12/03/2023

Cum să faci artă generată de computer folosind AI

Popularitatea artei generate de computer folosind AI este la cote maxime. În zilele noastre, este pur și simplu denumită artă generată de AI. Datorită dezvoltărilor tehnologice majore în domeniul sistemelor AI generative, aproape oricine poate produce imagini AI uimitoare, descriind ceea ce vrea să vadă. Indiferent dacă ați luat vreodată o pensulă sau nu, puteți crea artă uimitoare folosind AI.

În acest articol, vă vom explica ce este arta generată de computer și cum puteți începe să vă creați propriile imagini AI imediat.

Ce este arta generată de AI?

Arta generată de AI este orice imagine creată folosind un model AI generativ. De obicei, aceasta implică introducerea unui text – numit prompt – într-un generator de artă AI.

Aceste sisteme text-to-image folosesc o gamă largă de tehnologii complexe, cum ar fi algoritmi de învățare profundă și rețele generative adversarial (GAN), produsul final fiind destul de uimitor. Folosind doar câteva cuvinte sau propoziții, modelul poate genera o imagine pe baza descrierii dvs.

Tehnologia AI poate fi cu siguranță dificil de înțeles, dar partea distractivă despre arta generată de AI este că nu trebuie să știi nimic despre cum să desenezi sau să pictezi și nici nu trebuie să știi nimic despre programarea computerelor. Există o mulțime de aplicații gratuite pe care le poți folosi pentru a genera lucrări de artă unice, singurul lucru pe care trebuie să-l aduci este imaginația ta.

Alegerea unui generator de artă AI

Generatoarele de artă AI pot fi descărcate ca aplicație sau utilizate într-un browser prin intermediul aplicațiilor bazate pe web. Dacă doriți să vă scufundați degetele de la picioare în iazul AI, atunci cel mai bun loc pentru a începe este cu unul dintre multele generatoare de AI text-to-image disponibile gratuit. Unele dintre cele mai puternice generatoare de artă AI pe care le puteți folosi includ:

Pentru cei interesați de care dintre ele iese pe primul loc, puteți citi o comparație alăturată a celor mai bune generatoare de artă AI.

Alte aplicații care merită verificate sunt Cafenea de noapte, OpenArtși Vis de Wombo. Sunt gratuite, ușor de utilizat și continuă să se îmbunătățească pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește.

  Codurile promoționale SMITE pentru zei și skinuri gratuite: valorificați acum

Cum să utilizați un generator de artă AI

Majoritatea generatoarelor de artă AI text-to-image funcționează în același mod. Tot ce trebuie să faci este să introduci un mesaj text și să vezi că arta prinde viață în fața ochilor tăi. Rezultatele vor apărea rapid, uneori în mai puțin de un minut, iar de acolo puteți descărca imaginea sau puteți alege să generați un alt set de imagini pe baza primului rezultat.

În caseta de text, începeți prin a introduce o propoziție care descrie imaginea pe care doriți să o creați. Când sunteți mulțumit de descrierea dvs., apăsați pe Enter sau pe butonul care spune Generare, Creare sau similar. Mai jos este o idee pe care am încercat-o în DALL-E.

Solicitare: O pictură digitală a unei fete care coace croissante în spațiul cosmic

Pe majoritatea platformelor, puteți face clic pe imagine pentru a o previzualiza sau descărca. Un alt truc este să cauți un buton care scrie Upscale, acest lucru vă va oferi opțiunea de a descărca o imagine cu rezoluție mai mare.

Multe platforme oferă credite gratuite de cheltuit pentru generarea de artă înainte de a trebui să plătiți pentru ceva, așa că puteți încerca mai multe generatoare de artă pentru a vă distra înainte de a vă gândi să cumpărați mai multe credite.

Dacă sunteți gata să începeți să faceți artă, iată câteva ghiduri specifice despre cum să creați imagini folosind generatoarele de artă AI:

Crearea unui prompt bun

După ce i-ați dat o primă încercare, puteți începe să vă gândiți cum să creați un prompt bun.

„Prompt Engineering” este un termen care se referă la oameni care folosesc diferite metode pentru a obține un rezultat al imaginii AI cât mai aproape posibil de ceea ce și-au propus. O metodă pe care o sugerăm este să începeți cu o listă de întrebări despre ce doriți să creați.

De exemplu, pune-ți următoarele întrebări:

  • Doriți să generați o fotografie, o pictură, un desen sau o randare 3D?
  • Este imaginea unui obiect, a unui peisaj sau a unei scene?
  • Ce culori ar trebui să includă imaginea? Adică, pastel, neon, întuneric, nuanțe vibrante sau tonuri dezactivate?
  • Ai un anumit material în minte? Adică plastic, beton, metal sau blană?
  • Ce vrei să vezi în fundal și în prim-plan?

Apoi puteți lua răspunsurile la aceste întrebări și puteți forma un prompt ca următorul:

Solicitare: O pictură în ulei a unei case de țară lângă un iaz, în tonuri de pământ, o pădure în fundal

Desigur, acest lucru nu este tot ceea ce puteți include în solicitarea dvs. La fel ca un artist adevărat, gândirea la tipul de iluminare pe care o doriți sau descrierea fiecărui subiect din imagine cu detalii deosebite va ajuta la producerea unor imagini mai bune. Chiar și notarea emoției scenei va modifica rezultatele.

  7 moduri de a vă asigura eficient afacerea împotriva atacurilor cibernetice

După cum puteți vedea în exemplul de mai sus, puteți combina cu ușurință multe dintre aceste lucruri într-o singură propoziție, separând fiecare idee printr-o virgulă. Dacă imaginea nu este exact ceea ce doriți, schimbarea ordinii cuvintelor poate produce rezultate destul de diferite.

Puteți vedea cum funcționează acest lucru în practică în imaginile de mai jos:

Prompt: O pictură acrilică a unei vaci în deșert, cer albastru vibrant deasupra, amiază, realistă, senină

Prompt: O pictură acrilică a unui deșert cu o vacă în el, cer albastru vibrant deasupra, amiază, realist, senin

Singura diferență dintre solicitări este că am schimbat ordinea cuvintelor de la „o vaca în deșert” la „un deșert cu o vacă în ea”. Acea mică schimbare a deplasat focalizarea departe de vacă, rezultând o imagine care a evidențiat peisajul.

Unele modele AI vor acorda mai multă importanță cuvintelor care se află la începutul unei propoziții decât la sfârșit. Prin urmare, merită să petreceți timp experimentând diferite variații prompte înainte de a abandona o idee.

Îmbunătățirea artei dvs. generate de AI

Există o mulțime de idei fantastice pentru a vă face să începeți să creați artă AI, dar cel mai bun sfat pentru a vă îmbunătăți propria artă este să fiți specific despre ceea ce doriți exact în imaginea dvs., până la stilul de artă, culoarea și materialul.

Deoarece mulți generatori de artă AI sunt instruiți folosind stiluri de artă celebre, ei pot înțelege termeni precum „impresionist”, „artă digitală” sau „pictură în acuarelă”. Puteți chiar să îi cereți să genereze artă în stilul unui artist celebru precum Van Gogh sau Picasso, sau să reflecte o anumită perioadă de timp.

Alți modificatori sunt mai puțin evidenți, dar pot produce rezultate surprinzător de grozave. De exemplu, explică NightCafe că utilizarea cuvântului cheie „motor ireal” produce rezultate care arată ca imagini redate 3D de înaltă rezoluție. Asta pentru că modelul AI înțelege că Unreal Engine este un motor de randare 3D folosit în mare măsură pentru dezvoltarea jocurilor.

Lăsând deoparte sugestiile, există o mulțime de sfaturi și trucuri pentru a crea o artă AI mai bună. Printre acestea se numără și învățarea cum să crești rezoluția imaginii tale generate de AI, astfel încât să poți începe să distribui online versiuni de înaltă calitate ale artei tale AI. De asemenea, puteți învăța câteva abilități Photoshop pentru a remedia greșelile din arta dvs. AI.

  11 Avantajele utilizării unui software antivirus – Importanța securității online

Unele generatoare de artă AI oferă, de asemenea, instrumente unice, cum ar fi caracteristica Outpainting de la DALL-E, care vă permite să generați noi imagini generate de AI care se integrează perfect în propria artă. Odată cu aceste evoluții în tehnologie, multe comunități au apărut în jurul unui interes comun pentru arta AI.

Există o mulțime de alte lucruri frumoase pe care le puteți face în interiorul unui generator de artă AI, care vă vor extinde creativitatea în moduri diferite.

Cea mai simplă funcție dintre toate este de a genera un nou set de variații. În termeni tehnici, modelul AI este nedeterminist, ceea ce înseamnă că poate continua să producă imagini diferite, în ciuda utilizării exacte a aceluiași prompt. Dacă nu vă plac rezultatele, apăsați butonul care spune Regenerare, New Variations sau similar.

O altă caracteristică comună în generatoarele de artă AI este capacitatea de a șterge și edita părți ale unei imagini. Acest lucru este util pentru acele imagini care sunt aproape perfecte, cu excepția unei distorsiuni ciudate sau a unui obiect aleatoriu din cadru. Puteți face acest lucru în DALL-E selectând o imagine și apăsând Editare. Utilizați instrumentul Ștergere pentru a elimina părți ale imaginii pe care doriți să o modificați, apoi faceți clic din nou pe Generare.

Unii generatori de artă AI vă oferă chiar și opțiunea de a vă încărca propria imagine ca punct de plecare. De acolo, puteți șterge părți ale imaginii și puteți regenera noi cadre AI. Sau utilizați imaginea originală ca referință pentru a genera noi variații.

De asemenea, puteți utiliza Outpainting în DALL-E pentru a extinde o imagine în direcții diferite pentru a crea scene mai mari, ceea ce înseamnă că puteți ieși din raportul 1:1 pe care îl folosește în mod implicit.

Profitați la maximum de generatoarele de artă AI

Frumusețea utilizării AI pentru a crea artă generată de computer este cât de ușor este. Scrierea unei propoziții este tot ce este nevoie pentru a genera prima pictură AI și există o mulțime de platforme pe care le puteți încerca gratuit.

Odată ce ați înțeles procesul, următorul pas este să lucrați la crearea unor solicitări de înaltă calitate. Faceți-vă imaginația să curgă gândindu-vă la stilul de artă specific, temele de culoare și iluminarea pe care doriți să le aibă imaginea dvs. Va fi nevoie de câteva încercări pentru a face totul corect, dar asta face parte din distracție!

x