Cum să eliberați spațiu de stocare pe iCloud

Recomandări cheie

 • Eliberarea spațiului de stocare iCloud vă poate împiedica adesea să treceți la un plan de stocare mai scump.
 • Ștergerea copiilor de rezervă nedorite iCloud, gestionarea bibliotecii de fotografii și ștergerea fișierelor mari iCloud Drive pot elibera câțiva gigaocteți de spațiu de stocare.

Nu mai aveți spațiu de stocare iCloud, dar nu doriți să vă actualizați planul? Învățați să profitați la maximum de spațiul pe care îl aveți deja, ceea ce implică eliminarea elementelor nedorite și efectuarea altor optimizări de stocare pentru a vă asigura că stocarea iCloud nu se umple rapid.

Cât costă stocarea iCloud?

Din fericire, iCloud nu este teribil de scump. Dacă doriți să faceți upgrade la un nivel superior în loc să petreceți timp ștergând date pentru a vă elibera spațiul de stocare existent, iată opțiunile dvs.:

 • 0,99 USD pe lună pentru 50 GB
 • 2,99 USD pe lună pentru 200 GB
 • 9,99 USD pe lună pentru 2TB
 • 29,99 USD pe lună pentru 6TB
 • 59,99 USD pe lună pentru 12TB

De asemenea, puteți obține spațiu de stocare iCloud împreună cu alte servicii Apple la un preț redus, abonându-vă la Apple One.

Verificați ce vă ocupă spațiul de stocare iCloud

Dacă sunteți sigur că preferați să vă petreceți timpul în loc să cheltuiți bani, mai întâi trebuie să verificați ce vă consumă spațiul de stocare iCloud.

Pe un iPhone, accesați Setări > [Your Name] > iCloud > Gestionează stocarea contului.

Pe un Mac, faceți clic pe logo-ul Apple din bara de meniu și accesați Setări de sistem > ID Apple > iCloud. Apoi, faceți clic pe Gestionare.

Acest lucru vă va spune ce folosește spațiul pe contul dvs. iCloud. Pentru majoritatea oamenilor, acestea vor fi probabil fotografii, mesaje, copii de rezervă iCloud, iCloud Drive și aplicații. Vă vom arăta mai jos cum să eliberați spațiu pentru fiecare dintre ele și multe altele.

  Editați focalizarea și intensitatea efectului de estompare în aplicația Google Camera

Ștergeți copiile de rezervă nedorite iCloud

Dacă ați deținut mai multe dispozitive iOS de-a lungul anilor, sunt șanse mari ca fiecare dintre aceste dispozitive să aibă propria copie de rezervă stocată în contul dvs. iCloud.

Puteți șterge copiile de siguranță ale dispozitivelor vechi pe care nu le mai utilizați urmând acești pași:

 • Pe iPhone, accesați Setări > [Your Name] > iCloud > Gestionează stocarea contului > Backup-uri.
 • Acum, veți vedea pentru ce dispozitive s-a făcut backup. Selectați dispozitivul pe care nu îl mai utilizați și atingeți Ștergeți backupul. Aceasta va elimina acea copie de rezervă din iCloud.
 • De asemenea, puteți atinge backupul dispozitivelor pe care le utilizați în continuare și puteți opri anumite aplicații să-și salveze datele în contul dvs. iCloud. Selectați dispozitivul și alegeți Afișați toate aplicațiile. Acum, dezactivați manual backup-urile pentru anumite aplicații și atingeți Dezactivați. Aceasta va elimina datele aplicației pentru acele aplicații din următoarea copie de rezervă iCloud.
 • Dacă utilizați un Mac, accesați meniul Apple > Setări de sistem > ID Apple > iCloud. Apoi, faceți clic pe Gestionare și selectați Copii de rezervă. Acum puteți alege ce copii de rezervă să ștergeți. Dar dacă nu doriți să ștergeți copii de rezervă și aveți nevoie de mai mult spațiu, nu uitați că puteți reduce dimensiunea copiei de rezervă pentru iPhone și puteți șterge datele aplicației de pe iCloud pentru a ajuta la eliberarea spațiului de stocare.

  Schimbați setările camerei iPhone-ului dvs

  Examinați setările camerei iPhone pentru a vă asigura că nu utilizați mai mult spațiu decât este necesar pe iCloud. Aceasta implică, printre altele, să decizi dacă poți trece la videoclipuri 720p sau 1080p în loc de 4K.

 • Pe iPhone (sau iPad), accesați Setări > Cameră > Formate. Pentru a economisi spațiu, alegeți Eficiență ridicată. Rețineți că acest lucru vă va salva fotografiile și videoclipurile în formatele HEIF și, respectiv, HEVC, care nu sunt la fel de acceptate ca JPG și MP4.
 • Acum, reveniți la setările camerei și atingeți Înregistrare video. În mod ideal, ar trebui să selectați cea mai mică rată de cadre și rezoluție. Nu veți obține cele mai fluide sau de cea mai bună calitate videoclipuri în acest fel, dar veți economisi spațiu pe iCloud.
 • De asemenea, selectați opțiunea Înregistrare Slo-mo din setările camerei și alegeți setarea pentru rata de cadre mai mică.
 • De asemenea, dezactivați Live Photo accesând Setări > Cameră > Păstrați setări. Acest lucru va împiedica iPhone-ul să înregistreze un videoclip de trei secunde cu fiecare fotografie pe care o faceți.
 •   Cum să remapați butonul Bixby de pe Samsung Galaxy S8/S8+ [No Root]

  Decupați-vă biblioteca de fotografii

  Acum că ați redus spațiul pe care îl vor ocupa fotografiile în continuare, este timpul să începeți să ștergeți elementele nedorite din biblioteca dvs. de fotografii.

  Deschideți aplicația Fotografii și atingeți Albume > Videoclipuri. Acum puteți atinge Selectați în colțul din dreapta sus și ștergeți toate videoclipurile de care nu aveți nevoie. În mod similar, puteți vizita albume pentru următoarele elemente: fotografii live, rafale, panorame, ralenti, time-lapse, capturi de ecran, înregistrări de ecran și multe altele. Ștergerea lucrurilor din acestea va elibera rapid mult spațiu. În cele din urmă, examinați albumul Recente din aplicația Fotografii pentru a vedea dacă puteți șterge unele imagini.

  Scăpați de mesajele vechi și nedorite

  Dacă aplicația Mesaje ocupă mult spațiu pe iCloud, puteți elibera rapid spațiu urmând acești pași:

 • Accesați Setări > Mesaje pe iPhone sau iPad.
 • Acum derulați în jos la Păstrați mesajele și schimbați-l de la Forever la 30 de zile sau 1 an. Apoi, atingeți Ștergeți. Mesajele mai vechi decât intervalul de timp pe care l-ați setat vor fi acum eliminate automat.
 • În continuare, să ștergem câteva chat-uri care ocupă mult spațiu. Accesați Setări > [Your Name] > iCloud > Gestionează stocarea contului > Mesaje. Acum, atingeți Top Conversații.
 • Atinge Editează în colțul din dreapta sus și selectează conversațiile pe care vrei să le ștergi. Apoi atinge pictograma coș de gunoi din colțul din dreapta sus pentru a șterge un chat.
 • Dacă nu sunteți pregătit să ștergeți conversații întregi, deschideți o discuție, atingeți numele persoanei de contact din partea de sus și derulați în jos la Fotografii. Atingeți Vedeți tot, apoi ștergeți manual imaginile și videoclipurile de care nu aveți nevoie. În mod similar, puteți vizita secțiunea Documente pentru a șterge PDF-uri mari și alte fișiere.
 •   Cum să sincronizați selectiv folderele cu Google Drive

  Ștergeți fișierele mari de pe iCloud Drive

  Dacă utilizați iCloud Drive pe oricare dintre dispozitivele dvs. Apple, verificați-l pentru a vă asigura că fișierele nedorite nu ocupă mult spațiu. Deschideți aplicația Fișiere pe iPhone sau iPad și atingeți Răsfoire în partea de jos. Selectați iCloud Drive și verificați fiecare folder pentru a vedea dacă puteți șterge ceva. Pentru a face același lucru pe un Mac, deschideți o fereastră Finder și faceți clic pe iCloud Drive în bara laterală.

  Cu toate acestea, dacă ștergeți accidental fișierul greșit, nu vă faceți griji. Există o modalitate de a restabili fișierele șterse în iCloud Drive.

  Ștergeți e-mailurile mai vechi

  Dacă utilizați aplicația Apple Mail și contul de e-mail iCloud, probabil că veți avea mai multe e-mailuri de care nu mai aveți nevoie. Aceste e-mailuri vă pot ocupa și prețiosul spațiu iCloud. Iată cum să le ștergeți:

 • Deschide aplicația Mail.
 • Accesați pagina Cutii poștale și alegeți iCloud.
 • Selectați Editați în colțul din dreapta sus, apoi alegeți e-mailurile pe care doriți să le ștergeți.
 • Atinge Coș de gunoi, apoi selectează Mesaj de gunoi.
 • Rețineți că acest lucru se aplică numai pentru e-mailul dvs. iCloud, nu și pentru alte conturi de e-mail, cum ar fi Gmail, pe care este posibil să le fi conectat la aplicație.

  Sper că ați reușit să eliberați câțiva gigaocteți de spațiu de stocare pe iCloud până acum. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a preveni pentru moment temutele ferestre pop-up „iCloud Storage is Full” de pe iPhone, iPad sau Mac. Dar dacă mai aveți nevoie de spațiu, luați în considerare actualizarea planului de stocare iCloud.