De ce este FPS-ul meu atât de scăzut? Cum să remediați problemele Windows 10 cu FPS scăzut

Grafica este unul dintre principalele puncte de vânzare ale oricărui joc modern. Cu cât grafica este mai bună, mai realistă și cu cât este mai bună fizica în joc, cu atât este mai probabil ca oamenii să cumpere un joc. Gameplay-ul trebuie să fie și el bun și, adesea, un joc bun va compensa o grafică slabă sau mai puțin impresionantă (Among Us).

De ce este FPS-ul meu atât de scăzut?

De ce este FPS-ul meu atât de scăzut?

FPS scăzut poate fi cauzat de o varietate de motive, unele dintre ele pot fi reparate, în timp ce altele nu. Înainte de a depana FPS-ul scăzut, asigurați-vă că este o problemă constantă.

Un joc poate afișa un FPS scăzut când începe prima dată, dar rata se uniformizează odată ce începeți să jucați. Ecranul de pornire și meniurile pot rula la un FPS scăzut. FPS-ul mai mare va începe atunci când jucați jocul. Consultați instrumentele noastre pentru măsurarea FPS-ului într-un joc și determinați dacă problema dvs. este consecventă.

REPARAȚIE: Probleme cu FPS scăzut la Windows 10

1. Verificați cerințele jocului

Un joc care acceptă un FPS ridicat necesită hardware bun sau excelent pentru a rula. Sistemul dvs. poate îndeplini cerințele minime pentru un joc, dar cerințele minime nu vă vor oferi un FPS ridicat când jucați.

  Ce este procesul executabil serviciului antimalware în Windows 10?

Dacă hardware-ul dvs. nu corespunde cerințelor pentru rularea jocului la cele mai bune/înalte setări, nu puteți face mare lucru. Încercați să eliberați cât mai multe resurse de sistem, adică, închideți toate celelalte aplicații în timp ce jucați și veți obține o rată FPS mai bună.

2. Rotiți bara de joc și alte suprapuneri

Bara de jocuri pe Windows 10 adaugă o suprapunere care vă ajută să înregistrați și să difuzați jocul, printre altele. Tinde să interfereze cu destul de multe jocuri. Dezactivarea poate ajuta la rezolvarea problemelor cu o rată FPS scăzută.

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați grupul de setări pentru jocuri.
Selectați fila Bara de jocuri și opriți comutatorul din partea de sus.
Reporniți sistemul și jucați jocul.

3. Opriți Xbox DVR

Aplicația Xbox de pe Windows 10 este conectată la bara de jocuri. Puteți dezactiva bara de joc, dar este posibil să nu dezactiveze neapărat serviciul DVR din aplicația Xbox.

Atingeți comanda rapidă de la tastatură Win+R pentru a deschide caseta de rulare.
b regedit și atingeți tasta Enter.
Navigați la această cheie: HKEY_CURRENT_USERSystemGameConfigStore
Faceți dublu clic pe valoarea GameDVR_Enabled și setați valoarea acesteia la 0.
Navigați la această cheie: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows.
Faceți clic dreapta pe cheie și selectați nou>Valoare DWORD (32 de biți).
Denumiți valoarea AllowGameDVR și faceți dublu clic pe ea.
Asigurați-vă că valoarea este setată la 0.
Ieșiți din registry și reporniți Windows 10.

4. Actualizați driverele GPU

Jocurile folosesc în principal GPU și driverele GPU se actualizează destul de des. Windows 10 ar trebui să le instaleze automat, dar puteți verifica manual dacă există drivere de actualizare.

  Remediați microfonul Logitech G533 care nu funcționează în Windows 10

Deschideți Manager dispozitive.
Extindeți Adaptoare de afișare.
Faceți clic dreapta pe GPU și selectați Actualizare drivere.
Verificați online actualizările de drivere și instalați-le pe cele disponibile.
Reporniți sistemul.

Dacă știți că sunt disponibile actualizări de drivere pentru un cip Nvidia, dar Windows 10 nu le detectează, utilizați aplicația Nvidia GeForce pentru a instala actualizările.

Concluzie

FPS este unul dintre principalele repere ale calității video bune într-un joc, dar o mare parte se bazează pe hardware-ul și software-ul potrivit care sunt prezente pe sistemul pe care jucați. În unele cazuri, un joc poate avea probleme proprii. Dacă bănuiți că există o problemă cu jocul, puteți verifica și instala actualizări ale jocului care ar putea să o rezolve.