Cum să dezordineți marcajele browserului dvs. web

Marcajele browserului pot deveni o mizerie în timp. Aveți nevoie de marcaje pentru sute de pagini web pe care nu le vizitați niciodată? Iată cum să faceți copii de rezervă ale marcajelor, să le curățați eficient și să păstrați un browser mai organizat pe viitor.

Mai întâi, faceți backup pentru marcajele dvs

Ștergerea unui număr mare de marcaje poate fi dificilă. Ce se întâmplă dacă ai nevoie de o pagină web obscure pe care ai marcat-o acum trei ani?

Pentru a evita acest stres, faceți mai întâi o copie de rezervă a marcajelor. Browserul vă poate exporta marcajele într-un fișier HTML. Dacă aveți nevoie vreodată de unele marcaje pe care le-ați șters, puteți vizualiza fișierul HTML în browser sau chiar îl puteți importa și obține înapoi toate marcajele șterse.

Este ușor să începeți să ștergeți un număr mare de marcaje dacă au fost făcute copii de rezervă. Le puteți găsi oricând din nou dacă aveți nevoie de ele – și există șanse mari să nu veți avea nevoie de ele.

Iată cum să faci copii de rezervă ale marcajelor în toate browserele mari:

Google Chrome: faceți clic pe meniu > Marcaje > Manager marcaje. Faceți clic pe butonul de meniu din colțul din dreapta sus al paginii Manager marcaje și selectați „Exportați marcaje”.
Mozilla Firefox: Faceți clic pe meniu > Bibliotecă > Marcaje > Afișați toate marcajele. În fereastra Bibliotecă, faceți clic pe Import și Backup > Export Bookmarks to HTML.
Apple Safari: faceți clic pe Fișier > Exportați marcaje. Dați un nume fișierului și alegeți o locație de salvare.
Microsoft Edge: Faceți clic pe meniu > Setări > General > Import sau Export. Selectați „Preferate” și faceți clic pe butonul „Exportați în fișier”.
Internet Explorer: Faceți clic pe pictograma Favorite (stea) din bara de instrumente, faceți clic pe săgeata în jos din dreapta Adăugare la Favorite și selectați „Import și Export”. Selectați „Exportați într-un fișier”, faceți clic pe „Următorul”, selectați „Preferate”, faceți clic pe „Următorul”, selectați folderul principal „Preferate”, faceți clic pe „Următorul”, alegeți o locație pentru fișier și faceți clic pe „Exportați”.

  Această clonă Ambilight accesibilă este mult mai bună decât se aștepta

Salvați marcajele într-un loc sigur, cum ar fi un folder Dropbox, Google Drive sau Microsoft OneDrive.

După ce ați terminat, puteți face dublu clic pe fișierul .html pentru a vedea conținutul acestuia. Puteți deschide fișierul și utilizați Ctrl+F pentru a căuta marcaje sau puteți utiliza funcția de importare a marcajelor din browser pentru a restabili marcajele în browser.

Curățați acele marcaje

Acum puteți începe să ștergeți marcajele. Probabil că este mai ușor să faci asta în managerul de marcaje al browserului tău web. De exemplu, pentru a-l deschide în Chrome, faceți clic pe meniu > Marcaje > Manager marcaje.

Puteți să faceți clic dreapta pe un marcaj sau un dosar și să selectați „Ștergeți” pentru a-l șterge sau să faceți clic stânga pe un marcaj și să apăsați tasta Ștergere de pe tastatură. Pentru a selecta mai multe marcaje, țineți apăsată tasta Ctrl în timp ce faceți clic stânga pe ele. Pentru a selecta o serie de marcaje, faceți clic pe unul, țineți apăsată tasta Shift, apoi faceți clic pe altul. Puteți ține apăsată tasta Ctrl și faceți clic pe marcajele selectate pentru a le deselecta. Apăsați tasta Comandă în loc de tasta Ctrl pe un Mac.

Presupunând că sincronizați datele browserului, acest lucru va curăța și marcajele dezordonate de pe telefon. Puteți, desigur, să gestionați marcajele de pe telefon sau tabletă. Aceste modificări se vor sincroniza cu browserul de pe PC sau Mac.

Sau doar ascunde-le, pentru moment

Dacă chiar și acest lucru este prea mult pentru tine, le poți scăpa din vedere. Apăsați Ctrl+A pentru a selecta toate marcajele vizibile. Pe un Mac, apăsați Command+A. Apoi le puteți trage într-un alt dosar – de exemplu, le puteți trage în dosarul „Alte marcaje” din Chrome sau chiar le puteți crea un alt dosar. Apoi le puteți plasa pe cele pe care doriți să le utilizați la nivelul superior și toată dezordinea va fi ascunsă în spatele acelui folder.

  12 cele mai bune birouri în picioare pe care le puteți obține în Marea Britanie

Acesta este un compromis bun între ștergerea imediată a acelor marcaje și a le avea în față toată ziua. Puneți acele marcaje într-un dosar ascuns și, dacă folosiți vreodată un marcaj, mutați-l din folder. Când vă simțiți confortabil că nu aveți nevoie de marcajele din dosar, puteți șterge întregul folder. La urma urmei, încă mai aveți acel fișier de rezervă cu marcaj, oricum.

Faceți bara dvs. de instrumente Marcaje mai compactă

Dacă doriți să păstrați o grămadă de marcaje pe bara de instrumente pentru un acces ușor, numele ocupă mult spațiu. Puteți elimina numele unui marcaj, iar acesta va apărea ca pictogramă pe bara de instrumente. Acest lucru vă va oferi mult mai mult spațiu cu care să lucrați. Pentru a redenumi un marcaj în Chrome, faceți clic dreapta pe el și selectați „Editați”, apoi schimbați-i numele. Alte browsere funcționează similar.

Desigur, nu trebuie să eliminați cu totul numele. Ai putea să-l scurtezi. De exemplu, puteți redenumi marcajul „Google Calendar” doar „Calendar”, ceea ce l-ar micșora pe bara de instrumente. Marcajele dvs. pot deveni mult mai compacte și mai ușor de identificat dintr-o privire.

Arhivați paginile web în loc să le marcați

Dacă vă treziți să marcați lucruri pentru a le reține, luați în considerare marcarea tuturor acestor articole într-un dosar specific – un fel de „căsuță de poștă” pentru marcaje. Treceți prin acel dosar la fiecare câteva săptămâni și ștergeți toate marcajele care nu vă interesează.

Sau, dacă doriți să arhivați pagini web pentru a le utiliza mai târziu, luați în considerare utilizarea unei aplicații precum OneNote sau Evernote. Aceste aplicații vor arhiva textul complet al oricărei pagini web și mai târziu le puteți căuta în aplicația OneNote sau Evernote. Ei vor păstra chiar și textul paginii web, astfel încât să îl puteți vizualiza în continuare dacă acesta scade. Este mult mai convenabil să găsiți informații decât să căutați prin marcajele dvs., care includ doar titlul paginii web.

  20 de instrumente open-source pot ajuta cercetarea în vindecarea COVID-19

Sunt marcajele dvs. cu adevărat utile?

Cheia pentru dezordine este să fii sincer cu tine însuți despre cât de util este ceva. După cum ar spune Marie Kondo, acele semne de carte îți aduc bucurie?

Un marcaj care duce la un instrument de lucru pe care îl utilizați în fiecare zi sau la o anumită rețetă pe care o iubiți ar putea fi cu siguranță util. Dar, dacă aveți sute de marcaje, este posibil ca multe dintre ele să nu vă fie cu adevărat utile, ci să fie în jur „pentru orice eventualitate”.

Fi onest cu tine insuti. Acesta este web și puteți găsi majoritatea lucrurilor printr-o căutare rapidă pe Google. Probabil că veți apela la Google în loc de marcajele dvs. aglomerate, dacă vreodată trebuie să găsiți ceva, oricum.