03/02/2024

Cum să activați și să utilizați ecranul împărțit în Microsoft Edge

De ani de zile, piața browserelor a fost mai mult sau mai puțin aceeași, iar Chrome a dominat în mare măsură spațiul UI/UX. Cu toate acestea, în 2022, browserul Arc a venit cu noi modalități de a interacționa cu filele și marcajele și cu interfața generală. Vivaldi, pe de altă parte, a acceptat filarea în tablă pentru a împărți ecranul în mai multe aspecte pentru cel mai mult timp. Și acum, Microsoft lucrează intern la un proiect numit „Phoenix”, care reimaginează complet interfața de utilizator a browserului Edge. Este de așteptat ca Microsoft Edge renovat să se lanseze cu Windows 12. Acestea fiind spuse, bucăți și bucăți din noul Edge au ajuns deja pe canalul Canary. Deci, dacă doriți să activați și să încercați funcția de ecran împărțit în Microsoft Edge, urmați acest ghid.

Activați Split Screen în Microsoft Edge (2023)

În acest tutorial, detaliem cum să activați filele de ecran împărțit în Microsoft Edge și să folosiți funcția pentru a vă îmbunătăți productivitatea. Am explicat, de asemenea, cum să folosiți funcția și toate nuanțele acesteia.

Activați filele de ecran împărțit în Microsoft Edge

1. În prezent, caracteristica ecran împărțit este disponibilă numai pe canalul Canary al Microsoft Edge. Deci, mergeți mai departe și descărcați versiunea Edge Canary din link aici.

2. Odată instalat, deschideți Edge Canary și inserați calea de mai jos în bara de adrese. Apoi, apăsați Enter.

edge://flags/#edge-split-screen

3. Acest lucru vă va duce direct la indicatorul Edge corespunzător. Aici, deschideți meniul drop-down de lângă steag și activați „Microsoft Edge Split screen”.

  Cum să activați suportul Chromecast în Chromium Edge pe Windows 10

4. Acum, faceți clic pe „Reporniți” în colțul din dreapta jos. Aceasta va redeschide browserul Edge și va aplica modificările, adică va activa funcția de ecran împărțit.

Cum să utilizați ecranul împărțit în Microsoft Edge

După ce ați activat funcția de ecran divizat în Edge, este timpul să o verificați. Iată diferitele moduri în care puteți deschide site-uri web în vizualizarea pe ecran divizat în Microsoft Edge:

1. Dacă doriți să aveți două ecrane una lângă alta sub o singură filă, deschideți o pagină web și faceți clic dreapta pe un link. Apoi, selectați „Deschideți linkul în fereastra împărțită”.

2. Aceasta va împărți instantaneu ecranul sub aceeași filă și va deschide linkul în fereastra ecranului împărțit din partea dreaptă. Acum, puteți lucra unul lângă altul fără a fi nevoie să treceți prin diferite file.

3. Dacă ați deschis deja site-uri web sau link-uri în file separate, faceți clic pe butonul „Divizați fereastra” din meniul barei de instrumente (lângă bara de adrese) pentru a împărți rapid ecranul.

4. Apoi, puteți alege fila pe care doriți să o accesați din partea dreaptă și se va deschide chiar acolo.

5. Cea mai bună parte este că puteți ajusta și dimensiunea ecranului împărțit. Pur și simplu trageți glisorul la stânga sau la dreapta, iar dimensiunea ferestrei va fi ajustată.

6. Dacă nu mai doriți să utilizați caracteristica de file de ecran împărțit, puteți muta ecranul divizat curent într-o filă nouă. Pur și simplu faceți clic pe butonul cu 3 puncte și selectați „Deschide ecranul într-o filă nouă”. Și pentru a deschide pagini în file individuale, faceți clic pe „Vizualizare pagini cu ecran împărțit în două file”.

  Cum să personalizați site-urile de top în Microsoft Edge

7. Mai mult, faceți clic pe butonul fereastra împărțită pentru a personaliza comportamentul deschiderii linkului în modul ecran divizat. Aici, puteți fie să deschideți linkuri în fila curentă, fie să le deschideți de la fila din stânga la dreapta.

8. În cele din urmă, faceți clic pe butonul „Divizați fereastra” din bara de instrumente pentru a dezactiva modul ecran divizat în Edge.

Îmbunătățiți productivitatea pe Microsoft Edge cu funcția de ecran împărțit

Astfel, puteți activa funcția și o puteți utiliza pentru a vă maximiza productivitatea. Folosesc în mod regulat funcția cool Snap Layouts din Windows 11 pentru a împărți ecranul și a lucra cot la cot cu mai multe file și programe. Acum, cu această funcție încorporată în Edge, va schimba jocul ca browserul Arc. Acestea fiind spuse, dacă doriți să aflați mai multe sfaturi și trucuri Microsoft Edge, accesați articolul nostru legat. Și dacă sunteți în căutarea celor mai bune steaguri Microsoft Edge de activat, urmați ghidul nostru. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

x