Cum să controlezi manual ventilatoarele Mac-ului tău

În mod implicit, Apple rulează automat ventilatoarele Mac-ului dvs. – fără nicio modalitate de a le configura – și le crește atunci când sistemul dvs. devine prea fierbinte. Liberul Controlul ventilatorului Macs aplicația vă permite să vă controlați manual fanii. Există două motive pentru care ați dori să faceți acest lucru: pentru a permite Mac-ului să ruleze mai repede, dar mai tare, sau mai lent, dar mai silențios. Controlul automat al Apple vizează undeva la mijloc.

Câteva avertismente

Mac-ul tău clasează procesorul atunci când devine prea fierbinte, încetinind-o semnificativ până când temperatura devine sub control. De obicei, acest lucru se activează înainte ca temperatura să devină prea ridicată, dar puteți împinge manual procesorul mai departe, mărind viteza ventilatorului mai mult decât permite Apple de obicei. Acest lucru face mult zgomot, motiv pentru care controlul automat încearcă să-l încetinească.

Pe de altă parte, dacă urăști zgomotul ventilatorului, le poți reduce manual. Rețineți că acest lucru va face sistemul dvs. să funcționeze mult mai fierbinte și ar putea duce la instabilitate a sistemului dacă îl lăsați prea departe.

Cu oricare dintre opțiuni, ar trebui să monitorizați temperaturile procesorului și ale altor componente și să vă asigurați că nu provocați daune sistemului. De asemenea, este posibil ca funcționarea ventilatoarelor la viteză maximă pentru perioade îndelungate să poată duce la deteriorare, așa că încercați să nu vă torturați laptopul.

Controlul ventilatoarelor

Începeți prin descărcarea aplicației Macs Fan Control și mutându-l în folderul Aplicații. Când începe, vei vedea o listă cu toți fanii tăi și opțiunea de a seta comenzi personalizate. „Automat” păstrează comportamentul implicit, dar deschiderea „Personalizat” vă permite să setați o anumită valoare RPM sau să setați o temperatură țintă.

  Cele mai bune 12 soluții API de geocodare și hărți pentru aplicațiile dvs

Opțiunea de valoare bazată pe senzor imită comportamentul automat, dar vă permite să selectați cât de fierbinte doriți să fie sistemul dvs. Puteți împinge temperatura maximă mai mare dacă doriți mai multă performanță sau mai mică dacă doriți ca ventilatoarele dvs. să fie mai silențioase.

Ca o atingere plăcută, aplicația vă permite și să monitorizați senzorii de temperatură din sistemul dumneavoastră. Principalele pe care trebuie să le urmăriți sunt temperaturile de bază ale procesorului.

Dacă nu doriți să aveți aplicația deschisă tot timpul, puteți seta unul dintre ventilatoare și senzori să fie afișat în bara de meniu cu pictograma aplicației; faceți clic pe butonul „Preferințe” din colțul din dreapta jos pentru a ajunge la setările respective.

Acest lucru adaugă un senzor frumos în bara de meniu și nu ocupă prea mult spațiu dacă îl afișați pe două linii.

În cadrul preferințelor generale, aveți și opțiunea de a lansa aplicația la pornire și de a afișa temperaturile în Fahrenheit.

Credite de imagine: Anake Seenadee/Shutterstock