Cum să vizualizați istoricul Clipboard pe Windows 11

Windows 11 vine cu un manager de clipboard. Poate păstra un istoric lung al elementelor pe care le-ați copiat în clipboard (text, imagine, fișiere). Istoricul poate fi sincronizat între toate dispozitivele dvs. Windows (Windows 10 și Windows 11).

Istoricul clipboard-ului pe Windows 11

În mod implicit, puteți copia un articol în clipboard. Acest lucru este valabil pentru toate dispozitivele care au o funcție de copiere/lipire. Managerul clipboard pe Windows 11 este o caracteristică diferită care trebuie activată. Va funcționa cu clipboard-ul implicit. Singura diferență este că veți putea vedea un istoric al elementelor pe care le-ați copiat, veți putea să le copiați din nou cu un singur clic și să le lipiți.

Activați istoricul clipboard-ului pe Windows 11

Pentru a activa istoricul clipboard-ului pe Windows 11, urmați acești pași.

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați fila Sistem din coloana din stânga.
Selectați Clipboard în panoul din dreapta.
Activați comutatorul Istoric Clipboard.
Acum puteți începe să copiați elementele și acestea vor fi salvate.

istoric clipboard pe Windows 11

Vizualizați istoricul clipboard-ului pe Windows 11

Puteți reaminti mai multe elemente din istoricul clipboardului după ce îl activați. Pentru a reaminti lista de elemente pe care le-ați copiat, atingeți comanda rapidă de la tastatură Win+V. Istoricul clipboard-ului se va deschide.

Puteți face clic pe pictograma de fixare a unui articol și acesta va fi fixat în partea de sus. Faceți acest lucru pentru orice trebuie să lipiți des. Puteți lipi elemente cu comanda rapidă obișnuită de la tastatură Ctrl+V.

  Cum să blocați YouTube pe un computer Windows, Mac sau Chromebook

istoric clipboard pe Windows 11

Puteți șterge/șterge un articol din istoric făcând clic pe butonul mai multe opțiuni din partea dreaptă sus a unui articol și făcând clic pe pictograma de ștergere.

Un cuvânt de precauție

Ar trebui să vă atenționăm cu privire la lucrurile pe care le copiați în clipboard după ce ați activat istoricul clipboardului. În mod normal, dacă ar fi să copiați informații sensibile, de exemplu un număr de card de credit, în clipboard, le puteți elimina prin copierea a altceva sau prin ștergerea clipboard-ului. Cu istoricul clipboard-ului, acest lucru nu va fi suficient. Va trebui să intrați manual în fereastra de istoric Clipboard și să eliminați elementul și va trebui să fiți sârguincios în privința acestuia.

Concluzie

Dacă alegeți să sincronizați istoricul clipboard-ului pe mai multe dispozitive, va trebui să conectați un cont Microsoft la sistemul dvs. și la sistemul cu care doriți să sincronizați istoricul. Această caracteristică este opțională, așa că dacă utilizați un cont local și nu doriți să sincronizați istoricul clipboard-ului, puteți sări peste adăugarea contului Microsoft.