Cum să opriți Windows 10 să redeschidă ultimele aplicații deschise la pornire

Odată cu actualizarea Windows 10 Fall Creators din 2017, a apărut o schimbare în modul în care Windows gestionează aplicațiile deschise atunci când se închide. În timpul unei închideri normale, Windows încearcă să „marqueze” aplicațiile deschise și apoi să le redeschidă când porniți din nou computerul. Există modalități de a închide Windows care împiedică acest lucru.

Cum să împiedici Windows să redeschidă ultimele aplicații deschise la pornire

Înainte de actualizarea Fall Creators, închiderea computerului funcționa așa cum a făcut-o întotdeauna: Windows a închis toate aplicațiile deschise și, după ce ați pornit sistemul de backup, va trebui să le redeschideți. După actualizare, Windows încearcă să-și amintească aplicațiile deschise și să le lanseze din nou când porniți Windows.

Deși sună ca o abordare perfectă a întregii experiențe a utilizatorului, poate provoca întârzieri dacă ați lăsat deschise câteva aplicații care necesită mult resurse, cum ar fi Photoshop sau software-ul de randare 3D, care vor avea prioritate pentru a începe din nou înainte de a începe deschiderea. alte aplicatii. Acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care puteți ocoli această funcție dacă doriți, toate acestea implicând închiderea Windows într-un mod ușor diferit.

Țineți apăsată tasta Shift când închideți

Puteți efectua închiderea în stil vechi apăsând și menținând apăsată tasta Shift de pe tastatură când faceți clic pe comanda „Oprire”. Acest lucru funcționează din meniul Start, opțiunile de alimentare de pe ecranul de conectare sau prin ecranul de securitate după ce apăsați Ctrl+Alt+Delete.

  Cum să faci o captură de ecran pe Windows 11

În meniul Start, ai face mai întâi clic pe butonul de pornire. Apoi, țineți apăsat Shift în timp ce faceți clic pe comanda „Oprire”.

Toate aplicațiile se vor închide forțat, iar Windows se va închide imediat.

Folosiți caseta de dialog clasic Închidere

Caseta de dialog Închideți Windows a existat încă din primele zile ale Windows. Pentru a-l folosi, va trebui să fii pe desktop. Puteți ajunge acolo rapid apăsând Windows+D sau făcând clic pe butonul „Afișați desktop” din partea dreaptă a barei de activități.

Apoi, apăsați Alt+F4 pentru a deschide fereastra de dialog. Din meniul drop-down, selectați „Oprire” și apoi faceți clic pe „OK”.

Windows va forța închiderea tuturor aplicațiilor și va închide computerul.

Utilizați Shutdown.exe prin linia de comandă

Există, de asemenea, o comandă Command Prompt care efectuează o oprire completă. Puteți introduce comanda în Command Prompt sau PowerShell, dar este și mai bine să utilizați comanda pentru a crea o comandă rapidă. Apoi, puteți face dublu clic pe scurtătură oricând pentru a închide Windows. Iată comanda pe care o vei folosi:

shutdown /s /f /t 0

În această comandă, comutatorul /s emite o închidere, comutatorul /f forțează aplicațiile care rulează să se închidă fără avertisment, iar comutatorul /t stabilește o perioadă de expirare (zerul final setează acel time-out la zero secunde).

Iată cum arată comanda la promptul de comandă:

Și dacă doriți să utilizați comanda într-o comandă rapidă, conectați-o în câmpul locație din expertul Creare comandă rapidă.

Asta e. Acestea sunt cele mai bune modalități de a împiedica Windows să redeschidă ultimele aplicații care au fost deschise când ați ales să închideți. O altă opțiune care nu este menționată ar fi să închideți manual toate ferestrele și aplicațiile din bara de activități, dar nu este

  Comenzi rapide de la tastatură Windows 11 care vă vor face viața mai ușoară