Cum se instalează Windows pe un Mac folosind Boot Camp [Guide]

Potrivit Forbes, cel mai bun PC cu Windows este un Apple MacBook Pro, în timp ce CNET îl numește cel mai performant laptop cu Windows. Se admiră ironia că, în ciuda celor mai bune încercări ale industriei de a crea computere puternice, titlul ar merge la un Mac. Există consumatori care admiră hardware-ul unui Mac, dar nu sunt încă pregătiți să treacă la Mac OS X. Pentru a se adresa acelor consumatori, Apple a creat un utilitar multi-boot numit Boot Camp. Lansat inițial în aprilie 2006, Boot Camp a fost conceput pentru a permite utilizatorilor să instaleze Windows pe computere Mac bazate pe Intel. Deși Mac-urile nu sunt străine de virtualizare și pot rula Windows și chiar Android ca mașini virtuale, virtualizarea nu este nici pe departe perfectă. Cu Boot Camp, totuși, puteți rula o instalare completă, nativă a Windows pe computer, ca pe un computer Windows complet. Iată cum.

Spre deosebire de procesul obositor de instalare a OS X pe un PC și fidel naturii aplicațiilor tradiționale bazate pe Mac, utilizarea Asistentului Boot Camp este simplitatea în sine. Boot Camp vine preinstalat cu fiecare Mac, așa că ar trebui să aveți deja ceea ce aveți nevoie. Apropo de asta, veți avea nevoie de următoarele înainte de a începe:

Disc de instalare sau ISO original Microsoft Windows 7 (sau o versiune ulterioară).
Unitate flash USB de 8 GB (sau mai mare).
25 GB (minim) spațiu de stocare gratuit pe Mac
Baterie complet încărcată (dacă pe un Macbook)

Boot Camp funcționează în prezent cu Windows 7 sau versiuni ulterioare. Nu am experimentat cu Windows XP, deoarece sistemul de operare nu mai este acceptat de Microsoft. În cazul în care mediul dvs. de instalare Windows este un DVD și Mac-ul dvs. nu are o unitate DVD, puteți descărca o imagine de pe site-ul oficial Microsoft Windows sau oriunde altundeva, atâta timp cât aveți un serial achiziționat legal.

  Comenzi rapide pentru desktopul virtual Windows 10

Avertisment: Nu utilizați o copie piratată a Windows. Pe lângă motivele legale, Boot Camp nu recunoaște imaginile neoficiale.

Conectați unitatea flash USB la Mac și asigurați-vă că nu are nimic de care aveți nevoie, deoarece va fi formatată în acest proces. Dacă aruncați o privire la pictograma Boot Camp Assistant, veți observa că are o mică odă drăguță la enigma care este sigla Windows.

Lansați Boot Camp Assistant și veți fi întâmpinat de un ecran de bun venit, continuând din care vă oferă 3 opțiuni.

Verificați toate cele trei opțiuni dacă doriți să instalați imediat, dar dacă doriți doar să creați un USB Boot Camp pentru o instalare ulterioară pe acesta sau pe orice alt Mac, lăsați-l pe cel de-al treilea nebifat. Pe de altă parte, dacă aveți un USB Boot Camp creat anterior, trebuie doar să verificați ultima opțiune pentru instalare.

Este important să lăsați Boot Camp Assistant să descarce cel mai recent software de asistență Windows atunci când creați USB-ul de pornire, deoarece fără acesta, veți avea dificultăți considerabile să utilizați hardware-ul Mac pe Windows – crucial pe un Macbook. În pasul următor, selectați unitatea USB și imaginea ISO Windows de pe care doriți să o instalați.

Făcând clic pe Continuare, va începe procesul de formatare a unității USB și pregătirea acesteia pentru instalarea Windows. Nu vă îngrijorați dacă bara pare că s-a oprit din mișcare; Acest pas necesită timp pentru a descărca și decomprima fișierele. Dacă nu ați bifat opțiunea „Instalați Windows 7 sau o versiune ulterioară”, procesul se va încheia aici. Dacă ai verificat-o, va continua. În continuare, vi se va cere să alegeți cantitatea de spațiu de stocare pe care doriți să o dedicați Windows.

  Obțineți meniul Start Windows 7 pe Windows 10 [Paid]

Dacă doriți să renunțați cu totul la utilizarea Mac OS X, atunci păstrați sistemul de operare de bază (la îndemână pentru depanarea atunci când Windows acționează) și pierdeți orice aplicație suplimentară instalată, dedicând spațiul rămas Windows. Întrucât interesul meu pentru Windows se limitează la această recenzie, îi voi atribui doar minimul necesar.

Faceți clic pe „Instalare”, introduceți parola de conectare la Mac OS X dacă vi se solicită și faceți clic pe Următorul. Boot Camp va crea apoi partiția și o va formata. Odată finalizat, sistemul dumneavoastră va reporni automat și va începe instalarea Windows. Acest proces este identic cu modul în care ați instala Windows pe un computer.

Când vi se cere să selectați unitatea pentru instalarea Windows, asigurați-vă că o selectați pe cea etichetată „Boot Camp” și lăsați-o să se formateze dacă este necesar. Introduceți cheia dvs. de serie Windows când vi se solicită. Computerul se va reporni de câteva ori și după procesul standard de lansare pentru prima dată, veți fi gata să utilizați Windows pe Mac.

Odată instalat, accesați

folderul „BootCamp” de pe USB și instalați-l. Va trebui să repornească și veți avea toate driverele, perifericele și utilitățile instalate pentru a reduce decalajul dintre Mac și PC.

Ori de câte ori trebuie să reporniți pe Mac OS X din Windows, faceți clic pe sigla Boot Camp din colțul din dreapta jos și selectați „Pornire pe Mac OS X”. Dacă doriți să dezinstalați Windows, lansați Boot Camp din OS X. Bifați „Eliminați Windows”, apăsați „Restaurare” în fereastra următoare și lăsați Boot Camp să se ocupe de restul.

  Cum să etichetezi pe cineva într-un e-mail în aplicația de e-mail din Windows 10

Spuneți-ne cum a decurs experiența dvs. de la Mac la Windows lăsând un comentariu mai jos.