Ce este folderul „Modul Dumnezeu” în Windows 10 și cum îl activez?

Ce se întâmplă dacă Windows vă permite să accesați rapid instrumente administrative, opțiuni de backup și restaurare și alte setări importante de gestionare dintr-o singură fereastră? Dacă asta sună bine, nu căutați mai departe decât așa-numitul „Modul Dumnezeu”.

Ce este modul Dumnezeu?

Nu, God Mode nu deblochează funcții secrete suplimentare în Windows și nu vă permite să faceți orice ajustări pe care nu le puteți face în interfața obișnuită Windows. În schimb, este pur și simplu un folder special pe care îl puteți activa și care expune majoritatea instrumentelor de administrare, management, setări și Panou de control ale Windows într-o interfață unică, ușor de defilat.

Și da, puteți găsi multe dintre aceste lucruri căutând în meniul Start, dar pentru a face asta, trebuie să știți ce căutați, de la început. Dosarul God Mode oferă o modalitate mai ușoară de a naviga prin 206 dintre aceste instrumente și de a le cunoaște.

Apropo, „Modul Dumnezeu” este doar un nume popular pe care unii îl dau acestui folder special. Puteți denumi folderului orice doriți, inclusiv modul How-To Geek, de exemplu.

Iată categoriile de instrumente pe care le veți găsi în modul Dumnezeu:

Instrumente administrative
Redare automata
Backup și restaurare
Gestionarea culorilor
Manager de acreditari
Data si ora
Dispozitive și imprimante
Centru de ușurință de acces
Opțiuni pentru explorarea fișierelor
Istoricul fișierelor
Fonturi
Opțiuni de indexare
Infraroşu
optiuni de internet
Tastatură
Șoarece
Centrul de rețea și partajare
Creion și atingere
Telefon și modem
Opțiuni de putere
Programe si caracteristici
Regiune
Conexiuni RemoteApp și Desktop
Securitate și întreținere
Sunet
Recunoaștere a vorbirii
Spații de depozitare
Centrul de sincronizare
Sistem
Setări Tablet PC
Bara de activități și navigare
Depanare
Conturi de utilizator
Windows Defender Firewall
Centrul de mobilitate Windows
Foldere de lucru

  Cum să activați și să utilizați autocolante pentru desktop pe Windows 11

Fiecare dintre aceste categorii conține orice număr de instrumente și poate fi chiar împărțită în subcategorii suplimentare, ceea ce înseamnă că este posibil să găsiți aproape orice căutați.

Activarea modului Dumnezeu în Windows 10

Pentru ca acest lucru să funcționeze, trebuie să utilizați un cont cu privilegii administrative. Mergeți pe desktop și creați un dosar nou făcând clic dreapta pe orice zonă deschisă, arătând spre „Nou” din meniul contextual, apoi făcând clic pe comanda „Folder”.

faceți clic dreapta pe desktop, apoi selectați nou > folder” width=”531″ height=”382″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Va apărea pictograma noului folder.</p>
<p><img decoding=

Acum, redenumiți folderul în următoarele:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Pentru a utiliza un alt nume decât GodMode, înlocuiți „GodMode” din textul de mai sus cu orice nume doriți să denumiți folderul. Caracterele care urmează (inclusiv punctul) trebuie să rămână exact ca cele enumerate mai sus. Dacă eliminați „GodMode” fără a adăuga niciun text în locul său, veți primi următoarea eroare.

După ce ați redenumit corect folderul, veți observa că pictograma folderului se schimbă într-o pictogramă din panoul de control.

Faceți dublu clic pe pictogramă pentru a deschide modul Dumnezeu nou creat. Categoriile majore sunt organizate alfabetic, la fel și cele peste 200 de setări pe care le veți găsi în acele categorii.

File Explorer afișează instrumente în

Deși este cu siguranță util pentru a cunoaște denumirile oficiale ale tuturor instrumentelor Windows, probabil veți descoperi (cum am făcut noi) că este mai rapid să le căutați prin meniul Start. Totuși, folderul God Mode oferă o introducere la îndemână a tuturor instrumentelor disponibile și o modalitate excelentă de a căuta lucruri atunci când nu ești sigur cum le numesc.

  8 moduri de a securiza autentificarea Windows pentru a preveni accesul neautorizat