CrowdInspect scanează procesele care rulează peste VirusTotal, WOT și altele

De multe ori devine foarte dificil să determinați ce procese și servicii care rulează pe computerul dvs. sunt legitime. În timp ce utilitarul integrat Task Manager în Windows vă permite să ucideți programe nedorite sau să creați fișiere de descărcare a acestora, nu vă arată integritatea fiecărui element. În decembrie 2013, am acoperit herdProtect pentru Windows, un instrument simplu care scanează procesele care rulează și elementele de pornire pe mai multe motoare antivirus în cloud pentru a găsi amenințări inerente. CrowdInspect este o aplicație similară care duce lucrurile cu un pas mai departe. Nu numai că analizează procesele față de baza de date a Virus Total, dar afișează și evaluări de securitate de la WOT (Web of Trust) și MHR (Malware Hash Project).

Când este lansată, aplicația afișează o listă cu toate procesele care rulează pe computer. Pe lângă informațiile standard, cum ar fi numele unui articol, portul, adresele IP locale și de la distanță și ID-ul, afișează evaluări de securitate online, evidențiind dacă un proces a fost deja scanat sau nu. Puteți plasa cursorul mouse-ului peste un articol pentru a vedea informații suplimentare sau puteți face clic dreapta pentru a efectua acțiuni precum omorârea procesului, copierea informațiilor acestuia în clipboard sau tăierea acestuia de pe Internet („Închidere TCP”). Veți găsi aceleași opțiuni în partea de sus a interfeței.

Toate procesele sunt monitorizate și scanate în timp real, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji în căutarea manuală a celor potențial rău intenționate.

CrowdInspect scanează procesul împotriva bibliotecii în creștere de motoare cloud antivirus a VirusTotal, ceea ce înseamnă că rata de detectare a malware-ului cu acest software poate fi considerată fiabilă. Rata de detecție pentru este reprezentată în procente și trei coduri de culoare pentru o filtrare ușoară. Dacă un articol este sigur pentru utilizare, este indicat printr-un semnal verde, în timp ce gri indică faptul că fișierul este nou sau nedetectabil, iar roșu reprezintă un pericol potențial. Evaluările WOT și MHR sunt reprezentate în același mod.

  Cum mă înscriu la Talkatone

CrowdInspect este o aplicație portabilă care funcționează pe toate versiunile de Windows.

Descărcați CrowdInspect