Cum vă măsoară un ceas Samsung Galaxy stresul?

Pe lângă faptul că vă ajută să rămâneți conectat și să vă urmăriți obiectivele de fitness, Samsung Galaxy Watch vă poate măsura nivelul de stres cu ajutorul senzorilor și algoritmilor săi avansați. Aici, vom explica exact cum reușesc smartwatch-urile Samsung să facă acest lucru.

Cum măsoară ceasurile inteligente Samsung nivelurile de stres

Zarif Ali / MakeUseOf

Una dintre cele mai interesante capacități ale dispozitivelor de fitness și ale ceasurilor inteligente este capacitatea lor de a măsura nivelul de stres. În timp ce mecanismele exacte pot varia de la o marcă la alta, majoritatea ceasurilor inteligente, inclusiv cele de la Samsung, utilizează senzori încorporați pentru a monitoriza datele fiziologice, cum ar fi variabilitatea ritmului cardiac, conductanța pielii și nivelul de oxigen din sânge.

Aceste măsurători sunt apoi analizate și combinate cu algoritmi inteligenți. Acestea iau datele dvs. generale de sănătate, cum ar fi vârsta, înălțimea, greutatea și alte date individuale de referință, pentru a oferi o estimare a nivelului de stres al purtătorului. Prin urmare, ceasurile inteligente pot oferi informații și alerte valoroase, determinând utilizatorii să se angajeze în activități de reducere a stresului atunci când este necesar.

Monitor de ritm cardiac

Toate modelele Samsung Galaxy Watch au un monitor optic de ritm cardiac care urmărește pulsul în mod continuu. Acest senzor folosește lumini cu infraroșu și LED pentru a măsura modificările volumului sanguin.

Stresul duce adesea la o creștere a ritmului cardiac. Samsung Galaxy Watch poate înregistra variații ale ritmului cardiac, cunoscut și sub denumirea de variabilitate a ritmului cardiac (HRV), care este vital pentru măsurarea precisă a nivelului de stres.

Un ceas Samsung Galaxy oferă trei moduri convenabile de a vă măsura ritmul cardiac. De asemenea, puteți activa funcția de monitorizare continuă a ritmului cardiac pe dispozitivul dvs. de purtare, care oferă o imagine de ansamblu asupra tiparelor ritmului cardiac pe o perioadă lungă de timp.

Ca alternativă, dacă preferați citiri periodice ale ritmului cardiac, puteți seta Galaxy Watch să vă măsoare ritmul cardiac la fiecare zece minute, cât timp este încă nemișcat. De asemenea, puteți seta o citire manuală a ritmului cardiac. Pentru a face acest lucru, configurați Samsung Health pe ceas, mergeți la Setări > Samsung Health > Frecvența cardiacă și alegeți din lista de opțiuni disponibile.

Descărcați: Samsung Health pentru Android | iOS (Gratuit)

Senzor de activitate electrodermală (EDA).

Galaxy Watch include și un senzor de activitate electrodermică (EDA). Aceasta măsoară conductanța electrică a pielii, care se modifică atunci când o persoană este stresată, așa cum se arată în Biblioteca Națională de Medicină.

Detectează mici răspunsuri electrice produse de glandele sudoripare ecrine prin aplicarea unei tensiuni scăzute, nedetectabile și constantă pe piele. Acest lucru oferă informații despre nivelul de stres al purtătorului. Această tehnologie ajută la o înțelegere mai cuprinzătoare a stresului și a impactului acestuia asupra organismului.

Ceasurile inteligente cu senzori EDA au de obicei zone metalice sau conductoare pe partea inferioară care vin în contact cu pielea dumneavoastră. Aceste zone servesc drept electrozi pentru măsurarea conductanței electrice a pielii. Acest lucru se face adesea printr-o combinație de măsurători de înaltă frecvență și de joasă frecvență.

Senzorul EDA colectează și analizează aceste date pe o anumită perioadă, captând fluctuații care pot indica stres sau excitare emoțională. Pe baza analizei datelor EDA, Galaxy Watch poate oferi o indicație a nivelului de stres.

Analizarea tiparelor de somn

Calitatea proastă a somnului sau somnul insuficient sunt cunoscute că contribuie la creșterea nivelului de stres. După cum am observat mai devreme, modelele Samsung Galaxy Watch monitorizează continuu variabilitatea ritmului cardiac, care este influențată de sistemul nervos autonom și poate indica nivelul de stres.

Un Samsung Galaxy Watch își poate folosi accelerometrul pentru a detecta când dormi pe baza tiparelor de mișcare. Aceste informații, combinate cu datele de la senzorii de ritm cardiac și SpO2 care ajută la urmărirea nivelurilor de saturație a oxigenului împreună cu capabilitățile de detectare a sforăitului, pot urmări durata somnului, etapele somnului și tulburările. Folosind aceste măsurători, Galaxy Watch poate identifica factorii de stres legați de somn.

Monitorizați nivelul de stres cu ceasul Samsung Galaxy

După cum puteți vedea, ceasurile inteligente de la Samsung se bazează pe senzori și algoritmi pentru măsurători precise și vizualizarea datelor, dându-vă puterea să prioritizați bunăstarea mentală.

Deși nu înlocuiește îndrumarea profesională, funcția de măsurare a stresului de pe un ceas Samsung Galaxy poate fi un însoțitor util pentru majoritatea dintre noi care caută să înțeleagă și să gestioneze mai bine nivelul de stres. Cu această tehnologie inovatoare la încheieturile noastre, putem face pași proactivi către un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat.