12/04/2023

Cum să faci Pixel Art: Ghidul suprem pentru începători

Pixel art este o formă de artă digitală care s-a născut din nevoia de a comunica imagini pe spațiul de stocare limitat al computerelor pe 8 sau 16 biți și consolelor de jocuri video.

Uneori, procesul de creare a pixelilor se numește „spriting”, care provine de la cuvântul „sprite”. Acesta este un termen de grafică pe computer folosit pentru a descrie un bitmap bidimensional care este integrat într-o scenă mai mare (de obicei, un joc video).

Ești interesat să creezi ceva pixel art al tău? Iată tot ce trebuie să știi pentru a începe.

Contrar credinței populare, software-ul puternic sau scump nu garantează arta de calitate! Alegerea unui program este doar o chestiune de preferință. Există o mulțime de aplicații incredibile de pixel art disponibile pe Android sau iPhone pentru a vă ajuta să începeți, sau dacă sunteți un utilizator Windows, puteți chiar să utilizați ceva la fel de simplu ca Microsoft Paint.

În timp ce lucrul care vă face cu adevărat pixel art să strălucească este creativitatea dvs., mai degrabă decât programul pe care îl utilizați, a avea un program grozav care este ușor de utilizat și de stăpânit vă ajută cu siguranță. Dacă sunteți în căutarea unui instrument de desen grozav, dar nu sunteți sigur de unde să începeți, Aseprite este unul dintre cele mai bune instrumente de desen pentru pixel art disponibile și vă va oferi toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a reuși în toate eforturile dvs. de pixel art. .

Dar, la sfârșitul zilei, tot ce aveți nevoie pentru a realiza pixel art sunt următoarele instrumente (deci asigurați-vă că programul ales le are):

  • Creion: instrumentul de desen de bază care, implicit, plasează un pixel
  • Eraser: șterge sau șterge pixelii pe care i-ați desenat
  • Eyedropper: copiază culoarea pixelului pe care îl selectați pentru a-l reutiliza
  • Bucket: umple o zonă goală cu o culoare solidă

Alte instrumente utile includ instrumente de selecție, linie, recolorare și rotație. Ele nu sunt absolut necesare, deoarece puteți obține aceleași efecte folosind instrumentele enumerate mai sus.

Doriți să evitați perii, estompări, degrade și alte instrumente automate pentru a vă asigura că aveți control asupra fiecărui pixel de pe pânză.

În ceea ce privește hardware-ul, orice pentru a vă controla cursorul este perfect. Un trackpad sau un mouse este excelent pentru precizie și detalii. Între timp, o tabletă grafică ar putea fi preferința ta pentru un control mai bun asupra curselor lungi.

Cât de mare ar trebui să fie sprite-ul sau pânza dvs.?

Nu există un răspuns greșit pentru dimensiunea sprite-ului. Dar multiplii de opt în puteri de doi sunt cei mai obișnuiți (de exemplu, 8×8, 16×16, 32×32 etc.), deoarece computerele vechi nu le puteau afișa corect altfel.

  Cum să automatizezi Foi de calcul Google cu macrocomenzi

Vă recomandăm să începeți mic, deoarece vă poate ajuta să învățați rapid elementele de bază. La urma urmei, pixel art-ul a apărut pentru că artiștii doreau să profite la maximum de fiecare pixel și culoare utilizate, deoarece hardware-ul lor putea gestiona doar atât de mulți.

Ești forțat să devii creativ atunci când trebuie să lucrezi în limite. Concentrează-te pe a te pricepe la maximizarea spațiului unui sprite minuscul. După aceea, puteți trece la niveluri la dimensiuni mai mari pentru a stoarce și mai multe detalii acolo.

Și dacă vrei să pui un personaj într-o scenă, atunci va trebui să te gândești și la dimensiunea pânzei. O modalitate bună de a face acest lucru este să luați în considerare raportul dintre sprite-ul dvs. și restul ecranului. Cât de mare sau de mic vrei să fie personajul tău în comparație cu lumea în care se află?

Dezvoltatori de jocuri, merită să știți că majoritatea monitoarelor din zilele noastre au un raport de aspect de 16:9. Aceasta înseamnă că pentru fiecare 16 pixeli în lățime, există nouă pixeli în înălțime.

Indiferent de rezoluția pentru care decideți în cele din urmă, de obicei veți lucra într-o dimensiune a pânzei mult mai mică, apoi veți crește până la acea rezoluție mai mare când ați terminat.

În același timp, doriți să redimensionați cu numere întregi atunci când vă scalați pixel art-ul, altfel lucrurile ar putea părea puțin neplăcute. Este important să vă asigurați că ați verificat matematica înainte de a începe să creați pixel art.

Să presupunem că ai vrut să obții rezoluția standard de 1080p. Puteți lucra pe o pânză de 384 × 216, apoi puteți crește cu 500 la sută mai mare.

  Cum a ucis Internetul Ziua Păcălelilor de Aprilie (și de ce trebuie să se oprească)

De asemenea, scalarea ar trebui să fie ultimul lucru pe care îl faceți. Nu doriți să măriți în sus și apoi să continuați să desenați cu instrumentul creion de un pixel. Asta vă va lăsa cu diferite rapoarte de pixeli, care nu arată niciodată bine.

Procesul Spriting

Așa că ți-ai deschis pânza — ce acum? Ei bine, la fel ca orice altă formă de artă, posibilitățile sunt nesfârșite. Nu există un singur mod de a face asta.

Pentru a vă oferi un punct de plecare, iată un tutorial pas cu pas despre cum ați dori să vă începeți proiectul. Sunteți complet liber să urmați exact, să săriți peste câțiva pași sau să adăugați pași proprii.

1. Începeți cu o schiță brută

Începeți sprite-ul trăgând instrumentul Creion, desenând în același mod în care ați desena cu creion și hârtie. Nu trebuie să fie perfect.

Orice mizerie ai face, vom curăța mai târziu. Tot ceea ce ne propunem în această etapă incipientă este să obținem ideea și compoziția acesteia pe pânză.

2. Curățați linia art

Acum este timpul să facem lucrurile puțin mai prezentabile. Vă vom lua liniile aspre și vă vom cizela pentru a curăța pixelii rătăciți.

Pixelii unici sau un grup de pixeli care sparg consistența unei linii, se numesc „jaggies”. Jaggies sunt exact ceea ce încercăm să evităm.

Adesea, problema este pur și simplu că un segment al liniei este prea lung sau prea scurt, creând un salt incomode. Doriți să utilizați o lungime uniformă de pixeli pentru o tranziție lină pe o curbă. Nu înconjurați un rând de pixeli cu alții mai mari.

Este imposibil să eviți cu totul disprețurile (cu excepția cazului în care opera ta de artă constă doar din forme de bază), dar vrei să încerci să le păstrezi la minimum.

3. Introduceți Culori

Este timpul să apucați instrumentul Bucket și să completați graficul sprite-ului cu culori.

  Cum să adăugați text alternativ la un obiect în PowerPoint

În mod normal, doriți să vă limitați la o paletă de culori. Pe vremuri, dimensiunea sprite-ului dicta adesea câte culori erau și pe paletă. Dacă un sprite avea 16×16, asta însemna că artistul avea 16 culori cu care să lucreze. Din fericire, tehnologia a avansat de atunci și nu ne mai limităm la această regulă.

Cele mai bune palete au nuanțe diferite care se completează reciproc, valori de saturație diferite și un amestec de lumină și întuneric. Cu excepția cazului în care știi deja cum să folosești corect teoria culorilor, a-ți aduna propria paletă poate fi dificil.

Dacă vrei ca altcineva să gândească în locul tău, Lospec este o mare bază de date online plină de palete de culori gata făcute.

4. Adăugați detalii, lumini și umbre

Aceasta este cea mai bună parte a întregului proces! Este locul în care arta ta începe cu adevărat să sară de pe pagină. Acum că avem ideea de bază jos, putem adăuga toate lucrurile mici pentru a oferi artei tale plate iluzia formei.

Alegeți-vă sursa de lumină și începeți să umbriți zonele care sunt cele mai îndepărtate de acea sursă de lumină cu o culoare mai închisă. Iluminațiile ar trebui plasate în zonele care sunt direct lovite de lumină.

Puteți alege să vă păstrați desenul în negru sau să o colorați, dar totul depinde de preferințele dvs. personale sau de stilul dvs. de artă.

5. Salvați-vă arta

Este timpul să-ți salvezi munca. Scalați la dimensiunea dorită și apoi alegeți un format de fișier. În cele mai multe cazuri, veți dori să-l salvați ca PNG dacă imaginea dvs. este statică. Dar dacă arta ta are animație, salvează-o ca GIF. Ceea ce contează este că ambele formate acceptă zone mari de culoare solidă și transparență.

Stai departe de JPEG, dacă nu știi ce faci. Este un format de fișier cu pierderi, care este destinat fotografiilor digitale și altor imagini care au gradiente netede.

Pixel Art: ușor de învățat, greu de stăpânit

Pixel art diferă de desenul digital din cauza constrângerilor aduse de natura sa asemănătoare grilei. Acestea fiind spuse, folosește multe dintre aceleași principii, astfel încât pictorii și alți artiști o pot prelua destul de repede. Cu multă practică, oricine poate deveni grozav la pixel art.

x