Controlați complet accesul la internet al aplicațiilor Android

Android este mult mai puțin restrictiv în comparație cu iOS și Windows Phone. De fapt, permite utilizatorilor să facă mult mai mult decât ar avea nevoie majoritatea, ceea ce include chiar și lucruri precum configurarea modului în care aplicațiile instalate pe dispozitivul dvs. se conectează la Internet. Paravanul de protecție Android implicit face o treabă destul de bună în a bloca atacurile primite de pe web, dar nu este soluția definitivă pentru a vă proteja datele de intruși. De asemenea, a decide ce aplicații pot (sau nu) să intre online nu este configurabil în setările stocului. Aplicația Grey Shirt NoRoot Firewall pentru Android își propune să rezolve acest lucru, oferindu-vă control complet asupra accesului fiecărei aplicații la Internet și permițându-vă să filtrați traficul prin direcționarea acestuia printr-o conexiune VPN, totul fără a fi nevoie de acces root.

Interfața simplă a aplicației conține cinci file în partea de sus, care vă permit să navigați între secțiunile Acasă, Acces în așteptare, Aplicații, Filtre globale și Jurnal de acces.

Când atingeți butonul „Start” de sub fila Acasă, aplicația vă solicită permisiunea de a intercepta traficul de internet. Pur și simplu bifați opțiunea „Am încredere în această aplicație” de mai jos și apăsați OK. NoRoot Firewall va crea apoi o conexiune VPN pentru dvs. și va devia tot traficul prin aceasta. Scopul acestei conexiuni VPN este de a vă proteja datele și de a bloca pachetele rău intenționate.

Când o aplicație încearcă să acceseze Internetul, primiți automat o notificare, care vă permite să permiteți sau să refuzați accesul din mers, precum și să vă salvați alegerea pentru cazuri viitoare. Aplicațiile pentru care nu a fost efectuată nicio acțiune de acces sau de refuzare apar în secțiunea „Acces în așteptare” a NoRoot Firewall.

  12 remedieri pentru eroarea YouTube 400 pe Android

De asemenea, vă oferă opțiunea de a seta manual „permite” sau „interzice” accesul pentru aplicații individuale din fila Aplicații, atât pentru conexiunile Wi-Fi, cât și pentru conexiunile 3G.

Un alt aspect foarte util despre aplicație este că le permite utilizatorilor să creeze reguli de filtrare (fie globale sau individuale) bazate pe adresa IP, numele gazdei sau numele domeniului, permițându-le să specifice ce conexiuni să permită sau să refuze pentru anumite adrese IP ale aplicațiilor. Aceste filtre pot fi gestionate în fila Filtre globale.

Jurnalul de acces păstrează o evidență a aplicațiilor care au încercat anterior să intre online. Acest lucru vă permite să vedeți când un anumit tip de aplicație sau serviciu a încercat să acceseze internetul.

În cele din urmă, NoRoot Firewall nu acceptă IPv6 în acest moment, ceea ce îl împiedică să funcționeze cu dispozitive LTE, deși dezvoltatorul lucrează deja la o remediere.

Aplicația este disponibilă gratuit pe Google Play Store. Îl puteți descărca pe dispozitivul dvs. din linkul de mai jos.

Instalați NoRoot Firewall din Play Store

[via Lifehacker]