Cum să curățați Instalați Windows 11

Recomandări cheie

 • Actualizarea la Windows 11 este ușoară și se poate face direct prin Windows 10 sau cu o instalare curată pentru o senzație de sistem de operare proaspătă.
 • Pentru a curăța instalarea Windows 11, trebuie să pregătiți un ISO Windows 11 și o unitate flash USB bootabilă. Asigurați-vă că dispozitivul dvs. îndeplinește specificațiile minime pentru Windows 11.
 • De asemenea, puteți instala Windows 11 pe un alt dispozitiv sau pe o mașină virtuală diferită pentru a-l testa înainte de a vă implica pe sistemul de operare mai nou. Asigurați-vă că resursele de sistem sunt adecvate pentru a rula Windows 11 fără probleme.

Vă gândiți la un upgrade la Windows 11? Puteți face upgrade direct prin Windows 10, dar este posibil să preferați o instalare curată a Windows 11 pentru a începe cu un sistem de operare nou. Sau poate doriți să instalați Windows 11 pe un dispozitiv complet diferit. Indiferent de motivele dvs., este ușor să instalați Windows 11.

Cum să curățați Instalați Windows 11

Există câteva lucruri pe care trebuie să le pregătiți înainte de a putea continua cu instalarea Windows 11 – în special Windows 11 ISO și unitatea flash USB bootabilă Windows 11 de pe care o veți instala. În plus, dacă instalați Windows 11 pe un dispozitiv nou, merită să luați în considerare specificațiile minime ale Windows 11 pentru a vă asigura că mașina dvs. este la zero.

1. Descărcați Windows 11 Media Creation Tool

Primul lucru de care aveți nevoie este o copie a ISO Windows 11, care este imaginea de disc care conține fișierele de instalare Windows 11:

  Cum să personalizați orele de liniște, acum Focus Assist pe Windows 10
 • Îndreptați-vă spre Descărcare Windows 11 pagină.
 • Sub Creare Windows Media, selectați Descărcați acum.
 • Rulați Instrumentul de creare a conținutului media după ce se termină descărcarea, apoi acceptați termenii și condițiile.
 • Descărcați Windows 11 Disk Image ISO

  Pe pagina de descărcare Windows 11, există și opțiunea de a descărca direct ISO pentru imaginea discului Windows 11:

 • Selectați Windows 11 folosind meniul drop-down.
 • Selectați limba pe care doriți să o folosească Windows 11.
 • Selectați linkul de descărcare pentru a începe procesul de descărcare.
 • Odată descărcat, treceți la secțiunea trei despre cum să vă inscripționați ISO pe o unitate flash USB.

  2. Creați o unitate USB bootabilă Windows 11

  Acum, instrumentul Windows 11 Media Creation Tool vă oferă două opțiuni: creați o unitate flash USB sau descărcați un ISO Windows 11. Puteți utiliza oricare dintre opțiuni pentru o instalare curată a Windows 11, singura diferență majoră fiind că va trebui să creați singur o unitate flash USB bootabilă dacă descărcați ISO. Oricare dintre opțiuni funcționează bine, totuși.

  Unitate flash USB Windows 11

 • Selectați unitatea flash USB > Următorul.
 • Alegeți unitatea flash USB pe care doriți să o utilizați, urmată de Următorul.
 • Instrumentul de creare media va începe procesul de descărcare a Windows 11 și de creare a unității flash de pornire.
 • Fișier ISO Windows 11

 • Selectați fișierul ISO > Următorul.
 • Alegeți o locație memorabilă pentru a salva fișierul ISO și dați-i un nume la îndemână (cum ar fi Windows 11).
 • Instrumentul de creare media va începe procesul de descărcare a Windows 11 și salvare pe computer.
 • După ce ați terminat, treceți la secțiunea următoare.

  3. Inscripționați Windows 11 ISO pe o unitate flash USB bootabilă

  Dacă ați folosit Windows 11 Media Creation Tool pentru a crea o unitate flash USB bootabilă, puteți sări înainte la următoarea secțiune.

  Dacă ați ales să creați un ISO Windows 11, acum va trebui să creați o unitate flash USB (sau DVD) Windows 11 bootabilă pentru instalare. Există multe instrumente pe care le puteți folosi pentru a crea un ISO bootabil. Cu toate acestea, în acest exemplu, voi folosi Rufus, care este un instrument la îndemână, ușor, care vă ajută cu setările de ardere ISO. De asemenea, veți avea nevoie de o unitate flash USB cu cel puțin 8 GB de stocare. Unitatea va fi ștearsă complet în timpul procesului de ardere ISO, așa că asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a tuturor datelor existente din ea înainte de a continua.

    Cum să eliminați autentificarea PIN din Windows 10

  Introduceți unitatea flash USB, apoi:

 • Deschide Rufus.
 • Apăsați butonul Selectați. Navigați la locația fișierului ISO din Windows 11 și selectați-l.
 • Rufus va actualiza automat unitatea și proprietățile de ardere. Apăsați pe Start când sunteți gata să continuați.
 • Procesul de ardere Windows 11 ISO va dura câteva minute, așa că du-te și fă o ceașcă de ceai sau cafea și se va termina când te întorci.

  4. Instalați Windows 11 utilizând USB-ul de pornire

  Odată ce Rufus termină de inscripționat unitatea flash USB bootabilă Windows 11 (sau dacă ați creat mediul de instalare Windows 11 folosind Instrumentul de creare media), îl puteți utiliza pentru a instala noul sistem de operare. Iată procesul:

 • Asigurați-vă că computerul pe care instalați Windows 11 este oprit. Introduceți mediul de instalare Windows 11.
 • Porniți computerul și atingeți cheia de intrare BIOS/UEFI.
 • Odată ajuns în setările BIOS/UEFI, va trebui să găsiți o opțiune de pornire de pe USB printr-o modificare temporară a ordinii de pornire. Meniul este probabil sub Opțiuni de pornire sau ceva similar. Mutați unitatea flash USB de instalare Windows 11 în poziția de pornire principală.
 • Salvați și ieșiți din BIOS/UEFI. Mașina dvs. va reporni. După ce pornește, veți porni în procesul de instalare Windows 11.
 • Când începe procesul de instalare Windows 11, selectați Instalați acum. Pe ecranul următor, selectați Personalizat pentru a continua cu instalarea curată a Windows 11. De asemenea, vi se va cere cheia de produs Windows. Cu toate acestea, puteți introduce cheia de produs mai târziu sau o puteți importa din contul Microsoft după instalare.
 • Apoi, trebuie să alegeți unitatea pe care doriți să instalați Windows 11. Dacă porniți dublă Windows 11, selectați unitatea secundară. În caz contrar, dacă doriți o instalare completă curată a Windows 11, selectați unitatea corespunzătoare, urmată de Următorul.
 • Procesul de instalare Windows 11 va începe. Când instalarea se termină, puteți începe să introduceți datele de conectare, configurațiile tastaturii și multe altele. În acest moment, dacă introduceți acreditările contului Microsoft, cheia de produs Windows se va actualiza automat, validând instalarea Windows 11 (dacă sunteți eligibil pentru o actualizare gratuită la Windows 11).
 •   Cum se instalează Windows 11 fără TPM [Bypass CPU requirements]

  Lucrați pe rând paginile de configurare Windows 11, verificându-le pe măsură ce mergeți. Există opțiuni pentru confidențialitate, locație, partajarea datelor și multe altele.

  Ce este Asistentul de instalare Windows 11?

  Asistentul de instalare Windows 11 este un instrument Microsoft care vă ghidează prin procesul de actualizare de la Windows 10 la 11 „pe un dispozitiv pe care îl utilizați în prezent”.

  Acest lucru înseamnă că nu veți finaliza o instalare curată a Windows 11, ci veți face upgrade de la Windows 10, care poate lăsa în urmă unele fișiere, artefacte și așa mai departe.

  Cu toate acestea, este încă o modalitate utilă de a face upgrade la Windows 11, mai ales dacă nu vă deranjează să instalați singur Windows 11 și doriți doar să finalizați upgrade-ul.

  Puteți instala Windows 11 pe o mașină virtuală?

  Dacă nu doriți să instalați Windows 11 pe computerul principal, îl puteți instala oricând pe o mașină virtuală. Opțiunea de mașină virtuală vă oferă o modalitate de a testa Windows 11 fără a vă angaja pe deplin la noul sistem de operare.

  Instalarea Windows 11 pe o mașină virtuală precum VMWare Workstation Player urmează o mare parte din același proces ca și instalarea direct pe hard disk sau pe unitatea SSD, doar că nu trebuie să vă faceți griji despre arderea ISO Windows 11 pe o unitate flash USB. În schimb, software-ul mașinii virtuale poate porni fișierele de instalare din ISO direct, fără a fi nevoie de o unitate flash bootabilă.

  Nu uitați că aveți nevoie de resurse de sistem adecvate pentru a rula Windows 11. Dacă nu aveți un procesor suficient de puternic sau suficientă RAM, experiența dvs. cu Windows 11 va avea de suferit.