03/01/2024

Cum să părăsești forțat o aplicație pe Mac

Recomandări cheie

  • Închiderea forțată a unei aplicații pe Mac poate ajuta la rezolvarea înghețului sau a lipsei de răspuns. Utilizați Dock, bara de meniu, comanda rapidă de la tastatură sau Monitorul de activitate pentru a forța părăsirea unei aplicații.
  • Dacă încă întâmpinați probleme, luați în considerare repornirea forțată sau oprirea Mac-ului.
  • RAM insuficientă, probleme specifice aplicației și aplicații incompatibile pot face ca aplicațiile să înghețe sau să nu mai răspundă. Limitați aplicațiile deschise, actualizați aplicațiile sau găsiți înlocuitori pentru a rezolva aceste probleme.

Mac-ul dvs. s-a blocat brusc în timp ce utilizați o aplicație? Poate ai încercat să-l închizi sau să renunți, dar nu a răspuns. Din fericire, puteți forța să închideți o aplicație pe Mac și apoi să o redeschideți pentru a remedia aceste probleme.

Cele mai bune 4 moduri de a părăsi forțat o aplicație Mac

Dacă întâmpinați probleme cu o aplicație de pe Mac, renunțarea forțată poate ajuta la rezolvarea problemei. macOS vă oferă multe moduri diferite de a face acest lucru.

Părăsirea forțată a unei aplicații din dock

Puteți părăsi cu ușurință o aplicație în modul obișnuit din Dock-ul Mac-ului dvs. făcând Control-clic și selectând Ieșire. Dar puteți, de asemenea, să forțați părăsirea unei aplicații din Dock.

  Cum să descărcați WebEx pentru Microsoft Outlook

Când faceți Control-clic pe aplicație, țineți apăsată tasta Opțiune. Veți vedea că Quit se va schimba în Forțat Quit în meniul cu comenzi rapide.

Următoarea modalitate cea mai simplă de a forța părăsirea unei aplicații este utilizarea barei de meniu. Deschideți meniul Apple din partea stângă sus a ecranului și apoi selectați Forțați renunțarea.

Aceasta va deschide fereastra Forțat Quit Applications. Selectați aplicația și faceți clic pe butonul Forțat renunțarea.

Ieșirea forțată dintr-o aplicație cu o comandă rapidă de la tastatură

În loc să utilizați bara de meniu, puteți utiliza o comandă rapidă de la tastatură pentru a deschide fereastra Forțare a părăsirii aplicațiilor.

Apăsați Cmd + Opțiune + Escape. Selectați aplicația și faceți clic pe Forțare renunțare.

Ieșirea forțată dintr-o aplicație cu Monitorul de activitate

Monitorul de activitate de pe Mac arată procesele care rulează pe computer. Dacă ați mai folosit o mașină Windows, Monitorul de activitate în macOS este ca Managerul de activități pe Windows.

Căutați și deschideți Monitorul de activitate folosind Spotlight pe Mac (comandă + spațiu). Asigurați-vă că fila CPU este selectată în partea de sus. Veți vedea o listă de procese live pe Mac, împreună cu detaliile acestora. Selectați aplicația în cauză, faceți clic pe butonul Oprire (X) din partea de sus, apoi alegeți Forțare renunțare.

Repornirea forțată sau închiderea Mac-ului

Dacă întâmpinați în continuare probleme la închiderea aplicației, și alte aplicații nu mai răspund sau Mac-ul dvs. pare să răspundă lent în general, poate fi cel mai bine să închideți forțat sau să reporniți Mac-ul.

Verificați elementele de conectare ale Mac-ului dvs

Puteți deschide anumite aplicații atunci când vă conectați pentru prima dată la Mac. Dar dacă una dintre aceste aplicații supărătoare este pe listă, acest lucru poate cauza probleme chiar de la început.

  Cum să remediați eroarea Adobe Save for Web în Photoshop

Din acest motiv, este posibil să vedeți o blocare a aplicației imediat după ce porniți dispozitivul. Pentru a remedia acest lucru, eliminați sau amânați aplicațiile de pornire de pe Mac, mergând la Setări sistem > General > Elemente de conectare.

De ce aplicațiile se blochează sau nu mai răspund?

Există multe probleme care pot face ca o aplicație Mac să nu mai răspundă. Iată doar câteva:

  • RAM insuficientă: Mac-ul tău are doar o cantitate limitată de RAM pentru a stoca aplicațiile deschise. Deci, dacă aveți mai multe aplicații deschise simultan, vă poate încetini sistemul și poate cauza unele aplicații să nu mai răspundă. Minimizați numărul de aplicații deschise sau reporniți Mac-ul pentru a șterge memoria RAM. Dacă aceasta pare a fi o problemă constantă, luați în considerare actualizarea memoriei RAM pe Mac-ul dvs.
  • Probleme specifice aplicației: din păcate, nu toate aplicațiile sunt create la fel, iar unele întâlnesc erori care le pot face să nu funcționeze corect. Deși nu este o garanție, puteți reduce situațiile de acest fel descărcând aplicații direct din Mac App Store, mai degrabă decât site-uri web ale terților.
  • Aplicații incompatibile: o aplicație neacceptată se poate bloca complet la lansare sau poate refuza deloc deschiderea. Cel mai bun mod de a evita problemele de incompatibilitate este să vă asigurați că actualizați fiecare aplicație de pe Mac. Dacă dezvoltatorul nu a lansat o actualizare de ceva timp, probabil că este timpul să găsiți un înlocuitor.

Forțați părăsirea și începeți din nou

Sperăm că forțarea unei aplicații să se închidă nu este ceva ce va trebui să faci des. Dar cel puțin acum cunoașteți câteva moduri diferite de a forța închiderea unei aplicații pe Mac, dacă este necesar.

  9 Cel mai bun software de cartografiere și topologie pentru diagrame de rețea

Dacă nu puteți forța închiderea unei aplicații, ar trebui să închideți sau să reporniți Mac-ul. Dar dacă o aplicație se blochează imediat după pornirea dispozitivului, eliminați-o din aplicațiile de pornire. Dacă problema persistă, găsiți un înlocuitor.

x