03/02/2024

Cum să faci fotografii mai bune cu Live View pe camera ta

O cameră care oferă o mulțime de fotografi subutilizată este ecranul Live View din spate. Deși este mai lent să aliniați o fotografie cu Live View decât să priviți doar prin vizor, există câteva avantaje. Să vedem cum poți folosi ecranul Live View pentru a face fotografii mai bune.

Vedeți întreaga imagine

Ați făcut vreodată o fotografie privind prin vizor în care ați decupat cu atenție o distragere chiar pe marginea cadrului, apoi, când v-ați uitat la fotografie mai târziu, orice a fost acea distragere rămâne încă pe marginea imaginii? Motivul este că vizorul camerei dvs. arată doar cea mai mare parte a imaginii. În general, este de aproximativ 95% (sau 98% pe camere mai bune). Iată cum arată.

Deși în mod normal nu este o afacere uriașă, înseamnă că uneori va trebui să tăiați pixeli, altfel buni, pentru a scăpa de o distragere pe care nu ați văzut-o în vizor. Cu ecranul de vizualizare live, vedeți întreaga imagine tot timpul.

Vezi cum vor arăta cu adevărat lucrurile

Nu numai că vezi întreaga imagine, dar mai bine vezi lucrurile cum vor arăta în imaginea finală. Vizorul vă arată lumina care intră în camera dvs. și care trece direct din oglindă în ochi. Pentru ca suficientă lumină să treacă, deschiderea este menținută larg deschisă. Nu veți vedea dacă imaginea dvs. este expusă corect sau cum arată adâncimea câmpului – cel puțin până când apăsați butonul de previzualizare DOF.

  Cum să joci Roblox pe Now GG

Cu ecranul de vizualizare live, camera dvs. afișează cum va arăta de fapt fotografia – sau cel puțin, o aproximare foarte bună a acesteia. Cu viteze mai mari ale obturatorului, ecranul de vizualizare live nu va arăta nicio neclaritate a mișcării.

Măriți pentru a obține focalizarea

Una dintre cele mai bune modalități de a vă concentra focalizarea exact acolo unde doriți – cel puțin pentru subiecții care nu se mișcă – este să focalizați manual folosind ecranul Live View. Puneți-vă camera pe un trepied, comutați obiectivul la focalizare manuală, apoi apăsați butonul de mărire din spatele camerei până când ajungeți la zoom-ul maxim – în mod normal, este de 10x.

Acum vă puteți regla cu atenție concentrarea. Practic, este singura modalitate de a face fotografii bune de stele.

Lucrați în întuneric sau cu filtre ND

În nopțile întunecate sau când utilizați filtre cu densitate neutră, vizorul optic devine aproape inutil. Nu poți vedea nimic prin ea. Cu ecranul Live View, totuși, puteți mări ISO până la 12800 sau chiar 25600.

Previzualizarea va arăta destul de zgomotoasă și proastă, dar, atâta timp cât există o cantitate mică de lumină, ar trebui să vă ofere suficientă vedere pentru a vă concentra și a compune fotografia. Nu uitați să reduceți ISO înapoi după.

Vizualizați o histogramă live

Histograma este un instrument cu adevărat util pentru a vedea cum sunt distribuite nivelurile de lumină în imaginile dvs. Sunt un mare fan al verificării histogramelor imaginilor tale ocazional pentru a mă asigura că nu îți explozi luminile sau nu zdrobiți umbrele.

Când fotografiați folosind Live View, puteți chiar să verificați o histogramă live în timp ce aliniați o fotografie: în mod normal, atingeți Informații de câteva ori și se va afișa. Este o tehnică grozavă dacă faci fotografii undeva, nivelurile de lumină continuă să se schimbe dramatic.

  8 cele mai bune HRMS SaaS pentru startup-uri și întreprinderi

Ecranul Live View este foarte util pentru forme lente, deliberate de fotografie, cum ar fi peisajele. Focalizarea precisă, o previzualizare adecvată și histograma fac mult mai ușor să faci fotografii mai bune. Asta nu înseamnă că vizorul nu este lipsit de utilizări: este mai rapid, funcționează mai bine în lumină puternică și este mult mai ușor atunci când ții camera cu mâna. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre camerele fără oglindă este că vizorele lor electronice combină beneficiile ambelor.

x