03/01/2024

Cum să utilizați vederea nocturnă a unei camere de securitate printr-o fereastră

Camerele Wi-Fi se bazează pe infraroșu (IR) pentru vederea pe timp de noapte. Dar IR-ul scapă de sticlă – așa că, dacă îți folosești camera în spatele unei ferestre, vei vedea doar o reflexie neclară noaptea. Iată cum să obțineți o imagine clară.

Viziunea de noapte și geamurile ferestrelor nu se amestecă

Viziunea de noapte pe majoritatea camerelor Wi-Fi folosește un truc relativ simplu de fizică. Unul sau mai multe LED-uri IR emit cât mai multă lumină posibil, acționând ca un proiector. Deoarece infraroșul nu este vizibil pentru ochiul uman, nici măcar nu observi, iar camera ta poate folosi acea lumină IR pentru a înregistra videoclipuri pe timp de noapte.

Dacă ați încercat vreodată să vă îndreptați camera Wi-Fi pe o fereastră, probabil ați descoperit că funcționează perfect în timpul zilei. Dar, noaptea, este o mizerie neclară de videoclipuri, care arată în mare parte doar reflexia camerei și petele de lumină.

Aceasta este o cameră Wyze cu NightVision activată și luminile exterioare stinse.

Acest lucru învinge complet punctul de a avea chiar și o cameră de securitate. Dacă camera ta a văzut pe cineva afară, nu ai ști niciodată cum arată sau ce face.

Dacă doriți ca vederea nocturnă a camerei dvs. să funcționeze prin sticlă, veți dori să asigurați iluminare exterioară. Puteți utiliza fie iluminatul tradițional de exterior, fie iluminatul IR. De asemenea, trebuie să opriți sau să acoperiți iluminarea IR încorporată a camerei. În cele din urmă, va trebui fie să mutați camera cât mai aproape de fereastră sau să o înclinați ușor în loc să utilizați un unghi direct.

Cel mai bun lucru de făcut, desigur, este să folosești o cameră de exterior. O cameră de exterior va ocoli problemele cu sticla și va beneficia în continuare de majoritatea acestor sugestii. Dar, dacă nu puteți folosi o cameră de exterior din orice motiv, luați în considerare aceste opțiuni pentru a îmbunătăți videoclipul pe care îl obțineți de la camera dvs. de interior.

  Cum vă găsiți numărul de certificare CMS

Luați în considerare să lăsați lumina pridvorului aprinsă

Primul obiectiv în obținerea unei imagini mai bune este de a scoate luminile IR încorporate din ecuație. Luminile tradiționale sunt cel mai simplu mod de a atinge acest obiectiv. Dacă aveți o lumină de verandă, lăsați-o aprinsă. Puteți apoi să dezactivați modul de noapte pe cameră.

Opțiunile de aici variază de la o cameră la alta. Unele camere, cum ar fi Wyze Cam, doar te las să dezactivezi totul. Când modul de noapte este dezactivat, luminile IR nu se vor aprinde. În funcție de cameră, videoclipul dvs. poate fi color. După cum puteți vedea mai sus, imaginea este suficient de clară încât ați vedea fața oricui se apropie de ușa dvs. noaptea.

Dar acest lucru are un dezavantaj evident: folosești electricitate toată noaptea și poți să-ți enervezi vecinii. Luminile activate de mișcare sunt o soluție mai bună. Puteți găsi lumini care funcționează cu baterii care sunt ușor de atașat la ușa sau la perete, cum ar fi Overlight. Sau ați putea lua în considerare o soluție alimentată cu reflectoare. Un proiector în sine poate fi mai eficient decât o lumină de verandă. Combinate, ele pot face videoclipuri clare.

Opriți sau acoperiți LED-urile IR

În exemplul de mai sus, videoclipul camerei este încă color, ceea ce oferă mai puține detalii. Dacă doriți mai puțin zgomot și mai multă claritate, veți dori să păstrați videoclipul monocrom. Unele camere vă va permite să opriți luminile IR în timp ce rămâneți în modul monocrom, dar altele precum Wyze Cam sunt totul sau nimic. Dacă acesta este cazul, puțină bandă electrică va face șmecheria.

Iluminarea dvs. exterioară este încă utilă cu luminile IR acoperite, dar veți obține mai multe detalii în videoclipuri monocrome, mai ales dacă utilizați mai multe lumini exterioare. Excesul de lumină va îneca și reflectarea camerei dvs.

  Cum se instalează WPS Office pe Ubuntu

Aici, lumina de verandă și reflectorul de detectare a mișcării de deasupra garajului sunt ambele aprinse.

Fie întoarceți ușor camera, fie mutați-o mai aproape

Reflectarea camerei dvs. în fereastră este o problemă cu care vă veți întâlni în continuare. Camere mai întunecate, cum ar fi Camera SimplifSafe, sunt mai bune decât Wyze Cam alb strălucitor. Stingerea luminilor în cameră va ajuta, dar ar trebui să mutați camera cât mai aproape de fereastră pentru cea mai mare îmbunătățire.

Imaginea de mai sus arată un scenariu cel mai rău în care luminile IR sunt încă active chiar dacă lumina de verandă este aprinsă, dar puteți vedea suficiente detalii pentru a vă descurca. Oprirea luminilor IR îmbunătățește și mai mult imaginea.

Dacă nu puteți împinge camera pe sticlă, încercați să o înclinați pentru a compensa reflexia. Chiar și un unghi de cinci grade va ajuta. Deplasarea reflectiei în afara liniei directe a vederii va clarifica suficient imaginea pentru a vă putea descurca.

În loc de lumini tradiționale, utilizați un iluminator IR

Luminile tradiționale nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune. În funcție de locul în care doriți să înregistreze camera dvs., vecinii dvs. s-ar putea să nu aprecieze proiectoarele care luminează în casă noaptea sau chiar ar putea să arunce lumină în propria casă.

Și, în timp ce proiectoarele tradiționale vor funcționa, an Iluminator IR este o soluție și mai eficientă. Gândiți-vă la asta ca la un proiector – dar, în loc să folosească lumina din spectrul vizibil, emite lumină infraroșie. Imaginea de mai sus arată iluminatorul IR pornit. Dar, când te uiți la dispozitiv în persoană, tot ce vei vedea sunt lumini mov slabe.

Singura lumină din această imagine este de la iluminatorul IR.

Ideea aici este să înlocuiți luminile IR încorporate ale camerei dvs. de securitate. Opriți-le sau acoperiți-le (doriți să fiți în modul monocrom) și montați iluminatorul în exteriorul casei dvs. În ceea ce privește camera dvs., ați montat efectiv un reflector extrem de puternic. Pentru ochiul uman, poate apărea un set curios de lumini mov slabe. Remarcabil, dar ușor de ignorat.

  Cum să pătrunzi în lumea lucrativă a carierelor IT

În imaginea de mai sus, iluminatorul IR este îndreptat spre trotuar, făcând din acesta punctul cel mai luminos. Ar trebui să testați amplasarea și poziționarea exactă înainte de a monta definitiv unitatea la casa dvs.

În această imagine, atât iluminatorul IR, cât și reflectorul de garaj sunt aprinse.

Iluminatoarele IR pot funcționa în tandem cu luminile tradiționale și, dacă doriți cea mai clară imagine absolută, acea cale să fie urmată. Fotografia de mai sus folosește toate metodele discutate mai sus. Wyze Cam se așează cât mai aproape de sticlă, cu LED-urile IR acoperite. Iluminatorul IR vizează trotuarul și ceva a declanșat reflectorul cu detectie de mișcare deasupra garajului.

Verificați camera pentru detectarea mișcării bazată pe pixeli

Zi sau noapte, nu toate camerele Wi-Fi acceptă alerte de detectare a mișcării prin ferestre. Camerele Wi-Fi se bazează pe una dintre două metode pentru a detecta mișcarea: fie își folosesc senzorii IR pentru a identifica schimbările de căldură, cum ar fi un om din apropiere, fie măsoară modificările pixelilor din videoclip.

Dacă camera dvs. folosește senzorii IR pentru detectarea mișcării, nu veți primi alerte în spatele geamului. La fel ca în cazul videoclipului tău de noapte, IR-ul sară pe fereastra ta înainte de a ajunge vreodată la un potențial uman. Camera dvs. nu poate detecta nicio mișcare.

Detectarea mișcării pe bază de pixeli nu are această problemă și poate funcționa prin ferestre. Veți dori o cameră care utilizează această metodă de detectare a mișcării dacă intenționați să vă păstrați camera în interior și îndreptată către lumea exterioară.

O regulă de bază este că majoritatea camerelor cu baterie (cum ar fi Arlo Ultra) utilizează detecția IR și majoritatea camerelor plug-in folosesc detecția bazată pe pixeli. Dar excepții există. De exemplu, cel Camera Simplisafe este o cameră plug-in care utilizează detectarea mișcării IR și nu este o alegere bună pentru securitatea ferestrelor.

Nu orice opțiune poate funcționa pentru scenariul dvs., dar dacă experimentați, veți găsi setul potrivit de condiții care vă vor face camera să funcționeze bine în spatele geamului noaptea.

x