09/26/2023

Cum să vă conectați telefonul Android la sistemul audio al mașinii

Doriți să vă bucurați de muzica, podcasturile sau cărțile audio preferate în timp ce conduceți? Răspunsul este să vă conectați telefonul la mașină.

Dar care este cel mai bun mod de a reda muzică sau sunet de pe telefon prin sistemul stereo al mașinii? Vă vom arăta toate metodele diferite, cum ar fi Bluetooth și USB, care vă vor permite să vă conectați telefonul Android la sistemul audio al mașinii.

Ascultă ce vrei în timp ce conduci

Cei mai mulți dintre noi se bucură de muzică în timp ce conducem, dar de multe ori radioul nu redă melodiile care te fac să treci. Deși CD-urile sunt o alegere bună, se zgârie ușor, trebuie să le schimbi des și pare puțin depășit să le folosești în continuare. Deci, ce poți face dacă vrei să redai muzică de pe telefon în mașină? Cum îți conectezi smartphone-ul la radioul mașinii?

Atâta timp cât ai un loc sigur pentru a-ți monta telefonul și raza (sau cablul) necesară pentru a trimite un semnal către sistemul audio din mașină, poți folosi un dispozitiv Android pentru divertismentul audio în timpul conducerii.

La urma urmei, dacă veți folosi Android pentru a găsi cel mai apropiat punct de încărcare electrică și pentru a naviga cu aplicații GPS, atunci este logic să vă bazați și pe telefonul dvs. pentru muzică în mașină.

Opțiunile de mai jos vă vor permite să redați muzică stocată pe (sau transmisă în flux prin) telefonul dvs. Android printr-un sistem audio tipic pentru mașină. De asemenea, am evidențiat o opțiune de care ar trebui să evitați.

Nu folosiți telefonul când conduceți!

Deși discutăm despre utilizarea unui smartphone în timpul conducerii, este important să înțelegem exact ce înseamnă acest lucru. În timp ce nu efectuați apeluri sau trimiteți mesaje, dispozitivul funcționează în continuare. Ca atare, să-ți iei mâna de pe volan și să privești de pe drum pentru a schimba piesele, a găsi un nou post de radio, a schimba capitolele cărților audio sau a încărca un podcast nou este periculos. Este chiar ilegal în multe zone, la fel ca a primi un apel sau a trimite mesaje.

  3 Cel mai bun software de reparare Android și iOS pentru telefoanele sau tabletele dvs

Nu ar trebui să faceți nimic care vă distrage atenția de la conducerea efectivă.

Oriunde se află telefonul în timp ce conduceți, nu-l atingeți. Dacă trebuie să faceți o modificare a muzicii, ar trebui să:

  • Bazează-te pe unul dintre pasageri (de preferință unul în față).
  • Utilizați comenzile montate pe volan, dacă sunt disponibile.
  • Găsiți un loc sigur pentru a opri (ținând cont de importanța de a putea să vă retrageți în siguranță mai târziu) și faceți modificările.

Pentru cea mai sigură experiență, totuși, lăsați muzica în pace până când este timpul să vă opriți. Dacă se întâmplă mai rău, ai putea trece la radio.

Cum să vă conectați telefonul la mașină

Mașină veche? Încercați un cablu analog analog

Dacă doriți să vă conectați telefonul la portul audio auxiliar al mașinii, atunci iată ce trebuie să știți.

Cea mai evidentă soluție este să folosiți un cablu analogic (ca acest model de la StarTech) cu o mufă pentru căști de 3,5 mm la ambele capete. Un capăt al cablului intră în mufa pentru căști de pe telefon. Celălalt capăt intră în portul de intrare de linie sau portul auxiliar al sistemului audio al mașinii. Acest port se află de obicei în partea din față a sistemului, pe consola centrală sau chiar în interiorul compartimentului de depozitare central al cotierei.

Sistemele audio mai vechi cu un casetofon vă permit să utilizați un adaptor pentru casete. Acest dispozitiv mic, la preț redus, se conectează la mufa pentru căști de pe telefonul dvs. și vă permite să redați muzică prin sistemul audio al mașinii.

Mașină nouă? Utilizați Bluetooth

Multe sisteme audio auto moderne au Bluetooth ca opțiune pentru redarea muzicii într-o rețea fără fir cu rază scurtă de acțiune. Pentru a profita de acest lucru, începeți prin a activa Bluetooth pe sistemul audio al mașinii, asigurându-vă că poate fi descoperit.

Va trebui să verificați manualul automobilului pentru a afla cum să faceți acest lucru.

Pe dispozitivul Android, deschideți Setări > Conexiune dispozitiv > Bluetooth și setați-l la Activat. (De asemenea, vă puteți găsi drumul aici trăgând în jos fereastra de notificare și apăsând lung butonul Bluetooth.) Așteptați ca ecranul să actualizeze și să afișeze sistemul audio al mașinii, apoi selectați-l pentru a asocia.

Odată terminat, telefonul dvs. ar trebui să se împerecheze automat cu mașina în viitor. În călătoriile lungi (mai ales dacă utilizați și Google Maps sau o altă aplicație GPS), ar trebui să vă păstrați telefonul încărcat în timp ce conduceți.

  HabitBull vă ajută să spargeți un obicei rău sau să dezvoltați unul bun [Android]

Fără Bluetooth? Încercați un cablu USB

Vă întrebați cum să vă conectați telefonul Android la mașină prin USB? Poftim.

La fel ca Bluetooth, unele stereo auto moderne au un port USB pe care îl puteți folosi pentru a conecta dispozitive de stocare externe. Acest lucru vă permite să vă răsfoiți biblioteca de melodii prin sistemul audio al mașinii.

Conectarea unui telefon Android în acest fel este simplă. Dacă un cablu USB vine cu sistemul audio, atunci pur și simplu conectați telefonul cu un adaptor adecvat. În caz contrar, identificați portul USB de pe unitate și conectați dispozitivul Android.

Odată conectat, telefonul Android va trebui să fie comutat în modul de stocare. Trageți în jos bara de notificări și atingeți Încărcarea acestui dispozitiv prin USB. Comutați opțiunea Utilizare USB pentru la Transfer de fișiere (diferă în funcție de versiunea Android și de producător). Veți putea apoi să navigați în biblioteca telefonului dvs. Android pe sistemul audio al mașinii.

Tipul de USB pe care îl are telefonul dvs. va determina ce fișiere audio puteți asculta.

Micro USB

Acest cablu standard de date/alimentare pentru dispozitivele Android mai vechi ar trebui să vă permită să vă conectați telefonul la mașină și să vă bucurați de colecția de muzică. Cu toate acestea, asta este. Această opțiune nu este bună dacă intenționați să transmiteți în flux muzică de pe Last.fm, Spotify sau Pandora, deoarece este doar pentru redarea MP3-urilor stocate pe dispozitivul dvs.

USB tip C

Cu USB-C, există șanse mari ca conexiunea să accepte audio (cu toate acestea, unele exemple anterioare de conexiune nu o fac). Ca atare, este posibil să vă puteți conecta cablul USB-C de la telefon la portul USB al sistemului de divertisment al mașinii și să vă bucurați de redarea audio și de fișiere de date MP3. Veți găsi cablul USB-C potrivit pe Amazon.

Conectați-vă folosind Android Auto

Credit imagine: Zaskoda/Flickr

Dacă aveți un dispozitiv Android mai recent și o mașină relativ modernă, atunci ar trebui să le puteți conecta pe cele două utilizând Android Auto.

Android Auto este o aplicație Google care vă permite să utilizați unele dintre funcțiile telefonului dvs. în timp ce sunteți în deplasare. Pentru a utiliza Android Auto, veți avea nevoie de un telefon Android cu Android 6 Marshmallow sau mai nou, un stereo auto compatibilși un cablu USB de înaltă calitate pentru a vă conecta telefonul la mașină.

Google are, de asemenea, o versiune wireless a aplicației Android Auto, denumită corect Android Auto Wireless. Pentru a utiliza Android Auto fără fir pentru a vă conecta telefonul Android la mașină, veți avea nevoie de un dispozitiv Android cu Android 11 sau mai nou.

  Cum să vă relaxați noaptea cu modul Ora de culcare pentru Android

După ce v-ați conectat telefonul la vehicul cu Android Auto, este posibil ca dispozitivul dvs. să se conecteze de fiecare dată când porniți vehiculul, așa că este posibil să doriți să îl împiedicați să se conecteze automat de fiecare dată.

Ultima soluție: transmițător FM

Dacă Bluetooth nu este o opțiune pentru dvs., luați în considerare un transmițător FM.

Acesta este un dispozitiv care se conectează la telefonul dvs. și transmite (pe o distanță foarte scurtă) la stereo auto. Trecerea la banda FM de la radio ar trebui să vă permită să vă bucurați de redarea audio de pe telefon. Unele transmițătoare FM se conectează la mufa pentru căști a telefonului dvs., în timp ce altele se bazează pe conexiunea Bluetooth a telefonului dvs., oferind, în esență, funcția Bluetooth radioului dvs. auto. Oricum, majoritatea necesită energie constantă de la încărcătorul mașinii tale.

Designul smartphone-ului diferă considerabil între producători. Ca atare, ar trebui să vă faceți timp pentru a găsi o soluție care să funcționeze bine cu dispozitivul dvs. și este posibil să aveți nevoie de un adaptor Bluetooth separat.

Ce zici de o aplicație de transmițător FM?

Dacă încă mai căutați cum să vă conectați telefonul la radioul mașinii, atunci ați putea fi tentat să încercați abordarea transmițătorului FM folosind o aplicație.

Cu toate acestea, vă recomandăm cu tărie împotriva acestui lucru. Cercetarea noastră dezvăluie că astfel de aplicații sunt aproape întotdeauna adware, iar dispozitivele Android nu sunt livrate cu hardware-ul necesar pentru a difuza pe banda FM.

Într-adevăr, aplicațiile enumerate ca „transmițătoare FM” pe Google Play sunt foarte prost evaluate, situație care nu se schimbă până când în rezultatele căutării încep să apară aplicații de streaming legitime (fără caracteristică de transmisie).

Pe scurt, aplicațiile de transmițător FM sunt în cel mai bun caz o pierdere de timp și, în cel mai rău caz, pot fi înșelătorii complete.

Lăsați sunetul telefonului să vă distreze în timp ce conduceți

Cu multitudinea de noi moduri de a reda muzică în mașina dvs. de pe un dispozitiv Android, ar trebui să puteți conecta telefonul Android la mașină în cel mai scurt timp.

Dacă nu ai un telefon modern sau o mașină modernă, atunci ai și opțiunea cablurilor USB și cablurilor audio de 3,5 mm, pentru orice eventualitate. Această ultimă opțiune include și adaptorul de casetă din ce în ce mai rar.

Acestea nu sunt singurele tale opțiuni – poți folosi Android Auto acum. Conectarea fără fir a telefonului la mașină este ușoară și convenabilă. De fapt, singura problemă reală este că aveți două opțiuni de control al volumului pe care să le urmăriți.

x