De ce melodiile mele preferate au dispărut de pe TikTok?

Recomandări cheie

  • Universal Music Group (UMG) și-a eliminat muzica de pe TikTok după ce nu a reușit să ajungă la un acord de licență cu compania de social media, dezactivand nenumărate videoclipuri.
  • UMG vrea ca TikTok să plătească o valoare justă pentru muzica artiștilor săi, în timp ce TikTok îl acuză pe UMG că acordă prioritate lăcomiei în fața artiștilor și compozitorilor.
  • Utilizatorii pot folosi în continuare muzică protejată prin drepturi de autor care nu este deținută de UMG în videoclipurile lor TikTok, dar folosirea melodiilor UMG riscă avertismente privind drepturile de autor.

Muzica Taylor Swift, Harry Styles și zeci de alți artiști a fost eliminată din TikTok. Mii de videoclipuri postate pe TikTok folosind aceste melodii au fost dezactivate, iar utilizatorii nu pot crea conținut nou folosind melodiile lor. Deci ce sa întâmplat?

UMG elimină muzica din TikTok

Unele dintre cele mai populare muzică din lume au fost eliminate de pe TikTok pe 31 ianuarie 2024, după ce Universal Music Group (UMG) și TikTok nu au putut ajunge la un acord de licență. UMG este o companie muzicală care produce și comercializează muzică de la unii dintre cei mai mari artiști din lume.

UMG obișnuia să licențieze muzica artiștilor săi către TikTok, astfel încât muzica să poată fi folosită ca sunete pe platforma socială bazată pe video. Utilizatorii obișnuiau să selecteze melodia și să înregistreze un TikTok cu sunetul în fundal.

  Unde este bara de căutare pe TikTok?

Dacă încercați să căutați muzică UMG pe TikTok acum, nu o veți putea găsi. Și dacă aveți vreun TikTok vechi cu sunete UMG în contul dvs., veți descoperi că au fost dezactivate.

Unii dintre artiștii sub UMG includ Taylor Swift, Drake, Olivia Rodrigo, Justin Bieber, Beyoncé, Harry Styles, Ice Spice, Selena Gomez și alți zeci.

Aceasta înseamnă că videoclipurile din tendințele virale de pe TikTok care folosesc melodii populare sunt pur și simplu tăcute. Unele încă păstrează muzica, dar când dați clic pe sunet, sunteți întâmpinat cu o eroare care spune Acest sunet nu este disponibil.

De asemenea, puteți observa că mulți TikToker au trecut la utilizarea sunete fără drepturi de autor sau altă muzică care nu este deținută de UMG. De asemenea, puteți crea propriile sunete pe TikTok.

Muzica lui UMG va reveni vreodată la TikTok?

Până când UMG și TikTok vor ajunge la un acord asupra unui contract de licență, muzica ta preferată va rămâne în afara TikTok. Nu s-a spus nicio informație de la niciuna dintre companii despre dacă se va încheia o înțelegere.

Atât UMG, cât și TikTok au lansat declarații despre eliminarea melodiilor.

UMG a spus în sa afirmație: „În cele din urmă, TikTok încearcă să construiască o afacere bazată pe muzică, fără a plăti valoarea justă pentru muzică.”

Se spune că rata actuală de plată a TikTok pentru artiști trebuie să fie mai aproape de ceea ce joacă alte platforme de socializare. UMG spune că dorește să-și protejeze artiștii de a fi profitați.

TikTok a spus în sa afirmație: „Este trist și dezamăgitor că Universal Music Group și-a pus propria lăcomie mai presus de interesele artiștilor și compozitorilor săi.”

  Cum să-ți schimbi numărul pe TikTok

Compania a adăugat că a reușit să ajungă la acorduri cu alte câteva companii muzicale importante.

Mulți utilizatori TikTok speră că companiile vor ajunge la un acord, astfel încât să poată folosi din nou melodiile preferate pentru videoclipurile lor. UMG primește o mulțime de promovare gratuită de la fani care își folosesc muzica în videoclipurile lor.

Pot folosi în continuare muzică protejată prin drepturi de autor în videoclipurile mele TikTok?

Puteți utiliza muzică protejată prin drepturi de autor care nu este deținută de UMG. Este ușor să găsești melodii în tendințe disponibile pe TikTok.

Dacă folosești o melodie UMG în videoclipul tău TikTok, riști să fie eliminată și să primești un avertisment privind drepturile de autor.

TikTok-urile dezactivate vor rămâne tăcute, cu excepția cazului în care UMG poate returna muzica lor la TikTok. Nu există nicio modalitate de a adăuga un sunet diferit la un videoclip care este deja postat.

Dezacordul dintre UMG și TikTok este izolat, ceea ce înseamnă că nu afectează decizia altor companii muzicale de a avea muzica lor pe TikTok. Așadar, acum este un moment grozav pentru a descoperi altă muzică nouă în aplicație pe care poate nu ați luat-o în considerare înainte.