Cum funcționează Google Now în Chrome și cum să îl activați sau să îl dezactivați

Google Now este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune servicii de agregare a informațiilor personale pe care le-am văzut până acum. Este ca și cum ai avea tot timpul la dispoziție un asistent personal, care să-ți prezinte doar informațiile de care ai nevoie – o sarcină pe care strămoșii smartphone-urilor noastre moderne, care au fost numite pe bună dreptate PDA-uri (prescurtarea de la Personal Digital Assistant), și-au propus să o îndeplinească. De la debutul său pe Android 4.1 Jelly Bean, Google Now a parcurs un drum lung, cu mai multe carduri noi fiind adăugate cu fiecare actualizare a sistemului de operare, precum și suport iOS adăugat anul trecut. Pe partea de desktop, anul trecut a adus carduri bogate în informații, precum Google Now, rezultatele căutării Google și căutarea vocală în limbaj natural în stilul Google Now adăugate la Chrome. Cea mai recentă actualizare din această serie de expansiune Google Now își aduce cardurile în centrul de notificări al Chrome. Să aruncăm o privire mai atentă după salt.

Pentru ca cardurile Google Now să apară pentru dvs. în Chrome, trebuie să fiți conectat cu același cont Google atât în ​​Chrome, cât și pe un dispozitiv Android sau iOS și să aveți activat Google Now pe acesta din urmă. Când faceți clic pe pictograma Notificare a Chrome (clopoțelul mic) din bara de sistem, veți începe să vedeți imediat niște carduri, ordonate într-o listă verticală. Nu toate tipurile de carduri Google Now sunt acceptate în Chrome în acest moment, deși câteva dintre ele importante, cum ar fi actualizările meteo, informații despre zboruri, scoruri sportive, durate de călătorie etc. funcționează bine.

  Cum să utilizați Microsoft Planner în echipe

După cum puteți vedea mai sus, cardurile Google Now afișate în Chrome seamănă cu omologii lor Android, deși există anumite diferențe evidente de interfață de utilizare: un buton de închidere pe fiecare card în loc de glisare pentru a închide gestul și linkuri în partea de jos a fiecărui card pentru introducere. tu la Google Now pe Chrome. Făcând clic pe carduri funcționează conform așteptărilor; cardul meteo vă va duce la rezultatele meteo într-o filă nouă, cea cu hărți va deschide traseul în Google Maps și așa mai departe.

Acum personal iubesc Google Now și nu pot veni cu un motiv împotriva folosirii lui, care să nu implice imaginea cuiva cu o pălărie din staniol într-un subsol, dar îmi dau seama că nu toată lumea de pe internet trebuie să-mi împărtășească părerile. Indiferent de motivele pe care le puteți avea pentru a nu-l utiliza, puteți dezactiva cu ușurință serviciul în Chrome, așa cum puteți dezactiva notificările de la orice aplicație sau serviciu instalat. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu metoda, aceasta implică să faceți clic pe pictograma Roată din colțul din dreapta jos al panoului de notificări și apoi să debifați intrarea pentru Google Now de pe ecranul care urmează – este atât de simplu.

Sunt foarte fericit să văd o integrare mai strânsă între produsele Google pe diferite platforme, deoarece îmi permite să văd informațiile de care am nevoie dintr-o privire rapidă, indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc.