Cum să faci capturi de ecran pe un iPhone X, XR, XS și XS Max

Odată cu sosirea iPhone X și lipsa acestuia a unui buton Acasă, Apple a trebuit să schimbe modul de a gestiona unele sarcini relativ comune. Unul dintre aceștia face o captură de ecran, iar aceeași metodă a fost transferată pe iPhone XR, XS și XS Max.

Realizarea unei capturi de ecran pe un iPhone X, XR, XS și XS Max este aceeași combinație de apăsări de butoane, indiferent de dispozitivul pe care îl dețineți și ne așteptăm să rămână așa pentru viitorul previzibil, acum că Apple a făcut următorul pas pe drumul lung al companiei către eliminarea completă a butonului fizic Acasă. Este totul în regulă, dar dacă nu știi cum să faci o captură de ecran acum că butonul Acasă nu mai este, nu ai noroc, indiferent cât de grozav ar putea arăta acel ecran Liquid Retina sau OLED. Nu e nevoie să te îngrijorezi însă. Suntem aici pentru a clarifica recordul.

Iată pașii de care aveți nevoie pentru a face o captură de ecran pe unul dintre iPhone-urile recente ale Apple.

Similar cu iPhone-urile anterioare, procesul necesită apăsarea a două butoane simultan. De data aceasta, acele butoane sunt butonul lateral și butonul de creștere a volumului. Butonul lateral este același buton pe care îl utilizați când dormiți sau treziți dispozitivul; am evidențiat ambele butoane mai jos.

Odată ce ați apăsat și eliberat cele două butoane, veți auzi sunetul familiar declanșator (cu excepția cazului în care aveți telefonul dezactivat) și captura de ecran va fi făcută. Veți vedea, de asemenea, o previzualizare a capturii de ecran pe care tocmai ați făcut-o. Previzualizarea va dispărea după câteva secunde, dar dacă doriți să editați sau să marcați captura de ecran, o puteți atinge și face acest lucru înainte de a o salva în aplicația Fotografii sau de a o renunța complet.

  Cum să mergi la o detoxifiere în rețelele sociale

Poziționarea celor două butoane folosite pentru realizarea unei capturi de ecran are un avantaj și un dezavantaj. În plus, este mult mai ușor să faceți o captură de ecran cu o singură mână, acum că nu trebuie să apăsați butoanele Acasă și laterale împreună. Dezavantajul (și nu este un dezavantaj atât de mare), este ușor să faceți o captură de ecran accidental dacă apăsați acele butoane în timp ce țineți telefonul.