoperiți senzorul cu bandă electrică. Asigurați-vă că este amplasat perfect.

3. Puneți un strat de vopsea de unghii peste înveliș.

Lacul de unghii este un puternic blocant al luminii infraroșii. Se va asigura că semnalele nu sunt nici trimise, nici primite în nicio circumstanță.

Cum puteți opri interferența de la distanță cu televizorul dvs.?

Dacă interferența de la telecomanda televizorului este prea mare pentru a fi gestionată și doriți să o opriți, încercați diferitele metode prezentate mai jos:

Opțiunea I: Sfaturi de bază

Puteți folosi bandă și oja pentru a acoperi senzorul infraroșu de pe dispozitivul de recepție sau telecomanda pentru a opri transmiterea semnalelor. Localizați senzorul IR (infraroșu) de pe telecomandă/dispozitivul de recepție. Senzorul poate fi găsit sub un înveliș din plastic transparent.

 • Puneți o bucată de bandă electrică pe senzor, așezând-o cu precizie.
 • Aplicați vopsea de unghii peste bandă pentru a bloca complet semnalele.

Opțiunea II: Aplicații mobile de control de la distanță

Descărcarea aplicațiilor pentru telecomandă TV este o alternativă excelentă la telecomanda originală și ar putea ajuta la eliminarea interferențelor IR. Acestea sunt utile deoarece nu vor folosi tehnologia IR. În schimb, vor comunica prin WiFi. Unele companii au aplicații la distanță, cum ar fi Telecomanda TV LG și Vizio SmartCast (Android/iOS).

Opțiunea III: Evitați lumina fluorescentă și lumina directă a soarelui

Deoarece fulgerele ambientale și lumina directă a soarelui pot duce la desensibilizarea senzorului infraroșu, este important să evitați utilizarea telecomenzii în prezența oricăreia dintre acestea.

Cum poți împiedica luminile LED să interfereze cu televizorul tău?

Luminile LED captează adesea semnalele de la telecomanda televizorului, ceea ce vă poate distruge experiența generală. Prin urmare, pentru a împiedica luminile LED să interfereze cu televizorul, urmați trucurile menționate mai sus pentru a evita orice interferență.

Luminile LED interferează cu Wi-Fi?

Nu, luminile LED nu pot interfera cu WiFi-ul, deoarece frecvența la care funcționează diferă semnificativ. De asemenea, câmpul electromagnetic generat de LED-uri nu este suficient de puternic pentru a perturba semnalele WiFi.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați reușit să găsiți răspunsul la întrebarea de ce telecomanda televizorului dvs. controlează luminile LED și cum să împiedicați luminile LED să interfereze cu televizorul. Ne puteți transmite orice întrebări sau sugestii despre orice alt subiect despre care doriți să facem un articol. Trimite-le în secțiunea de comentarii de mai jos pentru ca noi să știm.

  Câștigați mai mulți clienți cu software de marketing și vânzări
x