Cum să creezi un canal WhatsApp

Spre deosebire de platformele de social media, WhatsApp este mai intim, deoarece vă puteți adresa urmăritorilor pe platforma pe care o folosesc pentru comunicarea personală.

Dar puteți crea un canal WhatsApp dacă doriți să ajungeți la un public mai larg în aplicație. Vă vom arăta cum să creați un canal pe WhatsApp și de ce ar trebui.

Actualizați-vă aplicația WhatsApp pentru a accesa canalele

Din august 2023, funcția Canal a WhatsApp este încă relativ nouă, așa că este posibil să nu o aveți imediat. Mai întâi va trebui să actualizați aplicația pentru a vă asigura că aveți acces la funcție.

Canalele WhatsApp nu sunt disponibile în toate țările și teritoriile în care aplicația este disponibilă. Din august 2023, funcția Canale WhatsApp este live numai în Singapore, Columbia, Ucraina, Chile, Malaezia, Egipt, Peru, Kenya și Maroc.

Accesați Magazinul Play sau App Store și căutați WhatsApp. Atingeți butonul Actualizare de lângă WhatsApp din pagina cu rezultatele căutării dacă aceasta este o opțiune. În caz contrar, veți vedea butonul Deschidere în loc de Actualizare dacă aveți deja cea mai recentă versiune instalată.

Cum să creezi un canal pe WhatsApp

Puteți crea un canal WhatsApp atât pe aplicațiile Android, cât și pe iOS. Vă vom arăta cum să o faceți pe ambele, începând cu Android.

Pe Android, urmați acești pași:

 • Deschide WhatsApp și atinge Actualizări.
 • Atingeți butonul Plus (+) de lângă Canale și selectați Creare canal.
 • În ecranul pop-up, selectați Continuare.
 • Apoi, introduceți numele canalului și adăugați o descriere. Terminați prin adăugarea unei fotografii de profil a canalului.
 • În cele din urmă, atingeți Creați canal pentru a finaliza procesul.
 •   Cum să-ți faci propriul pachet de autocolante pentru WhatsApp pe iPhone și Android

  Dacă utilizați un iPhone, urmați acești pași:

 • În WhatsApp, atingeți Actualizări în stânga jos.
 • Atingeți butonul Plus (+) din dreapta sus și selectați Creare canal din fereastra pop-up.
 • Atinge Continuare.
 • Apoi, completați detaliile canalului dvs. Adăugați o fotografie de profil selectând Editați, apoi selectați una dintre opțiunile disponibile. După aceea, adăugați un nume și o descriere a canalului.
 • Atingeți Creați canal pentru a finaliza.
 • WhatsApp va crea un canal instantaneu. La fel ca și crearea unei comunități WhatsApp, WhatsApp nu are niciun proces de aprobare pentru crearea de canale. Și odată ce ți-ai creat canalul, poți posta mesaje imediat.

  În ciuda acestui fapt, amintiți-vă că WhatsApp are putere asupra Canalelor și poate lua măsuri dacă încălcați regulile sale. Orientările generale descurajează partajarea conținutului care este ilegal sau care poate dăuna oamenilor. Platforma poate lua, de asemenea, măsuri împotriva canalelor surprinse se implică în fraude și distribuie conținut care nu este adecvat vârstei pentru publicul WhatsApp.

  În general, vă sfătuim să evitați toate lucrurile care vă pot face interzis pe WhatsApp dacă doriți să fiți în siguranță.

  De ce ar trebui să creezi un canal pe WhatsApp

  Dacă deții o afacere sau ești o personalitate cunoscută, ar trebui să creezi un canal pe WhatsApp. Un motiv este acela de a vă permite să vă conectați cu urmăritorii dvs. și să le oferiți actualizări chiar în WhatsApp. Fie că este vorba despre o vânzare limitată în desfășurare sau despre o actualizare importantă despre serviciile sau viața ta, canalele WhatsApp sunt indispensabile.

  De asemenea, puteți folosi canalul pentru a solicita feedback de la urmăritori sau clienți prin sondaje. Funcția Channel WhatsApp poate fi, de asemenea, un instrument esențial pentru expunere, deoarece platforma vă poate prezenta în directorul de căutare, permițând oricui să descopere și să urmărească canalele WhatsApp.

    7 moduri de a remedia WhatsApp care nu sincronizează contactele pe Android

  În calitate de administrator, veți avea, de asemenea, în viitor, puterea de a bloca oamenii să facă capturi de ecran și să trimită mesaje de pe canalul dvs. dacă confidențialitatea dvs. este ceea ce aveți nevoie.

  Extindeți-vă acoperirea pe WhatsApp creând un canal

  Acum că știi cum să creezi un canal pe WhatsApp, continuă și creează unul. Puteți crea unul instantaneu urmând pașii de mai sus, deschizând ușile pentru mai multă expunere pe platformă.

  Canalele au confidențialitate încorporată, astfel încât nu trebuie să dezvăluiți numărul dvs. publicului și puteți restricționa partajarea informațiilor.