09/26/2023

Cum funcționează modul de joc al Apple în macOS Sonoma?

Modul joc este o caracteristică introdusă cu macOS Sonoma care îmbunătățește experiența de joc pe Mac. Optimizează automat jocurile pentru un joc fluid și receptiv, reducând în același timp latența cu accesorii wireless precum AirPod-urile și controlerele.

Vom explora modul în care funcționează Modul Joc și dacă face o diferență notabilă în experiența ta de joc.

Ce este modul joc?

Din punct de vedere istoric, Mac-urile nu au fost considerate aparate de jocuri bune. Cu toate acestea, Apple a început să facă un efort concertat pentru a îmbunătăți experiența de joc pentru utilizatorii de Mac, mai ales de când a trecut la propriile cipuri de siliciu Apple.

Modul Joc funcționează prin atribuirea unei prioritati mai mari a jocurilor decât altor aplicații atunci când vine vorba de utilizarea resurselor CPU și GPU. Aceasta înseamnă că jocurile vor avea la dispoziție mai multe resurse, ceea ce poate duce la un joc mai fluid și la rate de cadre mai mari prin alocarea mai puține resurse hardware pentru sarcinile de fundal.

Modul joc reduce, de asemenea, latența cu accesoriile wireless, dublând rata de eșantionare Bluetooth, ceea ce duce la o întârziere mai mică între momentul în care apăsați un buton de pe controler și când acțiunea se reflectă în joc.

Acest lucru este util în special pentru titlurile în care chiar și o cantitate mică de întârziere de intrare poate face o mare diferență, cum ar fi împușcăturile la persoana întâi sau jocurile de luptă.

  Cum să dezactivați locații semnificative în macOS High Sierra

Cum să activați modul joc pe Mac

Modul joc este activat automat când lansați un joc în modul ecran complet. Nu există controale sau opțiuni pentru a-l porni manual până atunci. Odată ce jocul rulează pe ecran complet, veți vedea o pictogramă a unui controler de joc în bara de meniu macOS.

Veți primi această pictogramă indiferent dacă conectați sau nu un controler la Mac. Făcând clic pe pictograma controlerului de joc, se va deschide un meniu cu numele jocului care este jucat pe ecran complet. Singura opțiune din acest meniu este dezactivarea modului de joc.

Pentru a reactiva modul joc, faceți clic pe opțiunea Porniți modul joc sau pur și simplu relansați jocul pe ecran complet.

Modul de joc face diferența în macOS?

Când am încercat prima dată să rulez Minecraft: Java Edition cu Vibrant Shaders de la Sildur în modul Joc, nu am văzut nicio îmbunătățire a ratei cadrelor (FPS). Jocul încă rula la o viteză constantă de 30-35 FPS pe un model de bază M1 MacBook Air cu 8 GB de memorie unificată (RAM). Acest lucru a fost dezamăgitor, deoarece mă așteptam la o diferență mai mare.

Totuși, voiam să mă asigur că modul de joc acorda de fapt o prioritate mai mare jocului, așa că am rulat Vitezometru 2.0 benchmark browser simultan.

Când modul de joc a fost dezactivat, jocul a rulat alături de indicatorul de referință Speedometer 2.0 cu scăderi constante ale cadrelor, rezultând un scor de referință de 360. La activarea modului de joc, scăderile de cadre au dispărut și rata de cadre a devenit stabilă, chiar dacă scorul de referință a fost dezactivat. a scăzut la 240.

  Cum să dezactivați trackpad-ul când un mouse este conectat pe macOS

Acest lucru sugerează că Modul Joc prioritizează jocurile față de alte sarcini, ceea ce poate duce la o experiență de joc mai fluidă și mai consistentă.

Cu modul joc activat, am observat o experiență mai receptivă cu controlerul meu DualShock 4. Latența a fost vizibil mai mică, ceea ce a făcut să simtă că intrările mele au fost înregistrate instantaneu. Acest lucru a creat o experiență de joc mult mai plăcută, deoarece puteam reacționa mai rapid la ceea ce se întâmpla pe ecran.

Apple prioritizează jocurile pe Mac-uri cu modul Joc

Modul de joc este un pas în direcția corectă, dar este doar unul dintre multele lucruri pe care Apple trebuie să le facă pentru a face din Mac o platformă de jocuri mai viabilă. Dacă Apple continuă pe această cale, macOS ar putea deveni o platformă de jocuri mai populară. Cu toate acestea, va fi nevoie de timp și efort pentru a face Mac-urile un adevărat competitor pentru PC-uri și console.

x