08/18/2022

Cum să salvați o hartă offline în Windows 10


Windows 10 vine cu o nouă aplicație Maps și, după cum probabil ați ghicit, este alimentată de hărți Bing. Noua aplicație și adăugarea acestei funcții sunt grozave, având în vedere că va rula pe tablete și că hărțile Bing nu sunt așa de proaste, nu? Nu acoperă atât de multe locuri la fel de detaliat precum Google Maps, dar dacă locuiți în Europa, Canada, SUA, Orientul Mijlociu, Australia sau părțile din Asia care sunt mari în turism, veți găsi că aplicația este suficient de adecvat. Are o caracteristică foarte grozavă care vă permite să salvați hărțile offline, astfel încât să le puteți accesa chiar dacă nu sunteți conectat la internet. Aceasta nu este o mică caracteristică jalnică care vă va permite să salvați o mică secțiune a unei hărți. În schimb, puteți descărca harta unei întregi țări și o puteți urmări oricând doriți. Iată cum.

Deschideți aplicația Maps și accesați Setările acesteia. Selectați opțiunile Descărcare sau Actualizare hărți și veți fi redirecționat către aplicația Setări. Secțiunea Hărți va fi deschisă automat, iar sub Hărți offline, veți vedea toate hărțile descărcate. Dacă este prima dată când accesați această setare, nu vor fi afișate hărți. Faceți clic pe butonul plus.

Vi se va prezenta o listă cu șase continente (Antarctica nu este acceptată). Selectați cea în care se află țara pentru care doriți să descărcați harta.

Veți vedea apoi o listă cu toate țările acceptate de pe acel continent. Am auzit că Malaezia este un loc frumos de vizitat în orice perioadă a anului. Pentru fiecare țară care este acceptată, veți putea vedea cât de mari sunt datele hărții. Selectați unul pentru a începe descărcarea.

  Remediați codul de eroare Diablo 3 1016 pe Windows 10

Puteți urmări progresul descărcării și puteți descărca mai multe hărți. O hartă poate fi ștearsă din aplicația Setări și o puteți actualiza și din setările aplicației Hărți. Actualizarea este, evident, ceva ce va trebui să faceți des, deoarece date noi sunt adăugate frecvent pe hărți, dar pentru utilizare offline, o hartă ușor învechită va avea în continuare utilitate.

Globe-trotting fericit!