Cum să remediați Firestick-ul nu se va conecta la Wi-Fi

Stick-urile TV sunt o modalitate excelentă de a viziona conținut fără a vă baza pe un dispozitiv mobil sau desktop. Un dispozitiv precum Firestick vine cu propria telecomandă, ceea ce îl face dispozitivul perfect pentru un televizor. Stick-urile TV transmit conținut online. Acestea pot fi setate să funcționeze cu un server media local, dar pentru a transmite flux de pe acesta, acesta trebuie să fie în continuare conectat la rețeaua în care se află serverul.

Firestick nu se va conecta la Wi-Fi

Fix Firestick nu se va conecta la Wi-Fi

Dacă Firestick-ul dvs. nu se poate conecta la o rețea WiFi, nu veți putea transmite nimic, deoarece dispozitivul nu are spațiu de stocare la bord. Fără o conexiune la internet, este inutil.

Înainte de a încerca să rezolvați problemele cu Firestick-ul;

Reporniți routerul. Asigurați-vă că luminile de pe el sunt stabile.
Verificați dacă alte dispozitive se pot conecta la rețeaua WiFi. Dacă niciun dispozitiv nu se poate conecta la acesta, problema este probabil cu conexiunea sau routerul.
Verificați dacă aveți conexiune la internet. Conectați-vă la rețeaua WiFi de pe un alt dispozitiv, de exemplu, un telefon și verificați dacă puteți naviga. Dacă nu, este posibil ca Firestick-ul să întrerupă pur și simplu conexiunea deoarece nu funcționează. Contactați furnizorul dvs. de internet pentru a rezolva problema de conexiune.

Dacă alte dispozitive se pot conecta la rețeaua WiFi, dar Firestick-ul nu poate, urmați pașii de mai jos pentru a remedia problema.

  Cum să activați Adobe Flash în Google Chrome 76+

1. Porniți și porniți Firestick-ul

Repornirea Firestick-ului poate rezolva multe probleme cu acesta, inclusiv probleme de conectivitate.

Deconectați sursa de alimentare pentru Firestick.
Opriți routerul.
Așteptați 10-15 secunde.
Porniți routerul și așteptați ca luminile de pe el să se stabilizeze (nu mai clipește).
Conectați sursa de alimentare pentru Firestick și porniți-o.

2. Conectați-vă manual la rețea

Este posibil ca Firestick să nu se conecteze la rețea. Acest lucru se poate întâmpla dacă semnalul de la rețea este slab. selectați manual rețeaua și conectați-vă la ea.

Conectați Firestick-ul la televizor și porniți-l.
Folosiți telecomanda și selectați Setări.
Accesați Rețea.
Selectați rețeaua și așteptați să se conecteze.

3. Verificați semnalul WiFi

Dacă routerul dumneavoastră wireless este prea departe de Firestick, este posibil să nu se conecteze la rețeaua fără fir. Încercați să mutați routerul mai aproape. Asigurați-vă că nu există nimic care să interfereze cu semnalul. Dacă nu puteți muta routerul, luați în considerare utilizarea unui repetor WiFi sau a unui extender.

Amintiți-vă că Firestick-ul nu va avea aceeași rază ca și alte dispozitive, de exemplu, un telefon se poate conecta la un semnal slab de la router, dar Firestick-ul îl poate respinge.

4. Schimbați portul HDMI

Firestick-ul se conectează la un port HDMI din spatele unui televizor. Multe seturi au mai mult de un port HDMI. Dacă televizorul dvs. are un alt port HDMI disponibil, deconectați Firestick-ul și conectați-l la un alt port HDMI. Problemele cu portul pot cauza probleme de conexiune.

5. Utilizați Ethernet

Firestick-ul trebuie să se conecteze la o rețea, dar nu trebuie să fie neapărat o rețea fără fir. La o rețea fără fir este mai ușor de conectat, dar vă puteți conecta la rețea Ethernet. Va trebui să cumpărați un adaptor pentru a stabili conexiunea, dar va fi mai fiabil decât o conexiune fără fir.

  Cum să resetați Ubuntu la setările implicite

Concluzie

Mulți utilizatori se plâng că Firestick-ul lor nu se poate conecta la o rețea WiFi. Aceasta este o problemă de lungă durată cu stick-ul TV, care a determinat mulți utilizatori să-l abandoneze în favoarea altor dispozitive. Asigurați-vă că Firestick-ul (și televizorul) nu sunt setate prea departe de router și că ar trebui să vă puteți conecta cu ușurință la o rețea.