Cum să profitați la maximum de RAM-ul Chromebookului dvs

Sistemul de operare Chrome gestionează RAM diferit față de computerele Windows sau Mac, dar asta nu înseamnă că nu vă puteți optimiza fluxul de lucru pentru a profita la maximum de RAM potențial limitată a sistemului. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta memoria RAM a Chromebookului să meargă mai departe.

Cum să verificați RAM disponibilă pe Chromebookul dvs

Probabil că știi deja câtă memorie RAM are Chromebookul tău, dar chiar dacă nu știi, există o modalitate ușoară de a afla. De asemenea, veți putea afla cât de mult este utilizat (și cu ce!). Există câteva modalități de a obține aceste informații.

Pentru o verificare generală a memoriei RAM: utilizați Cog

Cog este una dintre aplicațiile mele preferate pentru sistemul de operare Chrome. Nu primește actualizări frecvente, dar este totuși un utilitar foarte util pentru verificarea statisticilor sistemului. Afișează procesorul, spațiul de stocare, RAM, baterie, activitatea pe internet și mai multe date, toate în timp real. În acest scop aici, desigur, ne vom concentra pe RAM.

Dacă simțiți că sistemul dvs. devine lent și bănuiți că RAM-ul complet poate fi de vină, mergeți mai departe și porniți Cog. Graficul RAM este destul de simplu – vă spune cât de multă RAM are sistemul dvs., împreună cu cât este în uz. Dacă este plin, probabil că este timpul să vedem ce mănâncă.

Pentru a vedea ce folosește memoria RAM: utilizați Managerul de activități încorporat în ChromeOS

Acum că ați stabilit că situația RAM are nevoie de o privire mai atentă, este timpul să apelați la managerul de activități încorporat al sistemului de operare Chrome. Doar apăsați căutare + escape de pe tastatură pentru a o afișa. Alternativ, puteți porni browserul Chrome, faceți clic pe meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus și apoi alegeți Mai multe instrumente > Manager de activități.

  Înțelegerea diferenței dintre URL, URI și URN

Odată ce se deschide, veți obține o imagine bună a stării curente a sistemului dvs., inclusiv a memoriei, procesorului și a utilizării rețelei. Faceți clic pe butonul „Amprenta memoriei” până când apare o săgeată în jos pentru a sorta după cele mai utilizate.

De acolo, puteți începe să identificați ce anume consumă memoria RAM a sistemului dumneavoastră. Dacă este o aplicație sau o filă care rulează în fundal de care nu aveți nevoie, o puteți omorî aici, eliberând RAM prețioasă. Doar faceți clic pe proces, apoi pe butonul „Încheierea procesului” – boom, mort.

Cum să utilizați mai puțină memorie RAM pe Chromebookul dvs

A avea opțiunea de a ucide procese și de a elibera RAM atunci când trebuie este grozav, dar există o soluție mai bună: fii proactiv. Aceasta este o abordare dublă care constă dintr-o parte din cele mai bune practici și o parte din extensii Chrome. Să vorbim despre asta.

Cea mai bună practică: Nu lăsa porcăria să ruleze

Probabil ar trebui să fie de la sine înțeles, dar ar trebui să închideți lucrurile pe care nu le utilizați. Filele de fundal, aplicațiile și serviciile ocupă toate RAM prețioasă – iar unele dintre aceste lucruri pot folosi o mulțime de lucruri.

De exemplu, pe computerul meu Windows, am șase file fixate mereu: trei conturi Gmail, Trello, Google Play Music și Facebook Messenger. Pe Pixelbook-ul meu, care are jumătate din RAM-ul computerului meu Windows, am doar două file fixate: Trello și Facebook Messenger. De ce? Pentru că Gmail folosește o cantitate absurdă de RAM. Așa că îl deschid doar când am nevoie.

Acesta este un exemplu perfect de lucruri pe care ar putea fi necesar să le ajustați atunci când treceți de la un computer Windows sau Mac la un Chromebook. Nu sugerez că toată lumea va avea șase file fixate, dar ideea este aceeași: ajustarea fluxului de lucru este esențială atunci când treceți la un sistem cu mai puțină memorie.

  Care este raza medie a rețelei Wi-Fi?

Același lucru este valabil și pentru orice aplicație de fundal pe care le puteți rula – utilizați-le cu moderație. Dacă nu folosiți ceva sau nu este esențial ca acesta să rămână deschis tot timpul, omorâți-l! Încercați să vă rafinați fluxul de lucru; deschide doar ceea ce ai nevoie, ține totul închis până când vine momentul.

Cea mai bună practică: scăpați de extensiile și aplicațiile neutilizate

Dacă vă place să experimentați cu diverse aplicații și extensii, există șansa să aveți o mulțime de prostii pe care nu le folosiți. Și multe dintre aceste lucruri ar putea rula în fundal, consumând RAM.

Pentru a vedea ce extensii ați instalat, deschideți o nouă filă în Chrome, faceți clic pe meniul > Mai multe instrumente > Extensii. De asemenea, puteți introduce chrome://extensions în caseta polivalentă Chrome.

Derulați și aruncați o privire la fiecare extensie sau aplicație. Dacă nu știi ce este sau este ceva ce nu folosești, scapă de fraierul acela! Sfășește butonul de eliminare pentru a-l ucide cu foc. ??

Acest lucru nu numai că va elibera RAM prin uciderea proceselor de fundal, dar va face un sistem general mai curat. Cu plăcere.

Utilizați extensii pentru salvarea memoriei RAM

Acum că ai scăpat de o grămadă de extensii pe care nu le folosești, hai să adăugăm câteva care pot face ceva bine. Există trei extensii esențiale aici – și cea mai bună parte este că nu aveți nevoie de toate. Toate fac lucruri diferite, dar vă puteți descurca cu ușurință cu una sau două dintre opțiuni.

OneTab: Păstrați cu ușurință colecțiile de file fără a le ține deschise

  6 alternative OpenAI Sora pe care le puteți încerca gratuit

OneTab este o extensie grozavă care vă permite să păstrați grupuri de file împreună fără a le ține deschise. Puteți trimite file la OneTab și le puteți salva în liste – ceea ce este excelent pentru cercetare și nu numai – ceea ce înseamnă că nu trebuie să le mai țineți deschise.

Este un fel de marcaje supraalimentate sau o listă de buzunar mai organizată. Este doar o extensie utilă care vă permite să organizați și să închideți filele fără a le pierde pentru totdeauna. Cel mai bine, este gratuit. Ia-l de la Magazinul web Chrome.

The Great Suspender: Pune filele în somn când nu le folosești

Dacă îți place ideea de a-ți păstra toate filele deschise tot timpul, dar nu vrei ca acestea să obțină resurse (cum ar fi RAM), atunci The Great Suspender este pentru tine. „Suspend” filele după ce acestea au fost inactive pentru o perioadă de timp definibilă de utilizator (valoarea implicită este de o oră), ceea ce le pune într-o stare de memorie scăzută. Pentru a resuscita o filă suspendată, faceți clic oriunde în fereastra acelei file — boom, e trezit.

La fel ca OneTab, The Great Suspender este gratuit în Magazinul web Chrome.

Tab Wrangler: Închide automat și salvează filele inactive

Dacă ar fi să combinați OneTab și The Great Suspender, ați obține ceva foarte asemănător cu Tab Wrangler. În loc să suspende filele și să le lase deschise așa cum face The Great Suspender, Tab Wrangler le va închide automat după o perioadă de timp definită de utilizator.

Dar nu dispar pentru totdeauna, pentru că păstrează, de asemenea, o listă cu toate filele închise – un fel ca OneTab. Nu sunt la fel de organizați, iar lista nu continuă pentru totdeauna, dar dacă ceva se închide și aveți nevoie de el înapoi, există o modalitate rapidă de a-l salva.

Da, și acesta este gratuit. Ia-l în Magazinul web Chrome.

Așa că ești aici și gata. Indiferent dacă Chromebookul are 2 GB sau 16 GB RAM, aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să mergeți mai departe.