Cum se schimbă codificarea caracterelor în Outlook

În cel mai bun caz, este iritant să primești un e-mail care conține caractere care nu pot fi citite. În cel mai rău caz, vă poate împiedica deloc să citiți e-mailul. Uneori, modificarea codificării în Outlook arată acele caractere lipsă și vă permite să citiți mesajul. Iată cum să o faci.

Ce este codificarea caracterelor?

Dacă nu ești sigur ce este „codificarea caracterelor”, avem o explicație cuprinzătoare pentru tine. Explicația mai puțin cuprinzătoare este că un caracter este un glif care apare pe ecran atunci când tastați ceva. Deci, fiecare literă din acest articol este un glif care reprezintă o literă – a, b, c și așa mai departe. În culise, computerul dvs. reprezintă aceste glife folosind un cod care este interpretat de un program – cum ar fi un browser web sau un procesor de text – și apoi le redă pe ecran ca un caracter.

Până acum, atât de simplu, mai ales dacă crezi că în alfabet sunt doar 26 de caractere, zece numere și câteva semne gramaticale de genul ! sau @.

Cu toate acestea, există și 26 de litere mari și mult mai multe semne gramaticale pe care le-ați putea da seama (tastatura dvs. arată doar un mic subset de posibile semne gramaticale, chiar și pentru engleză). Și aceasta acoperă doar o singură limbă, engleza, care este într-un singur alfabet, latină (cunoscută și sub numele de alfabet roman). Alfabetul latin include majoritatea limbilor vest-europene și are un număr mare de simboluri diacritice care nu sunt folosite în engleză. Simbolurile diacritice sunt lucruri de genul accente, umlautes, cedillas, și alte mărci care modifică pronunția unei litere sau a unui cuvânt.

  Cum să eliminați filigranul din fotografie/imagine – 2024

Apoi există multe alte alfabete, cum ar fi chirilic (cel mai cunoscut pentru că conține limba rusă), greacă, kanji (japoneză) și chineză, dintre care multe includ mai mult de o singură limbă.

Acum, puteți începe să vedeți scara caracterelor care trebuie codificate ca glife. Sunt peste 70.000 de glife chinezești singur. O codificare de caractere conține un număr de puncte de cod, fiecare dintre acestea putând codifica un caracter. ASCII, despre care probabil ați auzit, era o codificare timpurie a alfabetului latin care avea 128 de puncte de cod, nimic suficient de aproape pentru a acoperi toate caracterele posibile pe care oamenii le folosesc.

W3-urile codificare recomandată pentru HTML se numește UTF-8, care are 1.112.064 de puncte de cod. Acest lucru este suficient pentru a acoperi aproape toate caracterele din toate limbile din toate alfabetele (deși nu toate) și este folosit în 93% din toate site-urile web. UTF-8 este, de asemenea codificare recomandată de către Internet Mail Consortium.

De ce m-aș deranja să o schimb?

Outlook, împreună cu orice alt client de e-mail modern, codifică și decodifică UTF-8.

Dar dacă Outlook acceptă UTF-8 și UTF-8 este codificarea recomandată, de ce ați vedea un caracter care nu poate fi citit? Acest lucru s-ar putea întâmpla din mai multe motive, dar principalele sunt că vizualizați e-mailul în text simplu (fie pentru că ați vrut în mod explicit să faceți asta, fie pentru că un scanner de viruși l-a convertit în text simplu înainte de a ajunge la dvs.) sau pentru codificare pe care îl utilizați este setat la altceva decât UTF-8.

  Jackery lansează noul Solar Generator Plus 300 și Solar Generator Plus 1000

Codificarea unui e-mail primit este determinată de expeditor, deci dacă utilizează ASCII, de exemplu, Outlook va reda e-mailul folosind codificarea ASCII. Dacă setările dvs. pentru Word sunt setate să înlocuiască „ghilimele drepte” cu „ghilimele inteligente” (cele care arată într-un unghi pentru a arăta dacă sunt ghilimele de deschidere sau de închidere), atunci veți vedea caractere „necitibile” în e-mail în loc de ghilimele inteligente. ghilimele, deoarece ASCII nu conține caracterele adecvate pentru ghilimele inteligente.

Așadar, modificarea codificării unui mesaj vă poate permite să vedeți acele caractere deformate în modul în care ar trebui să fie afișate.

Bine, cum o schimb?

Din fericire, modificarea codificării unui mesaj este destul de ușoară în Outlook. Faceți dublu clic pe mesaj pentru a-l deschide. În fila Acasă a ferestrei mesajului, faceți clic pe Acțiuni > Alte acțiuni > Codificare pentru a vedea ce codificare este utilizată.

Acesta este un e-mail de la Microsoft despre Clutter care mută lucruri din Mesaje primite. După cum puteți vedea, Microsoft folosește Europa de Vest pentru a-și codifica e-mailurile. Pentru a o schimba, faceți clic pe „Mai multe” și apoi alegeți codarea dorită, cum ar fi UTF-8.

Asta este tot ceea ce înseamnă — acum ar trebui să poți citi e-mailul.

Dacă doriți să aflați cum sunt codificate e-mailurile trimise, accesați Fișier > Opțiuni > Avansat și derulați în jos la Opțiuni internaționale. Căutați opțiunea „Codificare preferată pentru mesajele trimise”.

Valoarea implicită este Europa de Vest, iar cei cu ochi ascuțiți dintre voi s-ar putea să se întrebe de ce este acesta, când, așa cum am menționat mai sus, recomandarea pentru formatele de e-mail este UTF-8. Răspunsul este că Europa de Vest este un subset al UTF-8 și, ca atare, poate fi citit folosind UTF-8. Dacă cumpărați o copie a Outlook concepută pentru Grecia, de exemplu, codificarea implicită va fi Windows-1253, care este, de asemenea, un subset al UTF-8.

  Care este diferența dintre microprocesor și microcontroler?

Puteți schimba codarea implicită de ieșire la orice doriți. Dacă doriți ca oamenii să vă poată citi mesajele, cel mai bine este să le păstrați ca Europa de Vest sau să treceți la o codificare utilizată la nivel global, cum ar fi UTF-8.