Cum se instalează Ubuntu Server 21.04 prin USB

Doriți să instalați Ubuntu Server 21.04 pe serverul dvs. de acasă printr-o unitate flash USB, dar nu știți de unde să începeți? Noi putem ajuta! În acest ghid, vă vom arăta exact cum puteți instala Ubuntu Server 21.04 prin USB.

Trebuie să actualizați serverul Ubuntu? Consultați ghidul nostru.

instalați Ubuntu Server 21.04 prin USB

Descărcarea Ubuntu Server 21.04

Pentru a instala Ubuntu Server 21.04, trebuie să-l descărcați. Descărcarea acestei versiuni a sistemului de operare nu este dificilă. Pentru a-l obține, accesați acest link Aici în browserul dvs. web preferat.

Odată ajuns pe pagină, găsiți butonul „Descărcați Ubuntu Server” și faceți clic pe el cu mouse-ul. Când faceți clic pe el, veți fi direcționat către o pagină „Obțineți serverul Ubuntu”, urmată de trei opțiuni de descărcare.

În acest ghid, presupunem că instalați Ubuntu Server printr-un server fizic (cum ar fi un server de acasă) și, prin urmare, aveți nevoie de un stick USB pentru a funcționa. Având în vedere acest lucru, localizați butonul „Opțiunea 2 – Instalare manuală a serverului” și faceți clic pe el cu mouse-ul.

După selectarea butonului „Opțiune 2”, veți fi direcționat către o a treia pagină. Pe această pagină, veți vedea câteva opțiuni de descărcare. În mod implicit, Ubuntu vă sugerează să descărcați Ubuntu Server 20.04.2. Această versiune este versiunea de asistență pe termen lung și, deși este utilă, nu este ceea ce avem nevoie.

Derulați în jos la „Versiuni alternative”. Aici veți găsi Ubuntu Server 21.04, cea mai recentă versiune a Ubuntu Server. În această zonă, faceți clic pe butonul „Descărcați Ubuntu Server 21.04”.

  Sunteți gata să vă pregătiți pentru un nou loc de muncă? Încercați Trailhead

Când selectați butonul „Descărcați Ubuntu 21.04”, fișierul ISO va începe descărcarea pe computer. Fișierul ISO are o dimensiune de aproximativ 1,1 GB, astfel încât aprilie ia câteva minute. După ce s-a terminat descărcarea, treceți la următoarea secțiune a ghidului.

Crearea Ubuntu Server 21.04 USB

Va trebui să creați un stick USB bootabil pentru a instala Ubuntu Server 21.04. Există destul de multe moduri de a face stick-uri USB bootabile. În acest ghid, totuși, vă vom arăta cum să o faceți cu Etcher.

De ce Etcher? Este multiplatformă. Va funcționa pe orice desktop Mac, Linux sau Windows. Deci, indiferent de sistemul de operare pe care îl faceți pe Ubuntu Serverul USB, instrucțiunile vor fi aceleași.

Pentru a începe, va trebui să descărcați și să instalați aplicația Etcher. Pentru a face asta, mergi la Etcher.io, descărcați aplicația și porniți-o. După ce este deschis, urmați instrucțiunile de mai jos.

Pasul 1: Pentru a începe, găsiți butonul „Flash din fișier” și faceți clic pe el cu mouse-ul. Când selectați acest buton, va apărea un browser pop-up. Folosind browserul pop-up, localizați fișierul Ubuntu Server ISO și selectați-l pentru a-l adăuga la Etcher.

Pasul 2: Găsiți butonul „Selectați ținta”. Apoi, introduceți unitatea flash USB în portul USB și selectați unitatea flash în meniul „Selectați ținta”. Odată ce faci asta, Etcher va folosi USB-ul ca dispozitiv de intermitent implicit.

Pasul 3: Găsiți „Flash!” butonul și faceți clic pe el cu mouse-ul. Selectarea acestui buton va începe procesul de clipire. Aceasta aprilie ia ceva timp. Când procesul este finalizat, conectați USB-ul la server și porniți de pe USB pentru a începe procesul de instalare.

  Cum să ștergeți aplicațiile de pe Nintendo Switch

Instalarea Ubuntu Server 21.04 prin USB

Pentru a începe instalarea Ubuntu Server 21.04 prin USB, selectați limba dvs. cu meniul de bun venit. Puteți selecta limba folosind săgețile sus și jos, precum și tasta Enter.

După ce ați selectat limba, alegeți aspectul tastaturii. În mod implicit, ar trebui să detecteze automat aspectul. Dacă nu, căutați sub „Aspect” și „Variant” și setați aspectul tastaturii după cum este necesar.

Cu aspectul tastaturii configurat, trebuie să configurați o conexiune de rețea. În mod implicit, serverul dumneavoastră Ubuntu (dacă este conectat prin Ethernet) se va detecta automat. Selectați „Terminat” în meniu pentru a continua. Sau configurați-vă conexiunea la rețea folosind interfața de utilizare.

După conectarea în rețea, Ubuntu Server vă va cere să vă configurați adresa proxy. Dacă aveți unul, introduceți-l în casetă și apăsați tasta Enter pentru a o confirma. Dacă nu aveți o adresă proxy, lăsați-o necompletată și selectați „Terminat” pentru a continua.

De aici, Ubuntu Server vă va solicita să adăugați o adresă oglindă. Această adresă va facilita instalarea pachetelor Ubuntu, deoarece oglinda va fi probabil mai aproape de locația dvs. fizică. Utilizați oglinda implicită furnizată și selectați „Terminat”. Sau, specificați-l pe propria dvs. în casetă.

Cu oglinda configurată, selectați configurația de instalare a stocării. În mod implicit, Ubuntu Server va șterge hard disk-ul pe care îl detectează (de obicei, /dev/sda). Lăsați așa sau utilizați UI pentru a selecta hard disk-ul pe care doriți să instalați Ubuntu Server folosind UI. Când ați terminat, selectați „Terminat” pentru a continua.

După selectarea configurației discului, Ubuntu va face un rezumat al sistemului de fișiere. Citiți-l, apoi selectați butonul „Terminat” pentru a continua. Apoi, va trebui să introduceți numele dvs., numele serverului dvs., un nume de utilizator, precum și informații despre parolă.

  Nu puteți instala aplicații pe Apple Watch? 10 moduri de a rezolva problema

După ce ați introdus numele de utilizator, veți putea selecta ce server snaps doriți să instalați. Pentru a le obține, selectați cu tastele săgeți sus sau jos și alegeți cu bara de spațiu. După ce ați ales toate aplicațiile, selectați „Terminat”.

Cu toate instantaneele selectate, Ubuntu Server se va instala pe serverul dvs. Stai pe spate și așteaptă. Când instalarea este finalizată, reporniți serverul.