Cum să configurați și să utilizați locațiile de rețea pe un Mac

Mac-ul există atât de mult încât există unele caracteristici despre care mulți au uitat sau nu au știut niciodată că există. Locațiile din rețea sunt un exemplu grozav, dar pot fi foarte utile. Iata de ce.

Locațiile de rețea fac parte din macOS de ani de zile, dar este păcat cât de des rămân neutilizate. Dacă sunteți o persoană care vă folosește în mod regulat Mac-ul în mai multe locații și se conectează la rețele diferite atât cu fir, cât și fără fir, atunci folosirea mai multor locații de rețea poate fi o salvare.

Ce sunt locațiile de rețea?

Cel mai bun mod de a gândi locațiile din rețea este ca o colecție de preferințe salvate. Dacă vă place să aveți conexiunea Ethernet configurată într-un singur sens acasă, dar doriți să aveți setări diferite la birou, atunci o pereche de locații de rețea este perfectă, deoarece vă scutește de a vă scufunda în Preferințele de sistem de fiecare dată când lucrați dintr-un loc diferit. De asemenea, este posibil să doriți să aveți diferite comenzi de servicii configurate, în funcție de locul în care vă aflați, de exemplu.

Cum se configurează o locație în rețea

Pentru a începe, deschideți meniul Apple și faceți clic pe „Preferințe de sistem”.

Apoi, faceți clic pe „Rețea”.

În partea de sus a ferestrei, faceți clic pe meniul drop-down „Locație”, apoi faceți clic pe „Editați locații”.

Faceți clic pe butonul „+” pentru a adăuga o nouă locație și apoi introduceți numele dorit. De asemenea, puteți elimina locații făcând clic pe butonul „-“ după ce acestea nu mai sunt necesare.

  Top 8 instrumente pentru monitorizarea modificărilor site-ului

Faceți clic pe butonul „Terminat”. Noua ta locație va fi acum selectabilă în meniul drop-down Locație pe care l-am văzut mai devreme. Selectați-l și apoi faceți toate modificările necesare. Orice modificări pe care le faceți vor fi salvate pentru locația respectivă după ce faceți clic pe butonul „Aplicați”.

Cum să schimbați locațiile

Când trebuie să selectați o nouă locație, cel mai rapid mod de a face acest lucru este să faceți clic pe logo-ul Apple, să selectați „Locație” și apoi să alegeți locația pe care doriți să deveniți activ.