Cum se schimbă stilurile de titlu implicit în Microsoft Word

Word oferă stiluri încorporate pentru mai multe niveluri diferite de titluri și subtitluri — Titlul 1, Titlul 2 și așa mai departe. Stilurile definesc familia de fonturi, dimensiunea, culoarea și multe altele. Deși puteți să vă creați propriile stiluri și să le utilizați ca titluri sau să ajustați formatarea aspectului titlurilor din mers, puteți modifica și stilurile implicite dacă doriți.

Cum să personalizați un stil de titlu

În fila „Acasă” din Word, veți găsi câteva stiluri încorporate în grupul „Stiluri”, inclusiv stilurile Titlul 1 și Titlul 2.

Puteți face clic dreapta pe oricare dintre aceste stiluri de titlu și apoi selectați „Modificați” pentru a începe să le personalizați.

Dar Word include, de asemenea, o grămadă de alte niveluri de titlu – nouă în total. Pentru a le vedea, faceți clic pe săgeata mică din partea dreaptă jos a grupului „Stiluri”.

În mod implicit, fereastra Stiluri care se deschide arată doar stilurile recomandate, care este același grup pe care Word îl arată pe Panglică. Pentru a schimba acest lucru, astfel încât să puteți vedea toate stilurile, apăsați butonul „Opțiuni”.

În fereastra Opțiuni Panoul de stil care se deschide, deschideți meniul drop-down „Selectați stilurile de afișat”, schimbați-l din „Recomandat” în „Toate stilurile”, apoi apăsați „OK”.

Fereastra Stiluri va afișa acum toate cele nouă niveluri de titlu.

Faceți clic dreapta pe oricare dintre ele și apoi alegeți „Modificați” pentru a începe să personalizați stilul.

Indiferent dacă ați început să modificați un stil din fereastra Ribbon sau Stiluri, se deschide fereastra „Modificare stil”, iar restul procesului este același.

  10 platforme Blockchain Naming Service (BNS) pentru a obține numele dvs. de domeniu Blockchain

În secțiunea „Proprietăți”, puteți redenumi stilul, puteți selecta „Tipul de stil” (disponibil numai pentru anumite titluri), puteți baza stilul pe care îl editați dintr-un alt stil și chiar puteți schimba stilul pentru paragraful care urmează rubrica. Vom numi titlul nostru „Stil personalizat” și vom lăsa restul în pace, deoarece opțiunile implicite sunt deja destul de bune pentru titluri.

Pentru secțiunea „Formatare”, o vom împărți în patru bucăți separate.

Această secțiune vă permite să modificați tipul fontului, dimensiunea și culoarea. Puteți, de asemenea, să aplicați text aldine, cursive sau subliniat. Meniul drop-down din dreapta vă permite să alegeți tipul de script (cum ar fi latină sau asiatică).
Această secțiune vă permite să vă setați preferințele de aliniere și indentare.
Această secțiune vă arată că vedeți o previzualizare live a modificărilor.
Această secțiune prezintă o descriere scrisă a stilului dvs. de titlu.

Următorul bit din fereastra Modificare stil vă permite să alegeți dacă doriți să adăugați stilul în galeria de stiluri și dacă să actualizați automat stilul dacă faceți ajustări manuale la un paragraf din documentul dvs. care utilizează acel stil (în general, nu vă recomandăm să utilizați această opțiune pentru că îi lasă mereu pe oameni să se întrebe cum le-a schimbat stilul). De asemenea, puteți alege dacă modificările de stil pe care le faceți să se aplice doar documentului curent sau să se aplice documentelor noi bazate pe acest șablon. Deoarece șablonul pe care se bazează documentul dvs. este probabil principalul șablon normal.dot al Word, alegerea acestei opțiuni înseamnă de obicei că modificările se vor aplica tuturor documentelor dvs.

  Cum să căutați produse vândute și expediate chiar de Amazon

Dacă nu sunteți sigur de oricare dintre aceste opțiuni, vă recomandăm să le lăsați la setările implicite. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum funcționează stilurile, consultați ghidul nostru pentru stăpânirea stilurilor și temelor.

După ce ați făcut alegerile, selectați „OK” pentru a aplica modificările.

Dacă ați editat numele titlului, veți vedea că schimbarea are loc atât în ​​Panglică, cât și în meniul Stiluri.

Acum doar selectați stilul și începeți să scrieți!