Cum să creați și să partajați liste în Google Maps

Te străduiești să ții evidența tuturor locurilor și locațiilor tale preferate pe care le-ai vizitat în Google Maps? Puteți folosi funcția de liste pentru a vă organiza. Indiferent dacă utilizați un dispozitiv iPhone sau Android, vă vom ajuta să începeți cu listele Google Maps.

Ce sunt listele în Google Maps?

Listele din Google Maps sunt locații pe care le salvați în pachete. Vă puteți gândi la o listă ca la un folder pentru stocarea unui set de locuri. Hărți Google oferă în mod prestabilit câteva liste, care includ Favorite, Doriți să mergeți, Planuri de călătorie, Locații etichetate și Marcate cu stea.

Cu toate acestea, pe lângă acestea, puteți crea liste noi și puteți adăuga locațiile dorite la ele. Vă puteți accesa listele în fila Salvat a aplicației Google Maps.

Cum se creează liste în Google Maps

Pentru a crea liste în Google Maps, deschideți aplicația și atingeți pictograma Salvat din partea de jos a ecranului. Atingeți + Listă nouă și selectați o pictogramă, un nume și o descriere pentru listă. Puteți alege dintr-unul dintre emoji-urile preferate pentru pictogramă pentru a face fiecare listă să iasă în evidență.

De asemenea, îl puteți seta la Privat sau Partajat. După ce ați terminat, atingeți Salvați în colțul din dreapta sus. Lista va apărea acum sub Listele tale. O veți vedea și când încercați să adăugați o locație la o listă.

  Cum să transformi Caps Lock al Mac-ului tău într-o cheie suplimentară de modificare

Cum să adăugați locații la liste

După ce ați creat o listă, adăugați locații la ea este ușor. Acest lucru se aplică și locațiilor pe care le puteți găsi atunci când navigați pe Google Maps pe computer. Urmați acești pași:

 • Căutați și găsiți locația în cauză în Google Maps.
 • Atingeți Salvați. Dacă nu îl puteți găsi cu ușurință, ca în captura noastră de ecran de mai jos, derulați la dreapta.
 • Selectați listele la care doriți să adăugați locația și atingeți Terminat în colțul din dreapta sus.
 • Alternativ, puteți adăuga locații selectând lista în sine. Mergeți la fila Partajat, selectați lista la care doriți să adăugați locații și atingeți Adăugați.

  Dacă doriți să eliminați o locație din listă, atingeți cele trei puncte de lângă listă și alegeți Editați lista. Apoi atingeți butonul X de lângă numele locului.

  Cum să partajați liste în Google Maps

  În mod implicit, toate listele sunt private, cu excepția cazului în care modificați tipul listei în timp ce creați una. Dacă doriți să faceți o listă publică pentru ca oricine să o vadă, atingeți cele trei puncte din dreapta unei liste și atingeți Partajați lista.

  Dacă încercați să partajați o listă privată, veți primi o fereastră pop-up care vă clarifică faptul că oricine are linkul vă poate accesa lista. Atingeți Continuați și selectați una sau mai multe dintre persoanele dvs. de contact. Alternativ, puteți copia linkul în clipboard și îl puteți lipi oriunde doriți.

  Pe de altă parte, dacă doriți să opriți partajarea unei liste Google Maps, atingeți cele trei puncte de lângă listă și alegeți Opțiuni de partajare. Apoi, selectați tipul de listă Privată pe ecranul următor.

    Cum să rezervați un Uber în Google Maps

  Partajarea listelor este o modalitate fantastică de a-i ține pe cei dragi la curent cu diferite ocazii. Ați putea să-l folosiți pentru a împărtăși colegii dvs. locurile de prânz preferate sau pentru a prezenta orașul turiștilor în vizită. Acest lucru, alături de alte funcții avansate Google Maps, îl face cel mai bun partener de călătorie.