06/26/2022

Cum să redenumiți fișierele în lot în Windows 11

Când aveți de-a face cu o colecție mare de fișiere, există momente când doriți să le redenumiți pe toate simultan pentru a le gestiona într-un mod mai bun. Redenumirea manuală a tuturor fișierelor poate fi o experiență frustrantă, dar Windows 11 oferă câteva modalități de a redenumi în bloc fișierele. În acest articol, vom parcurge pașii pentru cum puteți redenumi fișierele în lot în Windows 11.

Redenumirea lotului fișierelor în Windows 11 (2022)

Redenumiți în loturi fișierele cu Windows 11 File Explorer

Știați că puteți utiliza exploratorul de fișiere implicit al Windows 11 pentru a redenumi fișierele în serie? Deși nu este la fel de versatil ca PowerToys sau alt software terț de redenumire a fișierelor în loturi, își face treaba pentru majoritatea utilizatorilor. Iată cum funcționează:

1. Deschideți File Explorer utilizând comanda rapidă de la tastatură din Windows 11 „Win+E” și selectați fișierele pe care doriți să le redenumiți. Faceți clic dreapta pe fișierele selectate și faceți clic pe pictograma „Redenumire” din meniul contextual. Puteți utiliza alternativ comanda rapidă de la tastatură „F2” pentru a redenumi fișierele.

2. Introduceți noul nume pentru fișiere și apăsați tasta Enter. Deși veți vedea caseta de text într-una dintre imaginile selectate, merită remarcat faptul că Windows va atribui același nume tuturor fișierelor selectate cu numere diferite.

  Cum să accesezi notele vocale iOS pe Windows 10

3. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, Windows a redenumit în lot toate fișierele selectate folosind același nume. Dacă nu vă deranjează să aveți un număr la sfârșitul numelui fișierului, acesta este tot ce aveți nevoie pentru a redenumi cu ușurință mai multe fișiere pe Windows 11.

Utilizați PowerToys pentru a redenumi fișierele în lot în Windows 11

1. Descărcați cea mai recentă versiune a programului de instalare PowerToys de pe GitHub și rulați fișierul de configurare. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea și deschideți PowerToys.

2. Când PowerToys se deschide, comutați la fila „PowerRename” din bara laterală din stânga și faceți clic pe „Open Settings” pentru a vă revizui setările PowerRename.

3. În mod implicit, veți observa că comutatorul „Activare PowerRename” este activat. Dacă nu este cazul, activați-l pentru a utiliza PowerRename.

4. Selectați fișierele pe care doriți să le redenumiți și faceți clic dreapta pe ele. Faceți clic pe „Afișați mai multe opțiuni” pentru a extinde meniul contextual și alegeți „PowerRename”.

5. Când apare interfața PowerRename, introduceți cuvântul pe care doriți să îl înlocuiți în caseta de sus și cuvântul înlocuitor în caseta de text „Înlocuiți cu”.

6. Faceți clic pe butonul „Aplicați” din colțul din stânga jos al aplicației pentru a redenumi fișierele în Windows 11 folosind PowerRename.

Aplicație terță parte pentru redenumirea în serie a fișierelor Windows 11

De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui software dedicat de redenumire în lot pentru a redenumi în bloc fișierele. Deși există o mulțime de opțiuni, un software pe care l-am recomanda este Photo Resizer de la FastStone. Deși aplicația pare puțin învechită, este rapidă și are o curbă de învățare neglijabilă.

  Cum să înregistrezi un ecran în Windows 10

1. Instalați FastStone Photo Resizer (descărcare) și navigați la folderul care conține fișierele pe care doriți să le redenumiți. Selectați fișierele și faceți clic pe butonul „Adăugați” pentru a le adăuga la coada de redenumire.

2. Acum puteți seta numele comun folosind șablonul de nume de fișier sau puteți căuta și înlocui anumite cuvinte în numele fișierului. Aveți, de asemenea, opțiunea de a utiliza numele, anul, data și multe altele din folderul părinte, folosind simbolurile detaliate în secțiunea de sfaturi a aplicației. După ce setați numele și formatul dorit, faceți clic pe butonul „Redenumire” pentru a redenumi în bloc fișierele.

3. Aplicația vă va afișa o solicitare de confirmare. Faceți clic pe „Da” pentru a confirma modificările.

4. FastStone va redenumi acum fișierele pe care le-ați selectat și puteți vizualiza rezultatele pe pagina următoare.

Redenumiți în bloc fișierele cu ușurință în Windows 11

Deci, acestea sunt trei moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows 11. Între timp, nu uitați să aruncați o privire la celelalte ghiduri ale noastre pentru a rula întotdeauna aplicații ca administrator în Windows 11 și cum să adăugați un cont de invitat în Windows 11. În plus, De asemenea, puteți consulta articolul nostru despre cele mai bune funcții ascunse ale Windows 11 pentru a explora mai multe astfel de funcții.