Cum să faci un fundal animat bun pentru iPhone-ul tău

Imaginile de fundal live sunt una dintre caracteristicile iOS, dacă sunt subutilizate. Este distractiv – și foarte Harry Potter – să ai un pic de mișcare pe ecranul tău de blocare. Dar setarea oricărei fotografii live vechi nu vă va da rezultate grozave: iată cum să vă asigurați că aveți una bună de folosit pentru tapet.

Cum să setați un fundal animat

Pentru a seta o fotografie live ca fundal, accesați Setări > Imagine de fundal > Alegeți un fundal nou și apoi selectați albumul Fotografii live.

Selectați fotografia live pe care doriți să o utilizați, asigurați-vă că este selectată „Fotografie live” și apoi atingeți Setare > Setați ambele (sau „Setare ecran de blocare” sau „Setare ecran de pornire” dacă o doriți doar pe una).

Și chiar așa, vei avea tapet live. Acum, să ne uităm la obținerea unei fotografii live bune de utilizat.

Realizarea unei fotografii bune de fundal animat

O fotografie live este, în primul rând, o fotografie. De cele mai multe ori fundalul tău va fi nemișcat. Aceasta înseamnă că trebuie să vă asigurați că partea foto statică arată grozav. De asemenea, doriți ca trecerea la momentul în care tapetul este în mișcare să arate natural. Există alte câteva lucruri cheie de care trebuie să ții cont:

Imaginile de fundal sunt verticale pe iOS. Pentru prima dată, vă recomand să fotografiați cu iPhone-ul ținut vertical.
O fotografie live înregistrează câteva secunde înainte și după când faceți fotografia. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți o fotografie configurată înainte de a apăsa butonul declanșator.
Pentru ca tranziția să arate bine între părțile statice și în mișcare ale fotografiei live, trebuie să păstrați iPhone-ul cât mai nemișcat posibil în timp ce fotografiați. Dacă ai un trepied, folosește-l. În caz contrar, sprijiniți-vă sau odihniți-vă iPhone-ul cât de bine puteți.

  Bright Data Collector face scrapingul web ușor [No-Code Solution]

Cele mai ușor de făcut fotografii live bune sunt peisajele, mai ales dacă există apă în mișcare. Aveți timp suficient pentru a alinia fotografia, asigurați-vă că camera dvs. este stabilă și, deoarece mișcarea este ciclică, aproape întotdeauna arată bine.

Portretele în scenă sunt puțin mai complicate, dar totuși posibile. Asigurați-vă că vă aflați într-un loc bine luminat – oriunde cu o fereastră mare funcționează în mod normal excelent – pentru că fotografiile în direct par deosebit de granulate în lumină slabă și apoi au subiectul în poziție. Aș recomanda să-i puneți să tragă o față prostească, să se relaxeze la un zâmbet normal, apoi să tragă o altă față prostească. Dacă faci fotografia când zâmbesc în mod normal, fotografia live ar trebui să surprindă cele două fețe prostești. În acest fel, tapetul tău va arăta normal, dar atunci când este în mișcare, va fi plin de personalitate.

Animalele de companie și portretele naturale sunt de departe cele mai dificile de făcut corect. Există atât de multă mișcare și acțiune încât, în mod normal, fie fotografia statică, fie videoclipul va arăta în jos. De asemenea, nu vă puteți pregăti iPhone-ul pentru a menține lucrurile staționare. Dacă vrei să folosești o fotografie live a unui animal de companie sau a copilului tău care se joacă, îți recomand să mergi cu metoda de fotografie sportivă încercată și adevărată: continuă să fotografiezi până când obții ceva bun. S-ar putea să fi durat câteva zile, dar în cele din urmă am ajuns cu această fotografie live drăguță cu câinele meu, dându-mi un ochi lateral.

  Cum să dezactivați închiderea automată a notificărilor pe Firefox

Ca orice fotografie, puteți edita fotografii live. De asemenea, puteți schimba ce cadru apare ca fotografie statică, dar nu aș recomanda să faceți asta. Cadrele video au o rezoluție mai mică decât imaginea statică de la cameră.

Joacă-te cu diferite fotografii live până când obții una care funcționează pentru tine. Poate fi destul de complicat să obțineți unul care să arate bine ca tapet. Mi-au trebuit câteva încercări să le obțin pe cele pe care le-am demonstrat în acest articol.