Cum să dezactivați netezirea mișcării pe un televizor Roku

Televizoarele Roku folosesc uneori o tehnologie pe care o numesc „Action Smoothing” pentru a accelera în mod artificial rata de cadre a videoclipurilor, dar adesea sfârșește prin a arăta fals și distruge aspectul cinematografic al filmelor.

Ce este „Action Smoothing” oricum?

Action Smoothing este implementarea de către Roku a netezirii mișcării, o caracteristică comună la televizoarele de ultimă generație. Netezirea mișcării funcționează prin creșterea ratei de cadre a videoclipului de pe televizor. Mai multe cadre fac mișcarea să se simtă mai lină, dar există o problemă: din moment ce nu există nicio modalitate de a crea cadre noi de nicăieri, trebuie să ia două cadre și să încerce să-și dea seama care este „cadru între”. Acest lucru duce la o mulțime de cadre neclare în mișcare și la un număr destul de mare de artefacte.

Roku spune că „Action Smoothing” reduce „floarea în mișcare”, ceea ce este adevărat în ceea ce privește. Vă poate ajuta să vedeți mai ușor obiectele care se mișcă rapid, dar adaugă un pic de estompare a mișcării imaginilor intermediare pentru a le face mai fine. Acest lucru poate fi bun pentru evenimente live cu acțiune rapidă, cum ar fi sportul, dar poate face ca filmele și emisiunile TV să pară ciudate.

Această funcție nu este inclusă pe toate televizoarele Roku. Nu l-am putut găsi pe niciunul dintre televizoarele noastre TCL Roku, dar unii producători îl includ.

Cum să dezactivezi opțiunea de netezire a acțiunii

Din fericire, puteți dezactiva această funcție pe televizorul dvs. Roku. Roku ascunde opțiunea din „Setări avansate de imagine” din meniu, pe care o puteți deschide apăsând butonul „*” de sub panoul de direcție de pe telecomandă. Rețineți că modul în care funcționează apăsarea butonului se modifică în funcție de ceea ce este pe ecran. Nu funcționează pe pagina de pornire Roku sau pe paginile de pornire ale aplicațiilor de streaming video, care folosesc toate butonul „*” pentru alte lucruri. Trebuie să redați un videoclip într-o aplicație de streaming pentru a accesa meniul. De asemenea, puteți accesa meniul apăsând pur și simplu „*” atunci când ați selectat o anumită intrare HDMI sau altă intrare pe televizor – nu este nevoie ca un videoclip să fie redat atunci.

  Cel mai bun IDE pentru Python

Dacă Roku dvs. are netezirea mișcării, veți vedea opțiunile „Netezirea acțiunii” în Setări avansate pentru imagine. Există patru niveluri diferite de atenuare a acțiunii pe care le puteți selecta: Ridicat, Mediu, Scăzut și Dezactivat. Dacă doriți doar să scăpați de efectul de netezire a mișcării, selectați „Dezactivat”. Celelalte niveluri vor folosi mai puțină netezire a mișcării, dar vor interpola în continuare conținutul. (Dacă nu vedeți opțiunile Action Smoothing, televizorul dvs. Roku nu are mișcare netezire.)

Televizorul dvs. Roku vă va salva setările, dar are setări diferite pentru diferite tipuri de conținut. Iată ce spune Roku:

Setările de atenuare a acțiunii sunt unice și persistente pentru fiecare intrare și pentru fiecare tip de conținut (de exemplu, 1080p, 4K, 4K HDR). De exemplu, dacă aveți un player Blu-ray™ 4K conectat la HDMI 1, puteți aloca o altă setare de atenuare acțiuni pentru filme 1080p, filme 4K și filme 4K HDR. De fiecare dată când reveniți la HDMI 1 pentru a viziona un film, setarea Action Smoothing revine automat la valoarea atribuită, în funcție de tipul de conținut vizionat.

Dacă aveți alte probleme, ar trebui să consultați Manual TV Roku pentru ajutor suplimentar.