Cum să verificați când versiunea dvs. Windows 10 expiră

Versiunile Insider Preview ale Windows 10 au o „bombă cu ceas” încorporată. Fiecare vine cu o dată de expirare, iar Windows va refuza în cele din urmă să pornească complet după această dată. Iată cum să verificați când se va întâmpla asta.

Ce se întâmplă când o versiune Windows 10 expiră?

Acest lucru se aplică numai versiunilor instabile de previzualizare Insider ale Windows 10. Versiunile stabile ale Windows 10 nu vor „expira” niciodată și nu vor înceta să funcționeze, chiar și atunci când Microsoft încetează să le actualizeze cu corecții de securitate.

Când o versiune a Windows 10 expiră, Microsoft spune veți vedea un avertisment că utilizați o versiune expirată. Avertismentul va reapărea o dată pe zi și veți vedea, de asemenea, avertismente UAC (User Access Control). Rapoartele anterioare au spus că Windows 10 se va reporni la fiecare trei ore după expirare, așa că este posibil ca Microsoft să fi făcut procesul de expirare mai puțin enervant.

În trecut, Microsoft a făcut-o spus acele versiuni expirate nu vor mai porni la două săptămâni după data de expirare. Va trebui să reinstalați o versiune mai nouă de Windows sau o versiune mai veche, stabilă, care nu va expira, pentru a vă folosi din nou computerul.

Microsoft expiră aceste versiuni pentru a împiedica oamenii să rămână cu versiuni vechi, instabile de Windows 10. Aceste versiuni ale Windows 10 sunt disponibile pentru testare și nu are rost să testăm o versiune veche care are o grămadă de erori deja remediate.

Cum se verifică data de expirare

Puteți verifica data de expirare din aplicația winver. Pentru a-l deschide, apăsați tasta Windows, tastați „winver” în meniul Start și apăsați Enter. De asemenea, puteți apăsa Windows+R pentru a deschide dialogul Run, tastați „winver” în el și apăsați Enter.

  Cum să alegi o culoare dintr-o imagine pe Windows 10

Acest dialog vă arată data și ora exactă de expirare pentru versiunea dvs. de Windows 10. Ar trebui să actualizați la o versiune Insider mai nouă a Windows 10 (sau să reveniți la o versiune stabilă anterioară) înainte de data de expirare.

Caseta de dialog Winver vă arată, de asemenea, versiunea precisă a Windows 10 pe care o utilizați. Aceste informații pot fi găsite și în aplicația Setări.