03/01/2024

Cum să activați durata rămasă a bateriei în Windows 10

Windows 10 nu mai arată durata estimată a bateriei rămasă după Actualizarea creatorilor. Veți vedea doar un procent când treceți cu mouse-ul peste pictograma bateriei, nu o dată. Deși are ciudateniile sale, s-ar putea să vrei totuși să-l vezi.

De ce a ascuns Microsoft estimarea duratei de viață a bateriei?

Această informație a fost eliminată deoarece este doar o estimare. Se poate schimba dramatic în funcție de procesele care rulează, cât de luminos este ecranul și dacă sunteți conectat la Wi-Fi sau Bluetooth. Computerul dvs. face o presupunere informată și afișează o durată estimată a bateriei în timp real. Poate fluctua puternic, iar Microsoft pare să creadă că nu mai este util.

Apple a luat recent aceeași decizie și pe macOS. În mod implicit, atât macOS, cât și Windows arată doar procentul din bateria laptopului dvs. care vă rămâne, fără să ghiciți cât de mult va dura.

Cum să readuceți timpul rămas de la baterie

Pentru a readuce durata bateriei rămasă în Windows 10, trebuie doar să faceți câteva modificări în Registrul Windows.

Avertisment standard: Editorul de registru este un instrument puternic, iar utilizarea greșită a acestuia poate face sistemul dumneavoastră instabil sau chiar inoperabil. Acesta este un hack destul de simplu și, atâta timp cât respectați instrucțiunile, nu ar trebui să aveți probleme. Acestea fiind spuse, dacă nu ați mai lucrat niciodată cu el, luați în considerare să citiți despre cum să utilizați Editorul de registru înainte de a începe. Și cu siguranță faceți o copie de rezervă a Registrului (și a computerului!) înainte de a face modificări.

  Cum să transferați o licență Windows 10 pe un alt computer

Deschideți Editorul de registry apăsând Start și tastând „regedit”. Apăsați Enter pentru a deschide Editorul de registry și apoi permiteți-i să facă modificări pe computer.

În Editorul Registrului, utilizați bara laterală din stânga pentru a naviga la următoarea cheie. De asemenea, îl puteți copia și lipi în bara de adrese a Editorului Registrului.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPower

Odată ajuns aici, vom localiza și șterge câteva intrări: EnergyEstimationDisabled și UserBatteryDischargeEstimator .

Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe valoarea EnergyEstimationDisabled din panoul din dreapta, selectați „Ștergeți” și faceți clic pe „Da” pentru a confirma. Repetați același proces pentru valoarea UserBatteryDischargeEstimator.

Apoi, faceți clic dreapta pe tasta de pornire din panoul din stânga și selectați Nou > Valoare DWORD (32 de biți).

Denumiți noua valoare EnergyEstimationEnabled .

Faceți dublu clic pe noua valoare, asigurați-vă că câmpul „Value Data” este setat la 1 și faceți clic pe „OK”.

Cam despre asta e. Închideți Registry Editor și reporniți mașina. După ce reporniți, veți vedea un timp estimat rămas în timp ce treceți cursorul mouse-ului peste pictograma bateriei din zona de notificare, cunoscută și sub numele de bara de sistem.

Descărcați Hackul nostru de registru cu un singur clic

Dacă nu aveți chef să vă scufundați singur în Registry, am creat un hack de registry pe care îl puteți utiliza. Doar descărcați și extrageți următorul fișier ZIP:

Activați Hack pentru pictograma Bateriei Timp rămas

În interior veți găsi un fișier REG pentru a permite afișarea timpului rămas al bateriei atunci când treceți cursorul mouse-ului peste pictograma bateriei. Odată extras, faceți dublu clic pe fișierul dorit și acceptați solicitările care vă întreabă dacă sunteți sigur că doriți să faceți modificări în Registrul dvs.

  Legați butonul Notă Centrul de acțiune la o secțiune din OneNote [Windows 10]

Acest hack elimină valorile EnergyEstimationDisabled și UserBatteryDischargeEstimator și apoi adaugă DWORD EnergyEstimationEnabled despre care am vorbit în secțiunea anterioară. Rularea hack-ului modifică valorile registrului Windows. Celălalt hack inclus dezactivează această caracteristică și revine totul la modul în care era înainte, adăugând valorile EnergyEstimationDisabled și UserBatteryDischargeEstimator înapoi în registru și ștergând EnergyEstimationEnsabled . Dacă vă place să vă jucați cu Registry, merită să vă dedicați timp pentru a învăța cum să vă creați propriile hack-uri de Registry.

x