Cum să inserați un simbol al dreptului de autor sau al mărcii comerciale în Word

Puteți insera cu ușurință sute de simboluri în documentul dvs. Word cu câteva apăsări rapide de taste. Două dintre cele mai frecvent inserate sunt simbolurile drepturi de autor și mărci comerciale, așa că haideți să aruncăm o privire la câteva moduri rapide de a le insera în documentul dvs.

Cum să inserați un simbol al dreptului de autor sau al unei mărci comerciale utilizând meniul Simboluri

Comutați la fila „Inserare” din panglica Word.

Faceți clic pe butonul „Simbol”.

În mod implicit, atât simbolurile dreptului de autor, cât și cele ale mărcii comerciale sunt disponibile chiar în meniul derulant. Faceți clic pe oricare pentru a le insera în documentul dvs.

Presto! Simbolul este acum în documentul dvs.

Dacă nu vedeți simbolurile dreptului de autor sau ale mărcii comerciale în meniul drop-down „Simbol”, probabil înseamnă că ați introdus o grămadă de alte simboluri. Word își amintește ultimele 20 de simboluri pe care le-ați folosit și le plasează în acel meniu, excluzând celelalte simboluri care apar acolo. Deci, dacă nu le vedeți, va trebui să faceți clic pe opțiunea „Mai multe simboluri” și să le căutați.

Pentru mai multe informații despre inserarea simbolurilor în Word, consultați articolul nostru despre acest subiect.

Cum să inserați un simbol al dreptului de autor sau al unei mărci comerciale folosind tastatura

De asemenea, puteți introduce simboluri de drepturi de autor și mărci comerciale în Word folosind tastatura. Acest lucru funcționează deoarece ambele simboluri sunt incluse implicit în setările de corecție automată ale Word.

  Cum să eliminați sau să instalați o cartelă SIM pe un iPhone

Pentru a introduce un simbol de drepturi de autor, tastați „(c)” și apoi apăsați bara de spațiu. Va apărea un simbol de drepturi de autor.

Pentru a introduce un simbol de marcă comercială, tastați „(tm)” și apoi apăsați bara de spațiu. Va apărea un simbol al mărcii comerciale.

Ușor, nu?

Dacă doriți să vedeți ce alte opțiuni de corecție automată are Word în mânecă, mergeți la Fișier > Opțiuni > Verificare > Opțiuni de corecție automată. În fila Corectare automată a ferestrei care se deschide, puteți derula printr-o listă cu tot ce poate înlocui Word pe măsură ce introduceți text, inclusiv lucruri precum simboluri și cuvintele scrise greșit. Puteți chiar să vă creați propriile intrări dacă doriți să creați o comandă rapidă pentru textul pe care îl tastați des.