06/09/2023

Cum să utilizați Rufus pentru a crea Windows pentru a merge pe o unitate USB

Windows To Go este o caracteristică disponibilă utilizatorilor care le permite să instaleze și să ruleze sistemul de operare Windows, cum ar fi Windows 8 sau 10, de pe un hard disk extern sau USB. Câțiva utilizatori de computere care folosesc sisteme de operare precum Linux și macOS preferă să folosească această caracteristică pentru a instala sistemul de operare Windows dorit pe unitatea USB externă, în loc să îl instaleze pe unitățile interne. Iar soluțiile terțe precum Rufus permit utilizatorilor să creeze unitatea USB Windows To Go folosind aplicația Rufus. Deci, în acest articol, veți învăța cum să utilizați Rufus pentru a crea unitatea USB Windows To Go cu pași detaliați.

Cum să utilizați Rufus pentru a crea Windows pentru a merge pe o unitate USB

Cu ajutorul caracteristicii Windows To Go, utilizatorii pot salva spațiul de stocare intern pe măsură ce sistemul de operare rulează de pe USB sau HDD extern. Sistemele de operare acceptate pentru caracteristica Windows To Go sunt:

 • Windows 8 și 8.1 Enterprise Edition
 • Windows 10 Education Edition
 • Windows 10 Enterprise Edition
 • Windows 10 Professional Edition

Cu toate acestea, caracteristica Windows To Go nu mai este disponibilă în Windows 10 (2004 și versiunile ulterioare). Deci, dacă doriți să utilizați această funcție, trebuie să utilizați software terță parte, cum ar fi Rufus. Datorită indisponibilității caracteristicii încorporate Windows To Go, unitatea USB Rufus Windows To Go a devenit acum unul dintre cele mai populare software de utilizat.

Mai jos sunt cerințele pentru a crea unitatea USB Windows To Go folosind Rufus:

 • Rufus Software
 • Windows 8, Windows 8.1 sau Windows 10 (toate edițiile) este necesar pentru a utiliza Rufus pentru a crea unitatea USB Windows To Go
 • Este necesară o dimensiune USB sau HDD de 32 GB sau mai mult
 • Este necesară o imagine ISO pentru sistemul de operare Windows acceptată și compatibilă
  Cum să vizualizați și să ștergeți coada imprimantei în Windows 10

Așadar, după ce ați citit și înțeles cerințele, să ne îndreptăm către obiectivul principal al acestui articol: Cum să utilizați Rufus pentru a crea unitatea USB Windows To Go? Urmați pașii următori pentru a efectua același lucru pe sistemul dvs.

1. Dacă nu aveți o imagine ISO bootabilă, trebuie să începeți cu descărcarea ISO Windows Insider Preview folosind contul Microsoft.

2. După ce obțineți o imagine ISO bootabilă, descărcați software-ul Rufus pe sistemul dumneavoastră. Descărcați cea mai recentă și normală versiune Rufus, nu cea portabilă și instalați-o pe sistemul dvs.

3. Conectați-vă unitatea flash USB pentru a o utiliza ca unitate USB Windows To Go.

Notă: Faceți o copie de rezervă a tuturor datelor de pe această unitate, deoarece datele respective vor fi șterse automat în timpul procesului.

4. Lansați software-ul Rufus pe sistemul dumneavoastră Windows 10/8/8.1.

5. Selectați unitatea USB dorită din meniul derulant Dispozitiv.

6. Acum, sub Schema de partiții și tipul de sistem țintă, selectați schema de partiții MBR pentru BIOS sau opțiunea pentru computer UEFI din listă. În acest fel, unitatea USB nou creată va funcționa cu BIOS mai vechi și sisteme UEFI mai noi.

7. Selectați NTFS sub File System.

Notă: FAT32 nu poate fi utilizat din cauza limitării sale de dimensiune.

8. Selectați 4096 de octeți (implicit) sub Cluster size.

9. Câmpul Etichetă volum nou se modifică automat în timpul procesului de creare a discului de salvare.

10. Sub Opțiuni de format, bifați casetele pentru aceste opțiuni:

 • Formatare rapidă
 • Creați un disc de pornire folosind: Răsfoiți și selectați imaginea ISO din sistemul dvs.

 • După ce ați selectat imaginea ISO bootabilă, deselectați opțiunea implicită de instalare standard Windows și selectați cealaltă opțiune Windows To Go.
 • Creați fișiere extinse de etichete și pictograme

11. Acum, faceți clic pe opțiunea Start din partea de jos pentru a începe procesul de creare a discului de pornire.

12. Va apărea mesajul pop-up care indică: AVERTISMENT: TOATE DATELE DE PE DISPOZIT [USB drive name] VA FI DISTRUS. Faceți clic pe OK pentru a continua procesul.

13. Acum, software-ul Rufus va dura aproape 1,5-2 ore pentru a pregăti unitatea Windows To Go pentru tine. Deci, păstrați acest software rulând în fundal.

14. Odată ce procesul este încheiat, veți vedea mesajul READY în bara de stare a software-ului Rufus.

15. În cele din urmă, reporniți computerul pentru a testa și rula unitatea Windows To Go nou instalată.

În acest fel, ați finalizat cu succes procesul Rufus Windows To Go USB Drive.

***

Deci, acum, ați înțeles cum să utilizați Rufus pentru a crea unitatea USB Windows To Go, cu pașii detaliați în ajutor. Ne puteți transmite orice întrebări despre acest articol și sugestii despre orice alt subiect despre care doriți să facem un articol. Trimite-le în secțiunea de comentarii de mai jos pentru ca noi să știm.

x