03/01/2024

Cum să comutați și să personalizați vizualizarea conversației în Outlook

În Outlook 2010, Microsoft a introdus Vizualizarea conversației, care funcționează ceva asemănător cu firul de conversație din Gmail. Este activat în mod implicit în versiunile mai noi Outlook, dar nu și dacă ați făcut upgrade de la o versiune mai veche unde a fost dezactivat. Deci, dacă nu știai că este acolo, ar putea fi timpul să arunci o privire.

Ce este vizualizarea conversației?

Deși Microsoft a vorbit mult despre Vizualizarea conversației atunci când l-a introdus, majoritatea oamenilor din afara departamentelor IT corporative și cititorii de site-uri web de înaltă calitate probabil nu erau conștienți de asta. La urma urmei, când ați căutat și citit ultima dată articolul „funcții noi” despre o aplicație pe care o utilizați?

Este păcat, deoarece Vizualizarea conversației este o funcție la îndemână pe care o mulțime de oameni și-au dorit-o după ce au văzut firul de conversații în noul Gmail de la Google, care a debutat în 2004/5. Așa a fost cererea că dintr-o dată toata lumea a fost vorbind despre cum să utilizați coloana „Conversație” pentru a grupa e-mailurile în Outlook 2003, deși acest lucru a preluat doar e-mailurile din același folder. Deci unii complicati soluțiile alternative au fost concepute folosind foldere de căutare dinamică, dar totul a fost un pic grosolan în comparație cu ușurința Gmail alimentată de AJAX.

Microsoft a abordat cazul și a adăugat o Vizualizare de conversație adecvată – una care extrage e-mailurile din toate dosarele – atunci când au lansat Outlook 2010. Acest lucru poate părea puțin târziu, având în vedere că versiunea lor anterioară a apărut cu 3 ani mai devreme (Outlook 2007), dar se poate presupune doar că a fost nevoie de ceva timp managerilor de produs de la Microsoft pentru a realiza cât de populară a fost vizualizarea conversațiilor cu fire de execuție a Gmail, moment în care era prea târziu pentru ao adăuga în 2007. Indiferent, Outlook 2010 a primit-o și a fost un efort decent care a funcționat bine în toate iterațiile de atunci.

  Ocoliți toate restricțiile pentru a descărca APK-urile aplicației direct pe dispozitivul dvs

Din Outlook 2013 a fost pornit implicit, dar în multe afaceri, este încă dezactivat implicit de departamentul IT. De asemenea, dacă l-ați dezactivat în versiunea veche de Outlook, rămâne dezactivat atunci când faceți upgrade la o versiune nouă. Unul dintre tociștii noștri a dezactivat-o acum cinci ani în Outlook 2013 și încă este dezactivat acum că sunt pe Outlook 2019. Este activat implicit și în aplicația web Outlook, deci este mai bine folosit acolo, dar pentru mulți oameni, clientul Outlook este principala lor aplicație de e-mail.

Să aruncăm o privire la cum să reactivați Vizualizarea conversației și la ce opțiuni de personalizare aveți. Mai bine mai tarziu decat niciodata!

Cum să activați și să dezactivați vizualizarea conversației

Puteți activa și dezactiva Vizualizarea conversației printr-o simplă comutare, așa că, dacă o încercați și nu vă place, este ușor să o dezactivați din nou. Pentru a-l activa, activați opțiunea Vizualizare > Afișare ca conversații.

Outlook afișează un mesaj de confirmare care vă oferă opțiunea de a activa vizualizarea în fiecare folder („Toate cutiile poștale”) sau doar folderul curent („Acest folder”).

Încercați să activați „Acest folder”, ceea ce vă va oferi șansa de a vedea dacă vă place înainte de a-l porni peste tot. Pentru a dezactiva complet Vizualizarea conversației, dezactivați din nou opțiunea Vizualizare > Afișare ca conversații.

Ce face vizualizarea conversației?

Vizualizarea conversației vă aranjează mesajele într-un fir în ordine cronologică, cu cel mai nou mesaj deasupra. Acestea sunt inițial ascunse sub mesajul de sus, cu un triunghi în partea stângă pentru a indica faptul că există un fir dedesubt.

Făcând clic pe triunghi se extinde firul și se afișează e-mailurile.

  Remediați pagina de conectare Disney Plus care nu se încarcă

Mesajul de top este antetul conversației și nu este un mesaj. În schimb, conține numele persoanei care a început conversația și subiectul. Dacă dați clic pe el, nu veți vedea nimic în panoul de citire.

Dacă faceți clic pe oricare dintre mesajele de sub antet, Outlook le afișează în Panoul de citire în mod normal. Mesajele noi sunt adăugate automat în partea de sus a conversației sub antet și sunt afișate cu caractere aldine și cursive pentru a indica că nu au fost încă citite.

O conversație cu un mesaj nou este trimisă automat în partea de sus a dosarului, astfel încât cele mai recente conversații sunt întotdeauna în partea de sus.

Acest lucru demonstrează, de asemenea, una dintre cele mai puternice caracteristici ale Vizualizării de conversație, și anume că preia e-mailurile de oriunde în Outlook și îl arată într-un singur loc, cu numele folderului care conține e-mailul afișat vizibil. În această conversație, există e-mailuri în dosarul curent, Căsuța de intrare și, de asemenea, dosarul Articole trimise. Dacă ar fi să aplicăm Vizualizarea conversației în Mesaje primite, am vedea exact aceeași conversație.

Cum personalizați vizualizarea conversației

Sub opțiunea Vizualizare > Afișare ca conversații, există opțiunea Setări conversație. Faceți clic pe acesta pentru a afișa opțiunile de conversație.

Opțiunile sunt:

Afișează mesajele din alte dosare: afișează mesajele din conversație, indiferent de dosarul în care se află. Dacă această opțiune este dezactivată, veți vedea numai mesajele de conversație care se află în dosarul pe care îl vizualizați în prezent.
Afișați expeditorii deasupra subiectului: afișează numele expeditorului în partea de sus a conversației, mai degrabă decât subiectul, când sunteți în modul compact (vizualizarea implicită pentru folderele din Outlook). Capturile de ecran de mai jos arată când setarea este activată și, respectiv, dezactivată.

  Cum să adăugați text alternativ la un obiect în PowerPoint

Extindeți întotdeauna conversația selectată: afișează conversația selectată în prezent în modul extins tot timpul, chiar dacă părăsiți dosarul și reveniți la el. Dacă doriți ca o anumită conversație să apară întotdeauna în modul extins în fiecare folder care conține unul dintre e-mailurile din conversație, va trebui să activați această opțiune în fiecare dintre dosare.
Utilizați vizualizarea clasică indentată: afișează mesajele într-o indentație înclinată, cu cât mesajul este mai vechi, cu atât este mai mare indentarea. Aceasta este o setare de folder care se va aplica fiecărei conversații din folder.

Mai există o setare de personalizare, pe care o puteți găsi în Fișiere > Opțiuni. Alegeți categoria „Poștă” din stânga și apoi derulați în jos la secțiunea „Altele” pentru a găsi setarea „Nu extindeți automat conversațiile când utilizați tastatura pentru a schimba mesajele”.

În mod implicit, această setare este dezactivată, așa că atunci când utilizați săgețile Sus și Jos de pe tastatură pentru a naviga printr-un dosar, conversațiile sunt extinse automat când le selectați. Dacă activați această setare, conversațiile vor rămâne contractate atunci când sunt selectate folosind tastatura și puteți folosi tastele săgeți STÂNGA și DREAPTA pentru a le extinde și contracta manual. Acest lucru este util în special dacă ești genul de persoană care preferă să folosească tastatura ori de câte ori este posibil.

Aceasta este Conversation View, încercarea Microsoft de a încheia conversațiile. Credem că este destul de bun, cu suficiente personalizări pentru a atrage diferiți utilizatori, dar nu atât de mult încât să fie greu de utilizat. Și dacă nu ți se potrivește, îl poți dezactiva din nou dezactivând opțiunea Vizualizare > Afișare ca conversații.

x