12/04/2023

Cum să recuperați orice fișiere Microsoft Excel nesalvate sau suprascrise

Ați pierdut vreodată un fișier Excel pentru că l-ați închis din greșeală fără a-l salva? Sau pentru că s-a prăbușit computerul tău? Este cu adevărat frustrant, dar nu trebuie să o iei de la capăt.

Există câteva moduri în care puteți recupera fișierele Excel nesalvate. Este posibil să nu obțineți cea mai recentă versiune cu toate modificările cele mai recente, dar este mult mai bine decât să începeți de la zero. Să aruncăm o privire la aceste metode de recuperare pentru a vedea cum sunt făcute.

Recuperarea fișierelor Excel în Windows

Există trei metode principale de recuperare a fișierelor nesalvate și suprascrise din Excel. Dacă închideți un registru de lucru nesalvat, este posibil să îl puteți recupera folosind funcția Excel Recuperare registre de lucru nesalvate.

Recuperarea registrelor de lucru Excel nesalvate

Dacă ați pierdut cumva accesul la registrul dvs. de lucru Excel nesalvat, nu vă faceți griji, noi vă sprijinim. Urmați pașii de mai jos pentru a recupera orice fișier Excel care nu a fost încă salvat.

 • Deschideți orice registru de lucru Excel.
 • Accesați Fișier > Deschideți și faceți clic pe opțiunea Recent pentru a vedea toate fișierele Excel pe care le-ați deschis anterior pe desktop sau laptop.
 • În partea de jos a ecranului, veți vedea butonul Recuperare registre de lucru nesalvate.
 • Faceți clic pe acel buton și veți vedea o listă de fișiere nesalvate.
 • Acum, faceți dublu clic pe orice fișier din explorator pentru a-l deschide.
 •   8 aplicații Shopify de personalizare a produselor pentru magazinul dvs. de comerț electronic

  Dacă aveți noroc, fișierul dvs. va fi acolo și îl puteți încărca din nou în backup. Asigurați-vă că îl salvați imediat.

  Restaurați versiunile anterioare din istoricul fișierelor

  Dacă nu utilizați OneDrive, există încă șansa să puteți recupera documentele Excel suprascrise. Dacă ați activat Istoricul fișierelor în Windows, îl puteți folosi pentru a găsi versiuni mai vechi.

  Nu știți despre Istoricul fișierelor? Consultați ghidul nostru pentru recuperarea fișierelor pierdute pe Windows și activați-l astăzi. Vei fi bucuros că ai făcut-o. Dacă ați activat Istoricul fișierelor, trebuie doar să navigați la fișierul dvs. în Windows Explorer. Faceți clic dreapta pe fișier și selectați Restaurare versiuni anterioare:

  Va apărea o nouă fereastră și veți vedea toate versiunile anterioare pe care le puteți restaura.

  Dacă ați făcut o copie de rezervă a datelor, totuși, este posibil să vă puteți recupera documentul Excel.

  Recuperarea fișierelor Excel suprascrise din OneDrive

  Dacă în prezent nu salvați fișierele Excel pe OneDrive, acest lucru vă poate convinge să începeți. OneDrive păstrează un istoric al versiunilor pe care îl puteți răsfoi și restabili oricând doriți. Le puteți salva oriunde doriți, dar folderul Documente pare un loc logic.

  Este ușor să finalizați acest proces prin interfața browserului OneDrive. Pentru a recupera fișierul Excel nesalvat din OneDrive, urmați acești pași:

 • În primul rând, îndreptați-vă spre onedrive.live.com.
 • Faceți clic pe folderul în care ați salvat fișierul (în cazul nostru, acesta este Documente).
 • Acum, găsiți documentul pe care îl căutați și faceți clic dreapta pe el.
 • Selectați Istoricul versiunilor. Veți vedea acum o listă de versiuni pe care OneDrive le-a stocat. Din fericire, veți putea chiar să previzualizați fiecare versiune.
 • Găsiți cel pe care îl căutați și selectați Restaurare pentru a suprascrie versiunea curentă a documentului sau Descărcare pentru a descărca o copie a versiunii respective.
 •   7 cele mai bune generatoare de coperti de cântece AI pentru a vă recrea favoritele

  Fără îndoială, Microsoft OneDrive este un instrument excelent pentru stocarea și partajarea fișierelor. Nu este nimic de care să vă faceți griji dacă faceți în mod regulat backup pentru fișierele de la birou pe acest serviciu cloud puternic.

  Dacă sunteți încă începător și doriți să începeți, vă recomandăm să consultați ghidul nostru despre câteva sfaturi uimitoare pentru utilizatorii OneDrive.

  Recuperarea fișierelor Excel în macOS

  Recuperarea fișierelor Excel nesalvate sau suprascrise este puțin diferită pe un Mac. Puteți folosi același proces pentru a restaura versiunile anterioare din OneDrive dacă le-ați salvat acolo. Acesta este cel mai simplu mod de a merge.

  Dacă nu utilizați OneDrive și nu aveți versiuni de rezervă ale documentelor dvs., aveți numeroase opțiuni. Este mult mai ușor să recuperați fișiere Excel în macOS decât era obișnuit și puteți încerca fiecare dintre sfaturile enumerate mai jos.

  1. Încercați să accesați fișierele recente în Excel

  Cel mai simplu mod de a recupera fișiere Excel nesalvate sau suprascrise pe Mac este prin intermediul aplicației în sine. Iată pașii pe care ar trebui să îi urmați pentru a realiza acest lucru:

 • Deschideți aplicația Excel pe computer.
 • Faceți clic pe meniul Fișier și apoi selectați Deschidere recent. Veți vedea acest lucru în partea stângă a ecranului.
 • Dacă există foi Excel utilizate recent, veți găsi o listă în secțiunea Recente. Alegeți fișierul pe care doriți să-l utilizați și selectați Deschidere.
 • După ce ați recuperat fișierul Excel, asigurați-vă că îl salvați într-o locație de care vă puteți aminti. De asemenea, merită să faceți o copie de rezervă a Mac-ului în mod regulat pentru a evita problemele cu fișierele pe care doriți să le accesați ulterior. Luați în considerare să citiți ghidul nostru despre cum să faceți backup pentru Mac pe Time Machine sau iCloud pentru a vă asigura că nu sunteți prins.

    Cum să obțineți abonamentul de probă gratuită Course Hero

  2. Recuperați fișierele Excel cu Finder

  Un alt mod în care puteți încerca să recuperați fișiere Excel pe Mac este cu aplicația Finder. Pentru a face acest lucru, puteți încerca două opțiuni diferite.

  Primul lucru pe care îl puteți încerca este să accesați folderul Recente:

 • Deschideți aplicația Finder pe Mac.
 • În bara de instrumente din stânga, selectați Recente.
 • Dacă nu vă puteți vedea fișierul, încercați să căutați cuvintele cheie pe care le amintiți prin bara de căutare.
 • Alternativ, încercați să utilizați următorii pași pentru a recupera un fișier pe care nu îl puteți găsi.

 • Căutați „Excel” în bara de căutare Finder.
 • Căutați numele fișierului pe care încercați să-l găsiți. Dacă este recuperabil, ar trebui să vedeți că apare în rezultatele căutării.
 • Lecția: Salvați des și susțineți totul

  Deși aceste metode de recuperare a fișierelor Excel șterse și suprascrise pot funcționa, ar putea fi mai bune. Acestea pot consuma destul de mult timp și nu vă vor oferi neapărat versiunea foii de calcul pe care o așteptați.

  Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să salvați în mod regulat (și să salvați automat) fișierele Excel; același lucru este valabil și pentru orice alt program pe care îl utilizați. În mod ideal, vă veți salva foile în mai multe locații (de exemplu, puteți salva fișierele atât în ​​OneDrive, cât și pe un hard disk extern). În acest fel, veți avea întotdeauna acces la ele dacă o opțiune se clătește.

  x