Cum să remediați unitatea flash când fișierele devin scurtături (SOLUȚII)

USB-urile sunt o modalitate excelentă de a transporta fișiere cu tine și de a le transfera fără a utiliza o rețea. Pentru fișiere mai mari, un dispozitiv portabil de stocare precum un USB este cea mai simplă și rapidă modalitate de a le transfera de la un sistem la altul.

În timp ce unitățile flash sunt grozave și pot fi conectate practic la orice computer, ele tind să prezinte, de asemenea, un risc pentru sistemul la care sunt conectate. Dacă un sistem este infectat cu malware, o unitate flash este o modalitate ușoară de a-l transfera de la un sistem la altul.

O aplicație antivirus robustă ar putea să blocheze unitatea flash și malware-ul de pe ea, dar veți fi, de asemenea, blocat să accesați fișierele de pe ea. Dacă un antivirus nu blochează unitatea flash și accesați spațiul de stocare al unității și copiați fișiere de pe acesta, probabil că veți ajunge să vă infectați propriul sistem.

Fișierele flash drive devin scurtături

Dacă ați conectat o unitate flash la sistemul dvs. și fișierele din ea sunt toate comenzi rapide, aveți de-a face cu o unitate flash infectată. Vestea proastă este că, accesând unitatea flash, v-ați expus sistemul la infecție. Vestea bună este că probabil veți putea recupera fișierele de pe unitate.

Fișierele flash drive devin scurtături

Acest tip de virus era obișnuit în urmă cu aproximativ un deceniu, dar încă există și este cunoscut sub numele de virusul scurtăturii. În esență, ascunde fișierele și creează comenzi rapide pentru toate. Fișierele pot fi, de asemenea, infectate, dar comenzile rapide sunt cu siguranță. Iată ce poți face.

  Cum schimbă tehnologia Antrenamentul maraton

Cum să remediați unitatea flash (4 soluții de lucru)

1. Scanați unitatea flash

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să scapi de virus. Dacă nu scapi de el, fișierele de pe unitatea flash vor ajunge din nou ascunse și se vor răspândi în restul sistemului tău.

Deschideți File Explorer.
Accesați acest computer.
Faceți clic dreapta pe unitatea flash.
Selectați Scanare cu Windows Defender.
Puneți în carantină și eliminați toate fișierele infectate care sunt găsite.
Următorul, Descarca și instalați Malwarebytes (versiunea gratuită).
Deschideți File Explorer și accesați din nou acest computer.
Faceți clic dreapta pe unitatea flash și selectați Scanare cu octeți de malware.
Eliminați toate infecțiile găsite.
Deschideți unitatea flash și fișierele dvs. ar trebui să fie acolo.

Notă: este o idee bună să rulați o scanare completă a sistemului atât cu Windows Defender, cât și cu malware Bytes.

2. Eliminați fișierele de executare automată

Un virus rulează singur atunci când accesați o unitate flash. În unele cazuri, fișierul de executare automată va deschide unitatea USB și virusul se va propaga în sistemul dumneavoastră. Este posibil ca fișierele de executare automată să nu fie semnalate de un antivirus, așa că este o idee bună să eliminați fișierul manual.

Conectați unitatea USB la sistemul dvs.
Deschideți linia de comandă cu drepturi de administrator.
Utilizați această comandă pentru a vă deplasa pe unitatea USB.

Flash drive letter:

Exemplu

E:

Introduceți această comandă pentru a lista toate fișierele din unitate.

dir /w /a

Rulați această comandă pentru a șterge toate fișierele de rulare automată care se află pe unitate.

del autorun.inf

3. Afișați fișierele ascunse

Fișierele de pe unitatea USB sunt ascunse și trebuie să fie ascunse. Asigurați-vă că ați curățat deja unitatea, adică ați scanat și eliminat malware-ul de pe acesta.

  Ștergeți lista de fișiere recente din aplicațiile MS Office

Deschideți linia de comandă cu drepturi de administrator.
Rulați următoarea comandă pentru a afișa fișierele ascunse. Schimbați litera unității cu litera atribuită unității flash.

attrib -h -r -s /s /d Drive-Letter:*.*

Exemplu

attrib -h -r -s /s /d E:*.*

4. Formatați unitatea flash

Un virus care creează comenzi rapide ale fișierelor dvs. și le ascunde pe cele originale poate fi dificil de eliminat. Dacă ați reușit să-l eliminați printr-o scanare și ați făcut o copie de rezervă a fișierelor, ar trebui să formatați unitatea flash.

Conectați unitatea la sistemul dvs.
Deschideți File Explorer.
Accesați acest computer.
Faceți clic dreapta pe unitatea flash și selectați Formatare din meniul contextual.
Debifați opțiunea Formatare rapidă.
Formatați unitatea.

Notă: formatarea unității va șterge toate datele de pe aceasta.

Concluzie

USB-urile sunt portabile, atât de mult încât mulți oameni tind să păstreze unul pe brelocuri. Din păcate, ajung să răspândească infecții. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă întotdeauna că conectați o unitate flash care nu provine de la un sistem infectat. În mod normal, sistemele disponibile public, de exemplu în biblioteci, tind să transmită infecții. Calculatoarele de acasă de încredere, în general, nu au această problemă, totuși, ar trebui să fiți totuși atenți. Dacă conectați o unitate flash dată de cineva care este probabil să instaleze aplicații rău intenționate (din întâmplare), veți ajunge să vă infectați propriul sistem.