De ce nu mai puteți plăti pentru Netflix prin iTunes

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Netflix informează abonații din unele teritorii că trebuie să nu mai plătească prin facturarea iTunes.
  • Abonații care erau pe vechiul plan Basic sunt forțați fie să utilizeze un plan mai scump, fie un plan mai ieftin, care include reclame.
  • Mișcarea Netflix îi permite să evite plata Apple Tax de 30%, deoarece Apple preia o reducere din toate tranzacțiile din App Store.

Netflix reprimă încă o dată persoanele care plătesc pentru serviciul de streaming prin facturarea Apple/iTunes. Deci, dacă ați plătit pentru Netflix în acest fel de ani de zile, este posibil să fiți acum forțat să treceți la plata directă pentru Netflix.

Netflix oprește abonații să plătească prin iTunes

După cum a raportat prima dată de Noutăți pentru tăietorii de cablu, Netflix a început să informeze clienții că trebuie să treacă de la plata prin Apple la plata directă. Acest lucru afectează persoanele din „unele teritorii”, inclusiv SUA și Canada, care sunt în prezent pe planul de bază.

Netflix a anulat planul de bază care costa 9,99 USD/lună în 2023 și și-a actualizat nivelurile la Standard cu anunțuri, Standard și Premium. Oricine are deja planul de bază ar putea rămâne la acel nivel și poate plăti doar prețul solicitat de 9,99 USD/lună. Cu toate acestea, oricine se înscrie nou (inclusiv după anulare) sau își schimbă abonamentul este obligat să treacă la unul dintre noile niveluri și să plătească noile prețuri cerute.

  Ce este Protecția dispozitivului furat pentru iPhone? Cum se activează

Aceasta îi include acum pe cei afectați de această ultimă modificare, deoarece trecerea de la plata prin Apple la plata directă pe Netflix reprezintă o schimbare a abonamentului. Acest lucru i-a determinat pe unii utilizatori să-și piardă planul de bază, și să se confrunte fie să plătească mult mai mult pentru un plan Standard sau Premium, fie să plătească mai puțin, dar acceptând nevoia de a viziona reclame.

Purtătorul de cuvânt al Netflix, MoMo Zhou, a spus The Verge că această modificare afectează „membrii din planul de bază care foloseau o metodă de plată iTunes”.

Încă din 2018, Netflix a oprit pe oricine să se înscrie la serviciul său prin App Store folosind o achiziție în aplicație. Dar acum, Netflix îi forțează și pe abonații existenți din unele teritorii să treacă la plata pentru serviciu direct folosind un card de credit sau de debit. Acest lucru închide o lacună care există de ani de zile.

De ce Netflix vrea să plătiți direct

Motivul evident pentru care Netflix dorește ca tu și colegii tăi să plătești direct este așa-numita „Taxa Apple”. Apple reduce cu 30% tranzacțiile din App Store, inclusiv abonamentele. Aceasta înseamnă că 30% din orice preț plătit pentru Netflix prin facturarea iTunes merge mai degrabă către Apple decât către Netflix.

Îndepărtând abonații să plătească prin Apple și să plătească direct în schimb, Netflix poate lua singuri reducerea completă. Bonusul suplimentar este că forțarea oamenilor să schimbe metodele de plată înseamnă că trebuie să schimbe planurile. Care, fie prin prețuri mai mari sau prin publicitate, se potrivește Netflix.

  Cum să remediați eroarea de încărcare Hulu pe PS4

Este corect? Deși trebuie să fie enervant pentru oricine obișnuit să plătească 10 USD/lună pentru umplerea jocului Coroana și Calamarul, are absolut sens din perspectiva afacerilor. De ce să acordați Apple o reducere a profiturilor dvs. și să permiteți utilizatorilor să rămână cu planuri abandonate când le puteți remedia pe ambele cu o singură modificare a politicii?

Cu toate acestea, utilizatorii Netflix obișnuiesc să plătească pentru vechiul plan Basic prin Apple vor fi pe bună dreptate supărați că au fost forțați să schimbe – mai ales că planul Standard costă 15,49 USD/lună, iar Premium costă 22,99 USD/lună. Singura modalitate de a evita o creștere considerabilă a prețului este să optați pentru Standard with Ads, care costă doar 6,99 USD/lună, dar, după cum sugerează și numele, vă obligă să vizionați reclame.