03/02/2024

Cum se configurează un sistem audio desktop HiFi

Un sistem HiFi este un set de componente concepute pentru a face muzica să sune cât mai bine posibil. HiFi vizează un sunet clar, fără zgomot, nu doar volum mare și bas amplificat. Muzica de pe un sistem HiFi va suna radical mai bine decât muzica de pe căștile livrate cu telefonul dvs., din cauza multor factori diferiți, cum ar fi interferența semnalului mai puțin (și, prin urmare, mai puțin zgomot), răspuns în frecvență mai mare și claritate pe căști și o mult mai bună. experiență de ascultare cu căști supraear.

Oamenii care se bucură de sunetul de ultimă generație sunt numiți „audiofili”, iar scena audiofililor este complicată și poate părea greu de accesat. Aici, vom detalia ce face fiecare parte dintr-o configurație HiFi și cum contribuie la sunetul general.

Convertoare audio digitale (DAC)

DAC-ul este în esență o mufă pentru căști cu adevărat high-end. Este punctul de plecare pentru tot sunetul din sistemul dvs. Din cauza zgomotului electric din computer, sunetul de la mufa încorporată pentru căști sună foarte zgomotos. Este posibil să nu observați acest zgomot la majoritatea căștilor (deoarece majoritatea căștilor sunt oricum zgomotoase), dar la căștile HiFi devine evident.

Soluția este să izolați acea interferență electrică cu un DAC extern. Acestea sunt construite cu componente de o calitate mult mai bună decât DAC-ul încorporat în computerul dvs. Sunt adesea capabili să alimenteze căști cu impedanță mai mare și să furnizeze alimentare fantomă microfoanelor care au nevoie de ea.

Amplificatoare

Pentru majoritatea difuzoarelor și unele căști, veți dori un amplificator pentru a vă alimenta sunetul înainte de a-l asculta, deoarece poate fi liniștit direct de la DAC. Dacă aveți căști cu impedanță mai mică, un DAC USB ar trebui să le alimenteze bine, dar orice necesită 250 ohmi și mai mult înseamnă că probabil veți dori un amplificator, astfel încât zgomotul de la DAC să nu strice lucrurile.

  40 Întrebări și răspunsuri la interviu VMware bazate pe scenarii

Motivul pentru care amplificatoarele sunt necesare este că majoritatea DAC-urilor nu sunt făcute pentru a amplifica audio dincolo de un anumit punct. Dacă ar fi să ridicați DAC-ul la 10, ar suna incredibil de zgomotos (tipul de zgomot rău). Totuși, ai putea să-l pornești la 5 și apoi să setezi amplificatorul să-l crească cu 200%, iar sunetul va fi în continuare clar

Căști și difuzoare

Toate părțile de mai sus primesc sunetul digital de la dispozitivul dvs. printr-un fir. La celălalt capăt al acelui fir, aveți opțiunea de căști sau difuzoare.

Difuzoarele bune sunt complicat de configurat, având de obicei nevoie de un receptor stereo mare la care puteți conecta totul. Un sunet bun depinde de amplasarea corectă a difuzoarelor și de acustica camerei. Acest lucru poate fi atenuat oarecum prin poziționare adecvată și panouri de anulare a zgomotului.

Căștile sunt mai simple, de obicei necesită doar un singur cablu pentru a conecta. Aceste căști vor avea o impedanță, măsurată în ohmi. Aceasta este rezistența electrică a căștilor, iar căștile cu impedanță mai mare vor necesita mai multă putere pentru a conduce corect. Majoritatea căștilor vor fi foarte scăzute, de obicei sub 32 de ohmi, în timp ce unele căști pot ajunge până la 600 de ohmi. În general, o impedanță mai mare va avea un sunet mai bun, dar numai dacă restul configurației dvs. se potrivește ca calitate. Dacă DAC-ul și amplificatorul dvs. nu se pot descurca să conducă sunetul atât de ridicat, atunci este posibil să nu vedeți niciun beneficiu – lucrurile ar putea chiar să sune mai rău decât înainte.

  Cum să utilizați Shazam pe iPhone fără a descărca aplicația

Principalul lucru de verificat atunci când căutați căști este răspunsul în frecvență și claritatea generală. Unele căști, cum ar fi Beats, vor crește basul căștilor lor pentru a da iluzia unui sunet mai bun. Pentru o ureche neantrenată, acest lucru poate suna foarte bine, dar o configurație HiFi ar trebui, în mod ideal, să aibă un răspuns în frecvență relativ plat, fără nicio modificare a sunetului primit. Claritatea generală este greu de măsurat, dar afectează destul de mult sunetul. Acest lucru se va reduce la calitatea construcției și, de obicei, la prețul căștilor.

Microfoane

În funcție de utilizarea dvs., este posibil să nu aveți nevoie de un microfon, dar persoanele care doresc să înregistreze audio le pot adăuga cu ușurință la configurația lor. Majoritatea microfoanelor high-end vor folosi conectori XLR, pe care majoritatea DAC-urilor îi acceptă. Unele microfoane, în special microfoanele cu condensator, necesită o alimentare fantomă de 48 de volți, ceea ce înseamnă că are nevoie de o sursă de alimentare externă pentru a funcționa. Totuși, primește alimentare de la cablul XLR în sine, așa că nu trebuie să conectați nimic în plus, doar apăsați un comutator de pe DAC. Totuși, asigurați-vă că nu furnizați alimentare fantomă unui microfon care nu îl acceptă, deoarece ați putea deteriora microfonul.

Accesorii suplimentare

Evident, veți avea nevoie de cabluri pentru a conecta toate acestea împreună, dar nu orice cablu o va tăia. Deoarece majoritatea acestor componente preiau energie de la perete, veți avea nevoie de cabluri ecranate. Cablurile auxiliare normale pe care le puteți folosi pentru a reda muzică în mașină nu sunt ecranate și vor capta tone de statică de la semnalele electrice din apropiere. Cablurile ecranate vin la prețuri superioare, dar sunt necesare, deoarece dacă vreo componentă din această buclă este de calitate scăzută, va distruge sunetul. Nu aveți nevoie de conectori eleganti, de ultimă generație, placați cu aur sau altceva, dar ecranarea este o necesitate.

  12 cele mai bune instrumente de automatizare a casei cu sursă deschisă pentru casa inteligentă de vis

Prezentare generală

Deci, cum se potrivesc toate acestea? Ei bine, atunci când redați un fișier în iTunes, de exemplu, computerul îl trimite prin USB la DAC. DAC-ul îl decodează și apoi trimite sunetul analogic real către amplificator (de obicei printr-un cablu de 1/4 inch, dar uneori printr-un cablu standard pentru căști). După ce a fost amplificat, semnalul ajunge la căști sau difuzoare, unde îl puteți asculta în sfârșit.

Rezultatul final este un sunet uimitor de clar.

Deci, ce cumpăr?

Nu trebuie să cumpărați componente nebunești de scumpe pentru a avea o experiență grozavă. Reversul este, de asemenea, adevărat, puteți achiziționa componente prea scumpe și ajungeți cu un sunet zgomotos, distorsionat. Totul ține de calitate și se reduce la fiecare parte în sine.

Componentele exacte ale configurației dvs. vor diferi în funcție de nevoile dvs., bugetul și preferințele dvs. personale. Piața este foarte diversă și, ca atare, nu putem crea cu ușurință un ghid cuprinzător pentru cumpărarea fiecărei piese de care ați putea avea nevoie. Vă încurajăm să faceți propria cercetare și să citiți recenzii de la profesioniști audio mai calificați înainte de a decide ce să cumpărați.

Credit imagine: pelfofoto/Shutterstock

x