Cum să vă curățați Apple AirPod-urile în siguranță

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Nu încercați să vă curățați AirPod-urile sau AirPod-urile Pro sub jet de apă, deoarece nu sunt impermeabile.
  • O cârpă din microfibră este o modalitate excelentă de a începe, dar veți avea nevoie de tampoane de bumbac pentru a îndepărta ceara de pe grilajele difuzoarelor.
  • Curățarea carcasei AirPods este, de asemenea, esențială pentru a vă asigura că praful și resturile nu împiedică încărcarea căștilor dvs. atunci când le puneți.

AirPods și AirPods Pro alb strălucitor de la Apple se pot murdări chiar și cu doar puțină utilizare. Vă vom arăta cum să vă curățați căștile wireless și carcasa lor pentru a le face să arate din nou nou-nouțe.

Curățarea AirPod-urilor sau AirPod-urilor Pro

Înainte de a începe să vă curățați AirPod-urile, există o mare întrebare de abordat: sunt AirPod-urile rezistente la apă? Din păcate, nu, AirPod-urile nu sunt impermeabile. Și doar a treia generație de AirPods sau orice generație de AirPods Pro sunt rezistente la apă. Deci, indiferent de modelul pe care îl aveți, ar trebui să folosiți puțină sau deloc apă atunci când curățați căștile și carcasa.

Din fericire, există multe modalități de a vă curăța AirPods sau AirPods Pro fără a deteriora electronicele delicate din interior.

Utilizați o cârpă din microfibră

O cârpă din microfibră este unul dintre cele mai indispensabile instrumente pe care le puteți avea atunci când vă curățați AirPod-urile (sau aproape orice dispozitiv electronic).

  Platformă de încredere pentru întreprinderi mici și mari

Brent Dirks/MakeUseOf

Probabil ai văzut unul dintre ei și s-ar putea să ai chiar câteva prin casă. Dacă nu, asigurați-vă că alegeți unul pentru a vă curăța AirPod-urile. Acest pachet de două cârpe de curățare din microfibră MagicFiber este o modalitate excelentă de a începe.

Știința din spatele cârpelor din microfibră este simplă. Deoarece sunt fabricate cu mii de fibre mici, cârpa poate absorbi și îndepărta praful, uleiul, amprentele digitale, murdăria și aproape orice altceva care poate murdări AirPod-urile. Poate face toate acestea fără a avea nevoie de produse de curățare sau chiar de apă. Iar pânza face minuni fără a lăsa în urmă scame sau orice altceva.

Cu o cârpă din microfibră, luați fiecare AirPod într-o mână și ștergeți-l cu cârpa din microfibră. Apăsați puțin pe cârpă pentru a îndepărta petele mai încăpățânate.

Asigurați-vă că păstrați cârpa din microfibră în preajmă. Va fi la îndemână pentru alte sarcini din casă: este perfect pentru curățarea oricărui ecran electronic, cum ar fi un iPhone, iPad sau chiar un televizor sau un monitor de birou.

Utilizați o cantitate mică de detergent electronic sigur

Dacă o cârpă din microfibră nu vă poate curăța complet AirPod-urile sau AirPod-urile Pro, luați în considerare obținerea unui agent de curățare care să fie sigur de utilizat cu electronice. WHOOSH este un excelent detergent non-toxic și inodor, special pentru electronice. Nu există alcool sau amoniac în formulă.

Există multe kituri de pornire diferite disponibile. Acest kit de curățare a ecranului WHOOSH include două sticle de formulă și trei cârpe din microfibră.

Pentru a vă curăța căștile, pulverizați o mică parte din formulă pe una dintre cârpele incluse – puțin este un drum lung aici. Apoi, ștergeți fiecare AirPod individual. Când curățați cu WHOOSH, asigurați-vă că evitați atât microfonul, cât și grătarele difuzoarelor.

  Adăugați același stil de strat la un strat de mai multe ori în Photoshop CC

Aparatul de curățare este, de asemenea, grozav pentru a oferi strălucire celorlalte componente electronice (cum ar fi un Apple Watch, iPhone, iPad și multe altele).

Luați un tampon de bumbac pentru a îndepărta orice ceară de urechi

Brent Dirks/MakeUseOf

Dacă folosiți în mod regulat AirPod-urile, veți observa că, în timp, ceara tinde să se acumuleze în jurul deschiderii căștilor. Pe AirPods Pro, ceara se acumulează în vârful detașabil al urechii. Dincolo de a fi grosolană, ceara poate degrada și calitatea sunetului provenită de la căști.

Pentru a face din ceara o problemă a trecutului pe AirPod-urile dvs., luați un tampon de bumbac uscat. Împingeți-l ușor în jurul rețelei difuzorului și îndepărtați orice ceară. De asemenea, puteți folosi un tampon de bumbac pentru a curăța deschiderea rețelei microfonului. Pentru a îndepărta murdăria și ceara mai dură, luați în considerare utilizarea unui instrument moale.

Pe AirPods Pro, detașați vârful urechii printr-o ușoară tragere. Utilizați tamponul pentru a curăța interiorul și exteriorul vârfului. De asemenea, puteți curăța și plasa căștilor.

Ceva pe care veți dori să evitați cu orice preț este un obiect mic și ascuțit precum o scobitoare. Deși ar putea părea tentant să curățați ceara, prea multă presiune vă poate face să străpungeți din greșeală capacul din plasă AirPods sau AirPods Pro și să deteriorați permanent căștile.

Utilizați un kit de curățare AirPods

Setul de curățare alternativă Full Circle Control oferă două moduri diferite de a vă curăța AirPod-urile. Un capăt al instrumentului oferă un vârf rotund moale, perfect pentru curățarea grătarului de plasă al AirPod-urilor și pentru a îndepărta orice ceară. Pe cealaltă parte este o perie cu peri moi pentru AirPods sau AirPods Pro. Setul include și o cârpă din microfibră.

  Scutul tău împotriva amenințărilor cibernetice

Curățarea carcasei AirPods

Brent Dirks/MakeUseOf

Ca și în cazul căștilor, carcasa AirPods sau AirPods Pro este realizată din același material alb care poate arăta cu ușurință murdăria, murdăria și alte deșeuri în timpul utilizării zilnice. Înainte de a aborda carcasa în sine, îndreptați-vă spre partea de jos și găsiți portul Lightning sau USB-C. Asigurați-vă că curățați orice reziduuri din port cu o perie moale și uscată.

Deși poate doriți să puneți altceva (cum ar fi o scobitoare) în portul de încărcare pentru a-l curăța, ar trebui să evitați acest lucru. Acest lucru ar putea deteriora contactele metalice și ar putea cauza probleme de încărcare pe drum.

Apoi, este timpul să abordați carcasa de încărcare în sine. Utilizați un spray de WHOOSH pe o cârpă din microfibră și ocoliți carcasa AirPods pentru a o șterge. Asigurați-vă că stați departe de portul de încărcare.

Luați în considerare utilizarea unei carcase de protecție AirPods

O modalitate simplă de a vă păstra carcasa AirPods sau AirPods Pro curată este să cumpărați o husă de protecție. Utilizarea unei carcase oferă mai multe avantaje. Pe lângă protejarea carcasei de murdărie și elemente chimice, poate asigura și husa și căștile împotriva picăturilor și a ușurii în timpul utilizării zilnice.

Mulți oferă o carabină pentru a ajuta la păstrarea husei atașată în siguranță la o poșetă, rucsac sau altele asemenea. Acesta este un mare plus, deoarece ambele cazuri sunt ușor de pierdut din cauza dimensiunilor sale mici. Consultați unele dintre cele mai bune accesorii pentru a vă proteja AirPod-urile împotriva deteriorării.

Cu doar puțină muncă și câteva produse simple de curățare, puteți avea AirPod-urile să arate la fel de curat ca în ziua achiziției. Și aceste sfaturi ușoare de curățare vă vor asigura că nu vă deteriorați căștile scumpe în acest proces.