Cum se instalează tema Neo-to GTK pe Linux

Neo-to este o temă GTK elegantă, asemănătoare neonului, pentru desktopul Linux. Este fermecător de privit și cu siguranță vă va înfrumuseța desktopul Linux blând! Iată cum să-l instalezi pe computerul tău Linux!

Tema Neo-to GTK pe Linux

Se descarcă Neo-to

Tema Neo-to GTK este disponibilă pentru toți utilizatorii Linux pentru descărcare prin intermediul Gnome-look.org site-ul tematic. Există mai multe variante diferite ale temei Neo-to GTK de descărcat.

Pentru a descărca oricare dintre versiunile temei, începeți prin a accesa pagina Neo-to-Gnome-look. Odată ajuns pe pagină, faceți clic pe fila „Fișiere” pentru a vedea diferitele pachete de teme disponibile pentru descărcare.

În zona „Fișiere”, faceți clic pe pictograma albastră de descărcare din coloana „DL” pentru a începe descărcarea. Descărcarea temei Neo-to nu va dura mult. Când este finalizat, treceți la următoarea secțiune a ghidului.

Extragerea Neo-to

Tema Neo-to GTK este distribuită utilizatorilor Linux sub forma unei arhive TarXZ. Această arhivă trebuie extrasă înainte ca tema să poată fi instalată, deoarece temele Linux nu pot fi activate într-un format de arhivă.

Pentru a începe extragerea, deschideți o fereastră de terminal pe desktopul Linux. Pentru a deschide o fereastră de terminal, apăsați combinația de tastatură Ctrl + Alt + T. Apoi, utilizați comanda CD pentru a vă deplasa în directorul „Descărcări” de unde a fost descărcat fișierul cu tema.

cd ~/Downloads

Odată intrat în folderul „Descărcări”, extragerea poate începe. Folosind comanda tar, extrageți fișierele cu tema No-to pe computer.

Dacă ați descărcat pachetul de teme „neo-to.tar.xz”, îl puteți extrage cu ușurință cu următoarea comandă.

tar xvf neo-to.tar.xz

Ați luat tema „neo-to-white.tar.xz” pentru a o folosi pe computerul dvs. Linux? Extrageți-l cu următoarea comandă.

tar xvf neo-to-white.tar.xz

Doriți să instalați pachetul de teme „neo-to-lighter-headerbar.tar.xz” pe computer? Dacă da, va trebui să introduceți comanda de mai jos.

tar xvf neo-to-lighter-headerbar.tar.xz

Când pachetele dvs. de teme Neo-to sunt extrase complet, instalarea poate începe. Treceți la următoarea secțiune a ghidului pentru a configura Neo-to pe computerul dvs. Linux!

  Cum să instalați PulseAudio Equalizer pe Linux și să îmbunătățiți sunetul

Instalarea Neo-to

Există două moduri de a instala tema Neo-to GTK pe Linux. Prima modalitate de a instala tema este cunoscută ca utilizator unic, permițând doar persoanei care instalează tema să aibă acces la ea. A doua modalitate de instalare a Neo-to este cunoscută ca la nivel de sistem, ceea ce permite oricărui utilizator Linux să acceseze tema odată instalată.

Pentru a începe instalarea Neo-to pe Linux, deschideți o fereastră de terminal. Odată ce fereastra terminalului este deschisă, urmați de mai jos metoda de instalare pe care o preferați.

Un singur utilizator

Pentru a instala Neo-to ca utilizator unic, începeți prin a utiliza comanda mkdir pentru a crea un folder nou cu temă în directorul dvs. de acasă. Acest folder cu teme va permite contului dvs. de utilizator să acceseze tema Neo-to GTK.

mkdir -p ~/.themes

După crearea unui nou folder ~/.themes, veți putea instala teme local pe computerul dvs., astfel încât numai contul dvs. de utilizator Linux să le poată accesa. Apoi, utilizați comanda CD pentru a vă deplasa în directorul „Descărcări”. Directorul „Descărcări” este locul în care pachetul tematic Neo-to a fost extras anterior.

cd ~/Downloads/

În interiorul directorului „Descărcări”, utilizați comanda mv pentru a muta fișierele teme Neo-to în directorul dvs. nou creat ~/.themes.

mv  neo-to*/ ~/.themes/

Odată ce totul este mutat, fișierul cu tema Neo-to este instalat în modul pentru un singur utilizator. Confirmați că instalarea a reușit rulând comanda ls de mai jos.

ls ~/.themes

La nivelul întregului sistem

Pentru a instala Neo-to în modul la nivel de sistem, începeți prin a accesa directorul „Descărcări” în care a fost extras anterior pachetul de teme. Puteți accesa acest folder utilizând comanda CD de mai jos.

cd ~/Downloads

În interiorul directorului „Descărcări”, utilizați comanda sudo -s pentru a vă ridica sesiunea terminalului la „rădăcină” fără a părăsi directorul în care vă aflați.

sudo -s

Odată ce sesiunea terminalului are acces root, instalarea Neo-to în modul la nivelul întregului sistem poate începe. Folosind comanda mv, instalați Neo-to în directorul /usr/share/themes/.

mv neo-to*/ /usr/share/themes/

Odată ce instalarea este finalizată, Neo-to este configurat pe computerul dvs. Linux în modul la nivel de sistem. Pentru a verifica dacă instalarea a avut succes, rulați comanda ls de mai jos.

ls /usr/share/themes/

Activarea Neo-to

Tema Neo-to GTK este instalată pe computerul dvs. Linux, dar instalarea acesteia nu activează tema. Pentru a începe să utilizați tema Neo-to GTK pe computerul dvs. Linux ca temă GTK implicită, va trebui să schimbați tema GTK implicită la „Neo-to”.

  Cum să vă conectați la servere pe Linux cu managerul de fișiere KDE

Nu sunteți sigur cum să schimbați tema GTK implicită pe computerul dvs. Linux? Consultați lista de linkuri de mai jos și alegeți mediul desktop pe care îl utilizați pe Linux pentru a afla cum să schimbați temele GTK!