Cum să utilizați filigranele în PowerPoint

Un filigran este o imagine de fundal estompată care se afișează în spatele textului dintr-un document. Le puteți folosi pentru a indica starea unui document (confidențial, ciornă etc.), pentru a adăuga un logo subtil al companiei sau chiar pentru un pic de fler artistic. PowerPoint nu are o funcție de filigran încorporată precum Word, dar le puteți adăuga în continuare cu o casetă de text.

Cum să inserați un filigran în PowerPoint

Nu este la fel de ușor să adăugați filigrane în PowerPoint precum este în Microsoft Word. Cu toate acestea, puteți adăuga text filigran pe fundalul diapozitivelor individuale sau tuturor diapozitivelor simultan, utilizând funcția Master Slide.

Vom vedea cum să adăugați text filigran la toate diapozitivele dintr-o prezentare utilizând funcția Master Slide. Dacă doriți doar să adăugați text filigran la un diapozitiv individual, puteți sări peste pașii pentru a merge la Slide Master.

Mai întâi, comutați la fila „Vizualizare” din panglica PowerPoint.

Faceți clic pe butonul „Slide Master”. Acest lucru afișează aspectul diapozitiv principal pentru toate diapozitivele din pachetul dvs.

Faceți clic pe primul diapozitiv principal părinte.

Dacă inserați doar text filigran pe un singur diapozitiv, de aici ați începe; selectați diapozitivul individual în care doriți să inserați textul, mai degrabă decât să mergeți la diapozitivul principal.

Pentru a insera textul sau imaginea pe care doriți să o utilizați ca filigran, faceți clic pe fila „Inserare”.

Faceți clic pe butonul „Text Box”.

Pe diapozitiv va apărea o casetă de text.

Introduceți orice doriți în acea casetă de text.

  Cum să aflați cine deține un site web sau un domeniu

După ce ați introdus ceea ce doriți, vă puteți încurca cu formatarea casetei de text. Poate doriți să trageți săgeata curbată pentru a roti textul, astfel:

Sau, poate doriți să mergeți la fila „Format” din panglica principală PowerPoint pentru a modifica setări precum culoarea, transformările și multe altele. Depinde de tine!

În cele din urmă, decideți dacă doriți ca filigranul să apară în spatele tuturor celorlalte elemente de pe diapozitiv. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul „Trimite înapoi” din fila „Format” și alegeți „Trimite înapoi”.

Odată ce ați primit textul așa cum doriți, este timpul să părăsiți vizualizarea diapozitivului principal dacă acesta este ceea ce utilizați. Treceți la fila „Vizualizare” și apoi faceți clic pe „Normal” pentru a reveni la vizualizarea normală a prezentării de diapozitive.

Veți vedea acum textul filigranului pe diapozitive.

Dacă ați inserat textul în diapozitivul principal, toate diapozitivele noi pe care le inserați vor avea același text cu filigran.

Cum să eliminați un filigran din PowerPoint

Dacă doriți să eliminați filigranul din PowerPoint, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți acea casetă de text.

Selectați diapozitivul cu filigran (sau întoarceți-vă la vizualizarea Diapozitiv principal dacă acolo ați inserat caseta de text).

Faceți clic pe caseta de text.

Și apoi apăsați „Șterge” pentru a scăpa de el. Diapozitivele tale vor fi fără filigran!